時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

小mama 發表於 19-8-7 18:20
諗起將軍澳比警察打個兩父子。。真係扮居民咁。。好人好者半夜落街散步比人打
...

有事咪可以推個仔出來做檔箭牌囉!

珍珠宮

嘉德莉澳 發表於 19-8-7 18:18
教得人觀星,當然去平原高地,邊會鬧市教架,都唔夠黑,仲話教人
去搞暴動呱?平原高地點暴動呀?
觀星唔洗戴口罩、戴左兩個月口都臭埋

超級版主

超級版主

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

水晶宮

Rita 發表於 19-8-7 18:18
而家就算講事實,班黃人記者甚至一般市民都唔會信。所以我話警方最好學美國警察,身上配帶攝錄機,開機影 ...

agree, 即時影住做呈堂證供

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

ricecooking 發表於 19-8-7 18:05
無錯,自己買黎做咩,心照啦!見到警察即跑,仲唔係身有屎。警察拘捕即刻扮抖唔到氣要入院,完全受曬專業 ...

仲要即刻有d大嬸叫話唔好咁對個細路,有病

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Rita 發表於 19-8-7 18:23
佢做咩搵枝咁幼的去比較,佢有冇睇記招㗎,叻唔切
仲有呢個呂秉權講師, 不如叫老師企喺度用方仲賢枝筆自射10秒, 測試下,
佢拎出黎嗰枝已經有大分別, 又係想誤導, 真心警方今次做得好好

浸大傳理系高級講師呂秉權於記者會上展示鐳射筆,並強調鐳射筆實屬常見用品。他續稱記者會目的為向學生表達教師與他們同行,而歷史上大部分由學生發起的社會運動均為推動社會進步,認為年輕人現時被抹黑。他又認為校長已履行其基本責任,為被捕同學提供適切的支援,不過他相信大眾對他會有更大期望,於現時風波中兼負更大責任。

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/361145/%E5%AD%B8%E7%94%9F%E8%A2%AB%E6%8D%95-%E6%B5%B8%E5%A4%A7%E5%AD%B8%E7%94%9F%E6%9C%83%E6%9C%83%E9%95%B7%E6%96%B9%E4%BB%B2%E8%B3%A2%E8%A2%AB%E6%8D%95-45%E5%90%8D%E6%95%99%E8%81%B7%E5%93%A1%E8%81%AF%E7%BD%B2%E8%AD%B4%E8%B2%AC%E8%AD%A6%E6%96%B9

大宅

TingTing 發表於 19-8-7 18:27
去搞暴動呱?平原高地點暴動呀?
觀星唔洗戴口罩、戴左兩個月口都臭埋

又話唔攪事住,頂,唔攪一日會死咁

大宅

sofarsohigh 發表於 19-8-7 17:57
大家唔駛動怒,因為佢地嘅行為已被人密切監視住。 今日未拉,唔代表真係無事!就算佢地帶左口罩。一樣可以 ...

我都甘唸,甘狠死打人,之後再同你算帳

大宅

Taitaimui 發表於 19-8-7 18:18
我支持警方公開個spec以正視聽...
而家連登全部都笑警察當人弱智..
所以要公開個spec等黃絲無聲出!
我之前都支持黑衣人爭取架。但最近上fb成日見到班黑衣人嘅惡行真係好嬲,又破壞又亂咁打人,連老人家都打,重大條道理覺得自己啱哂,都痴線嘅。而家我比較支持警方,佢地公開條片可以還警方清白,無亂屈人。
不過大學校方老師都盲撑個會長,真係嬲!都唔知佢地點教學生架,教啲學生出黎搞事,不知所謂

男爵府

Taitaimui 發表於 19-8-7 18:18
我支持警方公開個spec以正視聽...
而家連登全部都笑警察當人弱智..
所以要公開個spec等黃絲無聲出!

係啦!搵個有公信力嘅lab (為免有疑,記得唔好用police嘅lab),check吓支嘢有幾勁,等班黃絲冇得辯搏

班黃絲又係嘅,使鬼買幾百蚊支雷射筆咩!如果啲被襲嘅警察,個個好似記者會示範咁近距離,啲警察又好似張紙咁企定定唔郁俾你射10幾秒,使鬼用雷射筆咩!好心就唔好亂嘥錢啦,死蠢

複式洋房

月見草 發表於 19-8-7 17:42
如果佢哋覺得呢觀星筆冇問題,咁我哋又以其曱甴之道還治其曱甴之身,以後我嚟照曱甴,射得D曱甴眼
...

子爵府

barbielun 發表於 19-8-7 18:38
係啦!搵個有公信力嘅lab (為免有疑,記得唔好用police嘅lab),check吓支嘢有幾勁,等班黃絲冇得辯搏:ce ...

支持警方公開條片,還警清白...
支持公開證物既spec...以正視聽!

而家黃絲話感覺似一個疑犯既人去買生果刀,然後就被人拘捕左...都未郁手就已經拉左...

複式洋房

lamwwjd 發表於 19-8-7 17:43
仲要買10支

每支$420, 你話勁吾勁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

ricecooking 發表於 19-8-7 17:46
班友痴上腦,支雷射槍,市區咁光根本睇唔到星,真是睇去離島啦

市區光汚染, 去尖沙咀冇可能䏲人到星, 佢地目的不是睇星, 係去搞事, 令18 區警察日日疲於奔命.

象牙宮

barbielun 發表於 19-8-7 18:19

咩呀!你冇睇四點警察記者會呀?亞sir用咗嗰支雷射槍去試 ...

當然無睇啦,唔使做咩!我只係懷疑淘寶貨有無咁勁啫,淘寶貨品質唔係樣樣掂!我都會淘寶,但唔係樣樣淘

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

無話可說 發表於 19-8-7 18:48
當然無睇啦,唔使做咩!我只係懷疑淘寶貨有無咁勁啫,淘寶貨品質唔係樣樣掂!我都會淘寶,但唔係樣樣淘
...

咁你今晚食完飯唔使做、又得閒嗰時,如果有興趣就睇返啦!好勁抽好好睇㗎

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kc_01k 發表於 19-8-7 18:16
睇仆直星

掉這星

珍珠宮

good_pig 發表於 19-8-7 18:57
掉這星

我中意你呢句

公爵府

請問有邊位講師會一人有十支"觀星筆",係十支喎

首頁

尾頁

跳至