自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:[好唔開心] 廿年好友結婚, 但佢唔請我做姊妹!

大家咁好朋友,比我會問下,可能有D誤會姐

男爵府

我都試過幾hurt...我結婚有搵佢做姊妹~喺我籌備婚禮既時候佢訂婚,之後我地一齊睇結婚野,我地仲話大家做大家姊妹~但之後佢無搵過我講姊妹野,後來解釋佢會搵自己堆中學同學做,為免我悶所以唔搵我,咁我都ok la...算~
點知,到佢結婚果日,居然俾我見到另一個女仔(同我地一齊大)做佢姊妹...佢都係自己一個突腳...果刻我真係幾hurt. 雖然我無再深究,但我諗我應該做唔番咁friend了。就當我太高太靚唔岩做姊妹自我安慰啦....我接近170cm~

wcpcelia    發表於 16-1-21 16:05

大宅

其實吾請你做姐妹吾等於要絕交姐,我試過做人伴娘,我同佢都frd架,但最frd就一定吾係我,只係最frd個d有d嫁左/大肚,仲有一個係因為太高!所以係好多原因來搵姐妹/伴娘架wor,我就無咩所謂,我睇得好淡的

禁止訪問

大宅

可能佢唔想你辛苦,只想你好好enjoy咁飲呢…

大宅

難怪你嬲..比我都嬲...

但可能有其他原因你唔知...通常搵姊妹..未必好朋友...通常搵d唔會搶自己鏡的姊妹...

唔好唸太多

珍珠宮

畀面勳章

坦白問佢咪得囉唔洗唔開心,坦白好過收埋

禁止訪問

大宅

你都識講話同佢好friend啦, 熟到咁, 咪開口問下咯!

可能佢係有d理由呢, 佢可能又覺得奇怪點解你唔問佢點解呢? 可能佢覺得既然你都唔問咁佢又無謂自己開口講原因呢?

呢d事, 你地各自都唔講, 隔膜就係咁出黎嫁啦, 如果有誤會就可惜啦~ 咁多年friend

子爵府

我d中學同學,無人搵我做姊妹,原因︰我已嫁人

男爵府

回覆:SO小妹 的帖子

會唔會驚你搶鏡

男爵府

又話咁好姊妹,結婚都唔知

男爵府

如果真係咁熟咁fr,我會親自問佢,可能你唔知當中原因就引嚟咁多誤會,廿幾年朋友唔好因為誤會而失去

子爵府

引用:同佢由中學相識, 到而家真係識左超過二十年

原帖由 SO小妹 於 16-01-07 發表
同佢由中學相識, 到而家真係識左超過二十年。 大家由中學畢業, Jupas升大學, 大學搵part time, 畢業搵工, ...
我識左廿几年嘅朋友都無搵我做姐妹,因為得我一個識左佢咁耐,佢其他姐妹都係另外的朋友,我又覺得無嘢,總之佢結婚我好開心去飲替佢高興就是

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至