自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

pigmei 發表於 18-12-20 16:16
回覆 keLLy_yip 的帖子

我無睇華仔,但都有同感.我睇憶蓮,睇左好多年了,對上果次都係同妳有同感,覺得不是為 ...

我都睇咗憶蓮好多年,上次係有d失色。 唔睇演唱會唔緊要,繼續聽佢嘅歌吖,佢昨天首播<沙文>, 好精彩。 仲有首歸零,聽聞都好好聽。

別墅

我都唔明你地係對劉德華這場show不滿,定係唔鍾意多中國人入去睇。有人話中國人就會企上凳,你覺得係真???反正我隔離左右視覺範圍內都冇。

我都係19號看,我就係中國人,我覺得我買嘅票係值得嘅。他全場2/3都係粵語歌,講話全程都係廣東話,內地人好多唔識聽都完全冇反對聲音出來,因為真係鍾意他先去捧場,8年前我都有去,希望他身體健康以後再有機會去聽。

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

以前聽演唱會..左右隔離都係同聲同氣.而加左右加前後都係強國人..想搵個自己人都難......

入場仲要排好長龍個隻.以前大部份都唔洗禁隊..大家都好有禮入場.
而加直頸排隊都唔知係咪叫排隊//一邊排一邊後面好似推你行....

子爵府

keLLy_yip 發表於 18-12-20 15:47
回覆 asukav6 的帖子

真心唔知係咪得尋晚果場係咁,問題係連華仔天地d會員都無叫encore先奇怪 ...

encore已經係part of the show,唔使叫都會再出黎(只要d燈唔開就繼續㗎啦⋯⋯)

子爵府

qee 發表於 18-12-21 11:00
而家d演唱會飛咁難買
已經放棄咗呢個娛樂

呢句真!我想睇㗎!但d飛太難買,未買已經放棄

大宅

回覆 Happybabyhbb 的帖子

哦,原來睇show文化已經變左,都話我近年少睇concert喇~

大宅

Happybabyhbb 發表於 18-12-21 16:45
呢句真!我想睇㗎!但d飛太難買,未買已經放棄

睇個演唱會啫
又要通宵排隊
又要上網搶
一係硬食黃牛
之前張學友賣飛,係咁f5都搶唔到
好似有5年冇入紅館喇

子爵府

qee 發表於 18-12-21 17:14
睇個演唱會啫
又要通宵排隊
又要上網搶

睇演唱會為娛樂!但唔想娛樂前辛苦一大輪

子爵府

keLLy_yip 發表於 18-12-20 15:31
回覆 Yeelim 的帖子

我唔知係咪我太耐無睇show,唔會企起身,唔會一齊叫encore ...

我係香港人,但真係唔鍾意企起身

大宅

LedTV 發表於 18-12-21 00:07
睇完你分享

好想賣左手頭上既飛

講真,我要呀

子爵府

LedTV 發表於 18-12-21 00:07
睇完你分享

好想賣左手頭上既飛

如果你想放飛機嘅話,可唔可以放俾我呀唔想幫襯黃牛黨呀

子爵府

睇咗2場,晤覺特別多國語歌,同埋佢唱嗰啲國語歌都係hit嗰啲呀,不過就真係超多國內嘅同胞嚟睇,亦因為佢地啲飛先會炒到咁貴,16號嗰場睇到中段咁上下,華仔去咗換衫,咁就有人用國語大叫劉德華,叫完之後即刻又有人用廣東話叫劉德華,中港大戰(兩邊人仕包括我)喪嗌

男爵府

keLLy_yip 發表於 18-12-20 16:21
回覆 namc 的帖子

係有少少失望low,黎緊仲要張學友…都唔知點算…

唔係, 我響澳門站聽張學友
絶對值得, 又唱又跳, 而且係超級專業

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

ChloeMa 發表於 18-12-21 12:27
我都睇咗憶蓮好多年,上次係有d失色。 唔睇演唱會唔緊要,繼續聽佢嘅歌吖,佢昨天首播, 好精彩。 仲有 ...
我們一直好支持憶蓮,不過佢依家的歌路唔啱我聽,首沙文我聽得好辛苦(不是評首歌好不好,只是不是我喜歡的),不過我喜歡佢把聲,會留意佢D歌)

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

pigmei 發表於 18-12-21 19:18
我們一直好支持憶蓮,不過佢依家的歌路唔啱我聽,首沙文我聽得好辛苦(不是評首歌好不好,只是不是我喜歡的 ...

竟然! 咁無謂免强。

伯爵府

海仔媽 發表於 18-12-20 18:05
內容我無去睇不表達意見,但唔俾企好似都真係好耐了,好似自從(好似又係劉華演唱會?)有fans跌死左個次開 ...

最近返大陸看演唱會,無人企起身,舉牌也自律不遮人,但會齊唱尖叫 歌迷質素可能不同

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

最憎d人企響度,你唔係化

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

keLLy_yip 發表於 18-12-20 17:06
我係580第1行,即係第2層最前樓梯邊,前後左右都係強國人…
所以成日有人行黎行去,拍片,自拍,仲見到980 ...

曾經睇佢演唱會(不是今次)睇左一半頂唔順離場走人

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

乜依家睇演唱會一定要企起身㗎 , 遮住人哋啲視線, 正自私精
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

首頁

尾頁

跳至