自由講場

跳至

首頁
34567...35

尾頁

大宅

其實有狗仔尿片...不過著完要同佢地洗PAT...你老公做唔做?

伯爵府

YAC0601 發表於 17-5-26 16:50
都估到有人會話我係棄養或者想殺左佢
我再唔鍾意佢我都冇諗過咁做, 我亦明白我老公係一定會養到 ...

咪系~楼主選擇自己走,都冇话要隻9走,,只系想问吓点樣解决和發洩情感姐~~請D動物發燒友/狗痴冷靜D先~~
老狗都好難教,加上狗狗可能也不喜歡楼主。如带佢去街行吓顺便(便便)完,在家可能柯少D吧~

珍珠宮

回覆樓主:

你老公真係不負責任!!
你地冇比狗廁所隻狗用?教佢係狗廁所去,不過咁大年紀難教。
有工人就叫工人放,雖然都係不負責任,但好過冇得去街。
唔好諗送走隻狗,咁大年紀好難搵人要,好無陰公架.
佢係咩狗黎架?

複式洋房

我係養狗之人亦都陀住bb,我養得佢就心甘命抵去照顧我隻小狗終老。
不過我都明白一個無養開狗嘅人,要去接受去照顧一隻小動物係好辛苦,你仲要湊住個小朋友就更加辛苦。但狗狗都有返咁上下年紀,可否包容埋幾年?又或者同老公商量下,由佢去放狗狗,照顧狗狗多啲,如果你怕狗狗整污糟或整親bb,可以買啲圍板返嚟分隔佢同bb。其實諗另一方面,可以教bb有同理心,愛護小動物。我都好希望你可以圓滿解決問題

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

pi0219 發表於 17-5-26 16:40
係咪因為你地無帶佢落街, 所以只可以係屋企痾呀?

係囉! 我都係咁諗, 狗要落街散步放電順便開埋大返到屋企先會乖, 樓主老公無時間照顧佢, 而樓主本身唔鍾意狗相信亦唔會帶佢放電所以隻狗先係屋但搞事,其實無時間無愛心真係唔好養寵物, 而家害咗隻狗

大宅

hker 發表於 17-5-26 16:49
狗仔真可憐。一直被討厭著。善惡到頭終有報。無人會喜歡大小便的味道。对家人;对寵物我巳慣清理了。
每個生 ...

應該係佢老公不知所謂多d,唔關樓主事

珍珠宮

畀面勳章

結婚前應該要講, 唔係死忍.
平時又沒有敎養隻狗.

如果冇人接收, 你叫佢掉去邊?
自己攞黎

伯爵府

回覆樓主:

只可以講,老左就係咁,要人地照顧。我隻狗老時,連自己張床都唔願行出去,4圍屙,我好願意去清理。可能佢係我由細養到大,當佢一家人咁,感情深厚,不過,隻狗跟你老公,佢又咁大年紀,希望你可以照顧佢到尾喇,佢只有你地。

侯爵府

大狗定細狗?

伯爵府

850212 發表於 17-5-26 17:01
叫老公每晚帶狗落街散步,柯清先返上黎,起碼夜晚唔使起身洗厠所。唔呢樣唔懶得,一定要做 ,唔好搵籍口比 ...

如果狗同主人相處都系一般般時,,狗狗会否咬小朋友?(因佢都觉自己系大爺)。。。真心问

子爵府

開心吸收勳章

回覆 YAC0601 的帖子

同情樓主硬食狗狗是一條生命, 唔係單單俾飯佢食就夠架, 或者你同你老公傾下狗狗的照顧問題啦

男爵府

TRUBIMA 發表於 17-5-26 17:03
去百貨公司買舖台果D 膠台布( 好大張), 墊係地下, 去竉物店買狗尿墊, 大狗買大SIZE, 細狗買細SIZE
買圍欄, ...
都係一個方法, 不過我老公對困住隻狗有保留, 佢覺得好唔人道!
不過我會試下, 感謝你!!!

珍珠宮

畀面勳章

回覆 李豆豆 的帖子

你錯在一開始忍, 但又忍唔埋佢. 而家半天吊, 你一係揾親朋好友接收左佢, 但你隻狗又冇家敎, 佢人可能搞到人成屋屎尿.

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

跳躍精靈 發表於 17-5-26 16:35
FORUM 唔係問呢D問題的地方
我真心的
樓主快D DELETE POST

你句英文加數字係咪粗口

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

可以買狗尿墊,濕左可以掉,唔環保不過好方便,唔使下下抹同洗,你要好惡咁教佢去番廁所疴,另外,狗係應該去散步放電,你老公帶佢去街,會好好多,你俾開隻狗上梳化,ㄧ係就一齊坐,ㄧ係就每次叫返佢落地,最最重要,因為你討厭佢,佢feel到唔開心咪攪事囉,狗狗有無惡你同小朋友?有就要注意啦,你老公明知你唔鍾意隻狗,唔照顧又唔理先係問題,你同隻狗其實都係受害者

子爵府

YAC0601 發表於 17-5-26 16:44
真的嗎? 你搞到我好驚我真係唔知可以點做先上黎問, 我問身邊既人都問唔到d咩, 我屋企人本身都冇養 ...

我自己有養狗ge ,但我明白你感受,如果係大狗更加難頂。

你甘睇啦,隻狗非常老了,佢ge 唯一家人就係你地,你試下多d 同佢接觸下,隻眼開隻眼閉,當佢係你不能自理ge 仔女,可能好過d。同埋聽聞狗狗同小朋友一齊長大,BB 會開心好多!

我覺得你容忍到真係好犀利,如果你用第二個角度可能無甘辛苦。

我隻狗有時病左又all 又嘔,有時去廁所又係周圍都係,我自己係主人都覺得難頂!所以你表現係正常ge

珍珠宮

開心吸收勳章

李豆豆 發表於 17-5-26 16:46
佢唔識去廁所?佢有冇狗廁所架?
應該要教佢去佢個廁所
真心問,隻狗年紀咁大,仲有無得教?

男爵府

YAC0601 發表於 17-5-26 17:09
都係一個方法, 不過我老公對困住隻狗有保留, 佢覺得好唔人道!
不過我會試下, 感謝你!!! ...

你老公咁又唔得,個樣又唔肯
明明隻狗係佢既又唔去解決
真係難為了家嫂

禁止訪問

複式洋房

好心有好報, 惡有惡報, 你都有仔女, 他朝君體也相同 , 人在做, 天在看.

首頁
34567...35

尾頁

跳至