時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

cara.mak 發表於 19-9-17 15:29
係咩,又係你幻想架?

少年,你太年輕喇

子爵府

樓主,學好d中文先啦,完全詞不達意,中心思想想咩又帶唔出黎.........?大佬,我完全唔明你想講咩呀「我由細到大都係香港出生

我果次搭地鐵竟然迷路

因為地鐵封了太子,旺角

一去就已經油麻地

最後去左黃埔

其實我覺得呢度有人係

專登唱衰某一方」

子爵府

Lindytiger 發表於 19-9-17 12:44
我冇話香港有人被失踪喎,你睇清楚我講咩先啦

我知道你講什麼
我想表達的是,現在這個年代,根本不能和64比
就算大陸,都不能佢話可以隱瞞真相

男爵府

清醒d啦!而家已經吾係立吾立法問題了,從來都吾反對和平表達訢求,但d曱甴利用哩個藉口攪到社會大亂人心惶惶!無暴徒警察吾會無啦啦去捉人㗎!
你估餐警察好得閒咩!

別墅

flower0885 發表於 19-9-17 08:38
其實我連咩色係代表邊一方

我都唔知,但我見好多幫差人

你嘅大陸同事乜都唔知!
但係我嘅大陸同事乜都知?!點解?
我上大陸嘅新聞網站每日都有報導香港嘅事,點解唔知?
你嘅大陸同事唔俾買菜刀!但我有個朋友喺十八子做,每個生產十幾萬把菜刀,點算好?!
請問你去咗邊一個大陸?難道是非洲大陸嗎!

男爵府

唔好扮野 你寫嘅野已代表自己係黃C啦

大宅

瞓得好勳章

連咩色係代表邊一方都唔知其實你係扮無知定低能,不過黃絲有一個共通點自私冇良鐘意扮無知扮中立心盲眼盲歪曲事實,中國巳經係一個大國,連美國都要同佢坐低黎講條件,買菜刀都唔可以都講得出,你以為個個好似黄絲咁白痴冇腦,用暴力解决問題!依到係中國香港,你仲起中國地方住?仲唔快D死出外國,不過我冧冇個國家會歡迎黄絲暴徒

珍珠宮

樓主好假
我最憎人叫藍絲返大陸
我返唔返內地我自己決定,我阿爺阿公已喺度生根,做乜要俾班暴徒趕我離開?香港原本喺我好理想嘅家

子爵府

tinlong22 發表於 19-9-17 09:01
唔識就自己睇多D直播新聞, 係直播呀

引導條例97前已經有

有D人鐘意比錢蘋果睇假新聞愈睇愈低智

複式洋房

唉,樓主好無知。 我中秋返大陸, 仲要係 你們認為比較窮鄉果D ,人地咩都知喎,你有冇了解過大陸?

睇得太多黃絲書本定文章,定生果報。

人地大陸傾起上黎,可以由政府,民生,外國,起源,等等因素講起。

複式洋房

豬德太郎 發表於 19-9-17 22:30
唉,樓主好無知。 我中秋返大陸, 仲要係 你們認為比較窮鄉果D ,人地咩都知喎,你有冇了解過大陸?

睇得 ...

其實80%一般老百姓,只求民生同另一半,共享天倫,講醫療,衛生,貧窮,疾病等問題。避免被 政治強加息訊,潛移墨化,如現在facebook等,充滿偏幫,滅聲 。

另一D,如有需要想了解可以去翻牆。就只要唔談挑戰國家主權既野,大陸99.9%自由。

其實好人好姐你搞咁多做咩,

如果你覺得國家人民質素低,請由自己開始做有質素既人;

如果覺得政府政策有出錯,就去做官糾正佢,改善佢;

如果覺得國家邊度唔完善,就去完善佢!

複式洋房

豬德太郎 發表於 19-9-17 22:30
其實80%一般老百姓,只求民生同另一半,共享天倫,講醫療,衛生,貧窮,疾病等問題。避免被 政治強加息訊 ...

好多人俾美國既推廣既普世價值,所影響,認為係唯一治國唯之道。其實政治交俾政治人去談。

治國或政策其實都係為左解決以上老百姓問題。

一種推行左五百年既野,仲一成不變。 由古希臘,從廣場投票,多數勝制度,其實充實缺點。

一個幾千萬,數億人口既國家,實行一樣野,不睇資歷,不分析,不交給負責專科既人去做,而交給多數人選出黎做。會點?

唔好聽講句,蠢同窮佔大數,就如脫歐,差1%也要做,最後得出什麼結果?

沒有分析,沒有交由專業人士去做,最後就...

複式洋房

豬德太郎 發表於 19-9-17 22:32
好多人俾美國既推廣既普世價值,所影響,認為係唯一治國唯之道。其實政治交俾政治人去談。

治國或政策其 ...

其實最梗要實行良政, 西方民主演變做,扯皮的地步,每屆只為,屆內或下屆四至八年只為自己黨派謀利,推返上一個黨所實行既政策,不論是否良政。

好簡單,單一項禁槍,就因為損害某些人利益,連進入議會既議題既機會也沒有。

在中國最富的二十或二百人不能影響國家既決定,而在美國最富人的二十人就能影響國策的決定或方向了。

國家係為人民負責,弱國無外交。

美國點解可以做雙重標準,可以口裏說民主,手裏做另一樣野,生安白造其他國家,企業,等等。

其實世界根本沒有民主,誰大誰惡誰正確,民主兩字 只是表面 用來維繫給予弱小的希望。

男爵府

好媽媽勳章

Ononluk 發表於 19-9-17 21:44
樓主好假
我最憎人叫藍絲返大陸
我返唔返內地我自己決定,我阿爺阿公已喺度生根,做乜要俾班暴徒趕我離開? ...

me2, 最憎黃人講兩講唔夠講就叫人返大灣區,宜家佢哋不滿中國,香港屬於中國,應該佢哋走,掉轉叫藍絲走,真係痴痴哋
●▽●●0●●﹏●●︿●

別墅

newnew168 發表於 19-9-17 22:42
me2, 最憎黃人講兩講唔夠講就叫人返大灣區,宜家佢哋不滿中國,香港屬於中國,應該佢哋走,掉轉叫藍絲走, ...

我地應該叫佢地走至真,咁唔中意中國可以去做美國(emoji)

大宅

畀面勳章

luvkaka 發表於 19-9-17 09:07
回覆 flower0885 的帖子

哈哈哈, 你講完唔笑架? 你講得出叫人返大陸就知你咩人啦. 收手啦 ...

佢好明顯啦,總話唔識分藍定黃

大宅

畀面勳章

大宅

lingfu 發表於 19-9-17 08:45
我明白樓主你意思
有時立場唔係完全一面倒
唔同事都可以有唔同立場

樓主我完全明白你,尼邊時政擂台都係藍絲人攻擊其他人,佢地口口聲聲話黑衣人減聲,其實佢地都係一樣。所以一早有人提醒你小心比人圍就係咁解。你唔好介意,佢地讀書唔多,唔好怪佢地,唔好同佢地一般見識。

大宅

樓主我完全明白你,尼邊時政擂台都係藍絲人攻擊其他人,佢地口口聲聲話黑衣人減聲,其實佢地都係一樣。所以一早有人提醒你小心比人圍就係咁解。你唔好介意,佢地讀書唔多,唔好怪佢地,唔好同佢地一般見識。

大宅

luppy 發表於 19-9-17 09:02
跟本2邊都不停搞分化.....
尼到乜都糸黃死...又特然post d乜嘢話黃 xxxx. 任佢up...又冇證據。比你up完又點 ...

做假~特別係假新聞

首頁

尾頁

跳至