自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

男爵府

三口家 發表於 20-2-9 09:03
如果是你等公屋等了8年,捱緊貴租,本來2月拿匙,學校裝修都找好,你會點,駡人自私,你有無站在別人立場 ...

只可以話因為d隔離營吾系選擇咗喺同意d人屋企或者公司附近。

子爵府

如果是你等公屋等了8年,捱緊貴租,本來2月拿匙,學校裝修都找好,你會點,駡人自私,你有無站在別人立場 ...

黑䕶罷工咪同一道理咯病人等做手術家人做好準備、之後咪又要延期家人有冇走出嚟火燒黑䕶有冇垃圾議員幫忙嘈呀

子爵府

littleyoyo 發表於 20-2-9 10:08

我住火炭
我贊成駿洋邨成隔離營

珊瑚宮

2024年龍年勳章

littleyoyo 發表於 20-2-9 10:08

老老實實,喺我附近我唔介意喎,有適當距離就得,佢地又唔出得黎,有人睇住唔俾佢地周圍走,好過喺自己住嗰座既「自律隔離」

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

嵐嵐喵1234 發表於 20-2-9 01:37
我唔識呀?派左幾時入伙?12月-1月派左, 咁幾時入伙?

你識就唔會話見到有人住緊啦, 你d問題不停重複, 12月派樓, 2月-3月派鎖匙入伙

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

syyysc 發表於 20-2-9 00:16
檢疫中心都反對,又冇人住,未入伙,點解可以咁自私,咁不智。

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

大宅

回覆樓主:

個個都話近民居就唔好,03年沙士淘大花園全部隔離有冇人高舉近民居易大爆發的旗幟?根本為反而反!燒咗的話就家居隔離,總有個在你左右,到時唔好出來呼天搶地!仲有現時政府出錢起隔離中心,成本會貴過一幢公屋!隔離人數分分鐘只有一百幾十個人,大家拟目以待!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

香港人其實都好自私,香港有幾大?攪邊度都有人反對,駛唔駛將檢疫嘅人送晒去離島

琥珀宮

畀面勳章

劉大媽 發表於 20-2-9 01:01
將心比己啦,如果係自己屋企附近
自己都反對啦

我唔會反對喎,最初有幾棟考慮時都有一度在我家附近,我無所謂喎,因為個班人都唔會出黎既

子爵府

嵐嵐喵1234 發表於 20-2-9 00:47
上年12月已經派左樓, 以家有人住緊。

我朋友一開始已經話新年後先派鎖匙. 咁快有人住?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

李豆豆 發表於 20-2-9 10:41
老老實實,喺我附近我唔介意喎,有適當距離就得,佢地又唔出得黎,有人睇住唔俾佢地周圍走,好過喺自己住 ...

係我隔離村都冇問題,百分百唔介意
總有離別的時候

琥珀宮

畀面勳章

winnielong 發表於 20-2-9 04:42
真神奇樓主去過又問人近唔近民居勸你想清楚篇文章再重作啦又喺度煽風點火、 ...

仲話1月尾去過見到有人住緊,又係老作,YC 真係無誠信

子爵府

魔怪媽媽 發表於 20-2-9 10:43
你識就唔會話見到有人住緊啦, 你d問題不停重複, 12月派樓, 2月-3月派鎖匙入伙
...

其實未派鎖匙,係咪即係未正式確認㗎?
點解d人講到好似間屋係佢咁
而且公屋係政府物業,政府要徵用,都要佢哋批准?

子爵府

咁其實仲有咩地方可以用?公屋已經係一種福利唔係老馮俾你地享用. 香港仲有好多人冇公屋住仲要捱貴租架

男爵府

搵邊區做都有人反對,咁惟有一係全部家居隔離,分分鐘住喺你隔離屋,咁係咪會安心啲?

子爵府

公屋係政府資源,唔屬於租戶物業
政府要改變計劃,租戶都無可奈何

中產人士一樣得唔到政府幫助,係咪可以唔交稅去資助社會上另一班人士

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

MerryMe 發表於 20-2-9 12:51
其實未派鎖匙,係咪即係未正式確認㗎?
點解d人講到好似間屋係佢咁
而且公屋係政府物業,政府要 ...

未派鎖匙可以話未正式確認, 因為租戶到取匙睇屋時唔鍾意仲可以唔要, 我估應該係用未派出果2座

子爵府

魔怪媽媽 發表於 20-2-9 13:07
未派鎖匙可以話未正式確認, 因為租戶到取匙睇屋時唔鍾意仲可以唔要, 我估應該係用未派出果2座
...

既然係咁,點解啲人咁惡,講到間屋好似佢咁,變咗好似政府強搶民居咁

侯爵府

魔怪媽媽 發表於 20-2-9 10:43
...

我夜晚搭車經過果度, 未見有人住喎。

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

未派鎖匙喎

首頁
34567...9

尾頁

跳至