自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

伯爵府

回覆:(呻) 我對99咁好, 佢居然咁對我!

你老公先係最大問題果個

伯爵府

樓主,你99就好啦有你咁既新抱,你好好架啦,唔好唔開心

男爵府

JM你真係做得好足了, 如果你99有女, 都未必會甘週到. 所以你吾好惱, 吾好影響自己身體.

對99, 我覺得做到本份就够了, 以我經驗來睇, 無論自己新抱做到幾好, 永遠都係人地的新抱好. 所以下次吾使甘熱情. 加油

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有d老人家係咁,
後生對佢好係應份、理所當然!
你地做得唔好係你地不孝!

我明呀!家中正正有一個!
仲好鍾意出口傷人,
搞到班細嘅個個都怕見佢!
唉……幾十歲都唔化!
為咩呢?!

男爵府

引用:Quote:罐頭湯 發表於 15-12-24 09:47 佢得

原帖由 angelacch 於 15-12-24 發表
其實你c6都唔駛咁惡質問你呀, 你點對佢亞媽, 佢睇唔到架咩, 我會嬲c6多過99囉, 果個係你亞媽黎架, 我已經幫 ...
agree c6怪翻你就太唔識做啦,自己阿媽話自己老婆梗係點都撐老婆,幫老婆解釋架啦

珍珠宮

引用:99之前既婦科問題佢一直冇講, 佢只係同佢個

原帖由 罐頭湯 於 15-12-24 發表
99之前既婦科問題佢一直冇講, 佢只係同佢個廢人細仔講, 廢人當然唔了解, 佢同得我講, 我就sense到應該係嚴 ...
佢呢啲咁封閉自己又缺乏社交既老人家係好難搞架,宜家頭腦清醒既還好,將來老懵懂時真係好難服侍。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

子爵府

引用:Quote:shannnb 發表於 15-12-24 10:20 99係

原帖由 罐頭湯 於 15-12-24 發表
C6同我講完電話, 我cup左佢線, 佢而家死死地氣whatsapp我say sorry! 我啖氣未下, 仲繼續閙緊佢!!!!!
...
抵c

大宅

唔好嬲,自己做好就算!最緊要老公明白同體諒!

伯爵府

BK Milk勳章

唔好嬲,你做足晒應該要做既嘢,佢唔領情係佢既事。問心無慚。

侯爵府

親子王國15週年勳章

99 既反應就算啦, 但個老公都咁樣, 好心淡囉...... 既然佢覺得你做得唔好, 咁以後叫佢自己照顧返自己阿媽, 叫佢攞假, 叫佢煲湯, 叫佢車出車入, 你自己顧好自己啲細路做佢 backup 囉

珍珠宮

結論:唔駛對人地阿媽太好

子爵府

99依個生物,認為新抱對佢好係理所當然,係應分嘅事,所以你對佢好只係你嘅份內事,係你嘅責任,所以樓主,你對你99嘅好,真係唔好有乜期望佢會有乜感受,但只要你做錯一件半件事,都係你失職,話之你之前做過一萬件對佢好嘅事都好,你都只會虐待99嘅衰新抱

使唔使受委屈,好睇你C6點拆

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

最抵抦係你老公

至於 99 囉喎,叫返佢個寶貝仔服侍佢,乜得你咁巴閉吖啦

男爵府

畀面勳章

謹記,不論你幾努力做個好媳婦/新抱都好,係99心目中你始終係一個外人。

我同你有一樣嘅經歷。而家,我只會以\'平常心\'去看待佢哋一家人

大宅

回覆 罐頭湯 的帖子

你老公真係愚孝, 對人唔對事!! 唔係叫佢不孝佢亞媽, 但佢有眼睇你嗰排做過D乜。唔知佢亞媽打俾佢係投訴你定就咁講吓, 你老公跟本上連呢個電話都無需要打俾你, 自己同亞媽講, 食晒佢。就算打俾你都只係話俾你知有件咁既事!!

我就係曾經試過, 不過我老公就對事唔對人, 因為始終係佢自己亞媽, 佢好清楚自己亞媽麻煩, 開頭見我仆心仆命都提點我一句唔洗咁頻撲, 我唔知佢亞媽, 妹真係咁衰, 到最後老公幫我自己食返晒, 仲同我講話咗你架啦, 自己攞黎辛苦!!

唔係自己女就真係唔係自己女, 你辛苦佢係唔會心痛架, 自己女就做少少已經好孝順, 佢會覺得你嫁咗我仔就要做!! 但佢唔會諗吓我點解要做? 你唔係我父母, 唔係你養大我, 我對你好只係我愛屋及烏, 唔係應份架!! 要對你好既係你自己個仔, 唔係我囉!!

伯爵府

環保接龍勳章

其實你C6更唔啱!佢盲Q咗呀!!見唔倒個老婆撲出撲入煲乜煲物,為咗照顧佢呀媽嘅咩!聽到個阿媽講啲咁嘅嘢,都唔幫口解釋下,仲要話返你轉頭!俾我剷爆佢!

子爵府

其實,佢始終唔係你媽,咁扑心扑命做乜?
除非你99一向都已經扑心扑命為你地啦!
新抱始終係外人,你要懂!

珍珠宮

相信係見你未買料
見到辛苦了幾天
所以自己燉

子爵府

完全明白,你對佢好但佢覺得唔夠好,講真,比我可能買鴻福堂湯/滴鸡精比佢算

子爵府

唔知足,如果佢個仔唔係娶左你,佢邊有今日有人車出車入,又有快期做手術,唉,老人家

首頁
45678...13

尾頁

跳至