自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆 fatmousechai 的帖子

Many tks

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 月餅勳章

fatmousechai 發表於 23-11-12 10:51
依個行程係出發兩星期左右先決定,好多飯店full 唒又或者勁貴,今次只係訂咗我覺得價錢比較合理嘅飯店同大 ...

好多靚相,謝謝分享

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

是不是已經全部葉都變了紅色呀?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

bobomia 發表於 23-11-19 13:32
是不是已經全部葉都變了紅色呀?

Hihi 我離開時約紅咗七成左右,依家應該紅哂甚至落葉了

珍珠宮

2024年龍年勳章

fatmousechai 發表於 23-11-19 14:22
Hihi 我離開時約紅咗七成左右,依家應該紅哂甚至落葉了

IC,d相影得好靚呀,用手機還是單反影的呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

bobomia 發表於 23-11-19 14:47
IC,d相影得好靚呀,用手機還是單反影的呢?

Hihi 謝謝你
>99% 都係手機影嘅,紅葉有幾張用Olympus 細機仔影,大單反已經係屋企封麈咗好耐啦(用手機真係方便好多)

伯爵府

fatmousechai 發表於 23-11-13 19:01
下-站來到修善寺,依個時間係無紅葉,我哋係修善寺周圍行吓都好舒暢,尤其見到小橋流水、綠油油樹木配上赤 ...

Same same…
令我記起初初自駕遊時,我地又係咁,
嗰陣仲未興訂房網,
早上食完早餐嘅節目,
就係喺會津溫泉區逐間問有冇房,
有房了才開始其他行程,
睇到你咁寫,
回憶返晒來

珍珠宮

Skytree1000 發表於 23-11-19 16:33
Same same…
令我記起初初自駕遊時,我地又係咁,
嗰陣仲未興訂房網,

哈哈原來你都係咁,諗返起依啲經驗其實好特別,因為除咗第一次自駕後我之後每次安排唒酒店先去(例如搵旅行社book 定
唔怕醜話埋比你知,我嗰次walk in 知道有房後仲會問可唔可以有discount (諗起都想搵窿捐,依家老咗面皮好薄一定唔會啦)

我哋係玩完大約四五點先搵酒店,不過嗰陣對飯店無乜要求,乾淨就得

Skytree1000    發表於 23-11-20 17:03

珍珠宮

繼續update day 6 :
小木屋有加錢可以bbq 不過我哋得兩個人係廚房簡單煑就算啦
住客仲可以用對面姊妹酒店嘅露天溫泉

返嚟勁快手煑晚飯,一邊煎牛扒一邊整牛肉煱,加埋帶子蝦刺身應該夠食啦

牛肉好肥好香,不過食完又忍不住煎埋條魚,簡單煎香已經好鮮味
attach1/tmp/php2pmfLO
attach2/tmp/php7SU6fZ
attach3/tmp/phpspRjL9
attach4/tmp/phpXL9Pgk
attach5/tmp/phpkrpJMu
attach6/tmp/phpbElYiF
attach7/tmp/php6dMxPP
attach8/tmp/phpLREum0
attach9/tmp/phpiD9FTa

Skytree1000    發表於 23-11-20 17:04

珍珠宮

Day7:

小木屋原來都睇到富士田,我哋早餐又係食牛扒同魚,好喜歡依間小木屋

再來到神社,好多遊客好誇張,依日我病咗無乜體力見到條樓梯咁長有啲腳軟

attach1/tmp/php9SPCiC
attach2/tmp/phpSXNAvX
attach3/tmp/phpB8flJi
attach4/tmp/phpSvgwXD
attach5/tmp/phpBJ4ncZ
attach6/tmp/phpcmLosk
attach7/tmp/phpDU89IF
attach8/tmp/php4ZBe00
attach9/tmp/phpzvrAhm

珍珠宮

再行埋西湖又到河口湖最後一晚嘅飯店check in, 係Park hotel 距離Fuji lake hotel 其實好近

我今次訂嘅和洋房間好大不過無景嘅,我超級攰要早早在房間大休息
attach1/tmp/phpOI7xyV
attach2/tmp/phpoq3C8q
attach3/tmp/phpQahOJW
attach4/tmp/phpQW7rls
attach5/tmp/phpgmToXX
attach6/tmp/phpKLDJzt
attach7/tmp/phpI5locZ
attach8/tmp/phpECipPu
attach9/tmp/phpSjeJs0

別墅

2024勳章

好正呀

珍珠宮

房間有幾大嘅浴室(我哋住202 號房)

晚餐比想像中好,食物質素高又多款
佢牛肉好靚,個湯都好好飲,
attach1/tmp/phpvQ3lCO
attach2/tmp/phplgJObL
attach3/tmp/phpfI5oLH
attach4/tmp/phppyD6kE
attach5/tmp/phpZOgbVA
attach6/tmp/phpRpvDvx
attach7/tmp/phpRKLm6t
attach8/tmp/phpPmojHq
attach9/tmp/phpP56uin

珍珠宮

入住時先知道飯店免費車住客去睇夜楓,我懶鬼本來唔想去但都比老公捉咗去行吓,夜晚少咗好多人氣氛唔錯都值得一遊㗎
attach1/tmp/phpklxJll
attach2/tmp/phpAkLD5p
attach3/tmp/php6uBdQu
attach4/tmp/phpg5diBz
attach5/tmp/phpgvrXmE
attach6/tmp/phpEBA58I

伯爵府

原來有夜楓,
第一次聽,別有風味,都好靚。

大宅

好靚呀

珍珠宮

Skytree1000 發表於 23-11-20 17:12
原來有夜楓,
第一次聽,別有風味,都好靚。

係呀,日本好喜歡睇夜櫻、夜楓,我平時一定唔去,今次有免費車搭先去咋

Skytree1000    發表於 23-11-21 09:39

珍珠宮

Day8:

食完早餐休息下由酒店行去大池公園,朝早無乜風水平如鏡呢

話咁快依個旅程又結束啦,我哋check out 後要趕路返成田機場(差唔多三個小時)

謝謝各位BK JM 支持啦
attach1/tmp/phpTINhPA
attach2/tmp/phpSvpH5V
attach3/tmp/phpHxOgmh
attach4/tmp/php0C7kDC
attach5/tmp/php9CeOUX
attach6/tmp/phpyvtFcj
attach7/tmp/phpvqpVuE
attach8/tmp/phpM14hNZ
attach9/tmp/phphgQT6k

Skytree1000    發表於 23-11-21 09:40

珍珠宮

fatmousechai 發表於 23-11-17 19:03
箱根好遲先訂房無乜選擇啦,我哋訂ORIX resort and hotels 好近蘆之湖好方便,房間幾新有露台我哋好滿意

...

依間自助晚餐真係好普通

珍珠宮

fatmousechai 發表於 23-11-19 16:23
Hihi 謝謝你
>99% 都係手機影嘅,紅葉有幾張用Olympus 細機仔影,大單反已經係屋企封麈咗好耐啦( ...

覺得你影相嘅角度、構圖都好靚,好有心機。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊