自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

珍珠宮

littlesister 發表於 19-7-25 00:18
我個黃同事話何生俾人打爛祖墳係抵死,連登做得好

咁佢要好好服恃同支持佢個黃營。。
唔係下次就論到佢俾人拆架啦~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Alex123 發表於 19-7-25 01:48
係囉!出糧時就有三萬個警察,但報警一個小時,甚至已經有元朗區議員早一天已經向警察公共關係科報料及要 ...

派100個去,唔係呀!
不如放生金鐘果班,3萬警察殺入元朗岩唔岩聽呀?
講到咁易話派就派,不如下次你去啦

男爵府

JaneJaneT 發表於 19-7-24 18:47
一個黃,一個藍, 坐在中間,很煩

咁我哋好和平,有講,但最後都係笑笑口。唔會好極端

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

個咩地平地圓說又引起一輪吵架啦

珍珠宮

teambuilder 發表於 19-7-24 20:25
BK 好多JM,立場中立或藍,一係同家反目,一係同老公不和,一係同事互罵。有呢類經驗嘅人都似係同一類人, ...

立場唔同和帶眼識人有乜關系,全港幾百萬人都分唔到邊邊啱定錯,有邊個會分到邊一方啱和錯,而家係公說公有理,婆說婆有理

珍珠宮

selinako^^ 發表於 19-7-25 12:35
派100個去,唔係呀!
講到咁易話派就派,不如下次 ...

係囉!三萬個人出糧都唔可以預先防備一、兩佰人,你都覺得是合情合理。請繼續盲撐。
一陣又話要OT15個小時,又要補水幾仟萬。但要人就話人手不足。而且是早一日已經有情報收到,都可以話安排唔到。
但另一方面又怕成立獨立調查委員會去查。
要講晦氣說話才會問三萬人好唔好。自己無道理咪開始發爛渣講要派三萬人囉!
當晚在特首屋企standby 又安排了多少人手呀?
唔好話人手不足,只是誰有優先權。當然是保護會死撐自己的老闆先啦!話知你元朗的星斗市民死活。你班市民又無權無勢去盲撐警察。比我都選有特權的老闆去保護啦!完全明白及合情合理。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

就每個case而論:元朗事件,警方真空,100%錯

複式洋房

共黨最叻搞分化香港人唔好中計呀
你真係蠢唔係扮架喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Alex123 發表於 19-7-25 12:59
係囉!三萬個人出糧都唔可以預先防備一、兩佰人,你都覺得是合情合理。請繼續盲撐。
一陣又話要OT15個小時 ...

我冇發難,打果幾隻字,點夠你咁激動打咁多野回我
你最期待既畫面,就係3萬警察放生金鐘暴徒,衝入元朗救暴徒囉
明既

珍珠宮

Yungalice13 發表於 19-7-25 12:11
要攪下事先有機會做英雄,同fd講起自己生於亂世都有出過力

係㗎!星期日元朗咪出現幾百個何妖口中的英雄聯盟出來打人囉!
連黑社會也可以同市民講自己也變成英雄。

瑪瑙宮

selinako^^ 發表於 19-7-25 12:35
派100個去,唔係呀!
講到咁易話派就派,不如下次 ...

作為市民,唔識咁多,只知警察係係市民有危難時第一時間出現保護市民嘅,而家咁嘅陣勢,即係話如果萬一不幸香港有恐襲(類似外國嗰種),咁香港人死得啦!jm你真係有信心?

珍珠宮

回覆樓主:

上司應該處理

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Alex123 發表於 19-7-24 20:27
我公司比較安寧,基本上8成同事也是鬧班警察,但在工作時也不會講。只是有時工作時有突發新聞就會講兩句。 ...

公司藍黃都有
大家都好克制
盲撐到失理性好無謂
你若盛開, 蝴蝶便來!

瑪瑙宮

超級特務 發表於 19-7-25 13:06
公司藍黃都有
大家都好克制
盲撐到失理性好無謂

agree

子爵府

Alex123 發表於 19-7-25 13:03
係㗎!星期日元朗咪出現幾百個何妖口中的英雄聯盟出來打人囉!
連黑社會也可以同市民講自己也變成英雄。:a ...

黑衣暴徒都話自己手係寸鐵普通市民啦,事實係有犯法有證據警察都會做野

大宅

elyannes 發表於 19-7-25 10:30
有小小人性既唔該唔好將呢O的所謂理由合理化! 成個BK 真係變晒, 唔該大家只針對返721 當晚所有既野, 你要 ...

只要你係人,責罵所有暴力,不是散仇警論。

珍珠宮

Yungalice13 發表於 19-7-25 13:20
黑衣暴徒都話自己手係寸鐵普通市民啦,事實係有犯法有證據警察都會做野
...

請繼續盲撐!
等啲市民及大肚婆被班所謂撐警的黑社會打成個鐘先開始做嘢,咁都叫合理?

珍珠宮

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

公爵府

brindlewin 發表於 19-7-25 09:34
建制激動好多,更喜歡改“花名”去貶低別人.......能針對理性討論的少,能技術上討論的更少。一味轉貼..... ...

一鬼樣。即係兩舊屎,屎臭程度是99分同100分。鬥咩鬼吖。咪又係一舊屎

珍珠宮

JaneJaneT 發表於 19-7-24 18:47
一個黃,一個藍, 坐在中間,很煩

當同事講既時候一句都唔答咀

首頁
56789...10

尾頁

跳至