自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

panda361 發表於 23-7-16 13:58
係咪移咗民?所以未用晒。

https://www.stheadline.com/society/3254206/%E6%B6%88%E8%B2%BB%E5%8 ...

我長老未合資格
因為不時唔見八達通,報失,改資料都轉左兩三次

我今次收起左,就唔記得左限期前用哂佢
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kwokdicken 發表於 23-7-16 15:51
我仲有千七, 想知幾時要後限期要用盡

7月30號之前用曬,就8月16號可以再取2000蚊
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2024年龍年勳章

CathyLss 發表於 23-7-16 17:28
我都未用曬,仲有2千,仲未諗到買咩。平時八達通淨係搭車用,買野通常用Payme/ Alipay。

要用曬唔難,日用 ...

可以買超級市場現金券。

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

小草王道 發表於 23-7-16 17:55
我都係 差幾蚊唔合資格 但我又未去增值 應該要下轉再下轉

有兩張都係,明明上次用到凸錢又話唔得,要今日走去增值多五十,都唔明點解要等到下個月16先再發,應該一夠就發

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

https://www.stheadline.com/society/3254206/%E6%B6%88%E8%B2%BB%E5%8 ...

我都差少少未用晒, 因為之前坐車雲閃有兩蚊送, 所以無用八仔坐車
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

skippy 發表於 23-7-16 18:31
係囉,超級奇怪,醫管局比錢是不合資格
因為用醫管局已然拎左政府資助............
放下自在

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓主可能唔知
電費補貼都有好多人用唔曬
唔係個個好似白兔咁敗家
一個日內已用曬
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

係個apps check話已用$3000/$3000合資格消費,但今日又係拿唔到

珍珠宮

我,用淨三百幾,因為我有兩張八達通

大宅

2024年龍年勳章

question_06 發表於 23-7-17 00:00
係個apps check話已用$3000/$3000合資格消費,但今日又係拿唔到

會唔會係過咗 6/30 先駛夠 $3,000?

總之八達通就係麻煩

公爵府

牛年勳章

唔係移左民先會未用晒嘅!唔好咁幼稚喇唔該!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

伯爵府

crystal媽咪 發表於 23-7-16 22:05
7月30號之前用曬,就8月16號可以再取2000蚊

我意思係消費券第一期最遲幾時用哂, 否則無得領取第二

伯爵府

自己search左
"用八達通須最遲10.31用夠3000元 否則無得收尾期2000元

原文網址: 消費券|用八達通須最遲10.31用夠3000元 否則無得收尾期2000元 | 香港01 https://www.hk01.com/article/875 ... utm_medium=referral"

原來10月尾前要用完第一期
要諗辦法洗左佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 core 的帖子

和我媽媽一樣,張卡只係用來收消費 卷 ,仲已經係負錢,都話未用晒,今期無得出

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係八達通先咁煩!

公爵府

2024年龍年勳章

question_06 發表於 23-7-17 00:00
因為不是6月30號或之前用夠

珍珠宮

sogreen 發表於 23-7-16 14:05
唔係淨係移咗民嘅人先未用得晒消費券嘅!

好心就多啲用頭骨裏面嘅器官。

咪係
未用晒咪未用晒囉,好奇咩,使唔使咁

我屋企有一半人都未用晒喇,窮呀,唔想用錢,得唔得先?

公爵府

2024年龍年勳章

kwokdicken 發表於 23-7-17 12:43
自己search左
"用八達通須最遲10.31用夠3000元 否則無得收尾期2000元
仲有3個月
實在到最後都仲有剩,咪買啲自己會去嘅店嘅現金券
我次次到最後都買一堆餅卡,慢慢食

伯爵府

凌陵綾 發表於 23-7-17 13:05
仲有3個月
實在到最後都仲有剩,咪買啲自己會去嘅店嘅現金券
我次次到最後都買一堆餅卡,慢慢食

仲有千七

上次消費券最後剩千幾,買左惠康券用到怕
好難買倒夠50蚊野, 次次行兩三個鍾人地收鋪都未諗倒點可以買倒50蚊野

男爵府

core 發表於 23-7-16 15:36
我八達通已負數,但發短訊話我未消費滿3千,要等下個月,應該係我部分消費不接受消費券 ...

我都是同樣情況,打電話去查察後,有十多元買了郵票,原來都不合格喔,其實上星期已有通知我,但我以為是假的沒理會

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊