時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

timandy 發表於 20-2-19 12:57
一板板飛機送去高官度用??
你又係度講乜呀
衛生署拿最多口罩啦,多到被人偷走啦

我親戚講,佢做懲教三十年

子爵府

timandy 發表於 20-2-19 12:52
你話你講緊布口罩,又講警察咩事

你只會睇兩個字?成句睇好嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

算死草 發表於 20-2-19 12:59
我親戚講,佢做懲教三十年

吓,即係得你知!咁即唔係事實啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

算死草 發表於 20-2-19 13:00
你只會睇兩個字?成句睇好嗎?

當有懷疑或確診個案都要清潔工去大洗,你唔係諗住呢d野係林鄭,警察做呀?
上面都係你寫!咪問你關警察咩事lor

大宅

最唔明就係點解要醫護優先,明明警察都係公僕,而且擔當更重要的角色。CSI 分給警察,天公地道!
人一黃, 便脑殘, 人一藍, 便脑叻!

男爵府

算死草 發表於 20-2-19 11:16
我開post,我留言你地又唔可以檔睇唔到,要諗盡辦法黎拆,今次好失敗囉!用埋d低級招式
招式一,離題
招式 ...

喂,我贊成呀,係到講冇用㗎!幾時帶埋你個懲教處親戚去搵曱甴區議員,投訴口罩一板板送去高官度,然後再呼籲全部公務員轉布口罩?

珍珠宮

算死草 發表於 20-2-19 12:38
我係見你d隊友吹風叫人用布口罩,又搵醫生話布口罩可擋7成,係咁叫人用布口罩,咁市民用都咁掂係咪好多公 ...

吓!我呢度無朋友,無隊友,又係度講咩!布口罩本來就無防疫作用,只係感覺上可以將口罩多用一,兩日,我只見到你要公務員轉用布口罩將CSI口罩比清潔工人。
即你都知道布口罩無防疫作用,又叫公務員轉用,你真幾黑心。
你咪巴閉,應該叫N98將手上第2批口罩送出或成本價比清潔工人才是皇道。

子爵府

B哩baba 發表於 20-2-19 13:09
喂,我贊成呀,係到講冇用㗎!幾時帶埋你個懲教處親戚去搵曱甴區議員,投訴口罩一板板送去高官度,然後再 ...

你覺得d高官無資格用CSi口罩,你好正義喎!

珍珠宮

回覆樓主:

CSI口罩根本不合醫護使用。佢哋要用高標準口罩先可以抵禦病毒(CSI口罩只有95%)。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

算死草 發表於 20-2-19 13:40

人地幾時講過高官無資格用CSI口罩丫?
係你話你親戚講,"一板板飛機送去比高官" ,而家支持你親戚去搵議員追討公道。
但如果真有其事,無理由得你一個係度講,其他媒體又完全無報道

珍珠宮

olkan 發表於 20-2-19 13:54
CSI口罩根本不合醫護使用。佢哋要用高標準口罩先可以抵禦病毒(CSI口罩只有95%)。

...

等佢地自high 啦!
醫護自己都嫌棄唔想用
有d人就當係寶
而家樓主係叫公務員轉用完全無防疫的布口罩,幾咁黑心。
布口罩又從邊度黎?有幾多公務員需要用又唔知,人講佢又講。

珍珠宮

timandy 發表於 20-2-19 13:58
等佢地自high 啦!
醫護自己都嫌棄唔想用
有d人就當係寶

醫護需要嘅係99. X%以上的口罩,唔係普通標準。入去dirty team仲嚴格,只有3款3M 合醫管局要求。

珍珠宮

回覆樓主:

呢幾隻

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

算死草 發表於 20-2-19 13:40

唔好得過講字,快去搵曱甴議員同禍港電台搞大佢,記得帶埋你做懲教親戚。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

陳小仙 發表於 20-2-17 12:56
不是話最多港台員工?佢地一個配得最多。

咪就係!樓主都痴痴地!其他部門都有前線人員!基本上一日一口罩仲話多!醫護十個都話少!真係有病!佢理論飲啖水要換一個!咁其他公務員唔洗飮唔洗換!明顯係洗白黑醫護浪費口罩!學校都係小息先飲水!原來大人係連小朋友都不如!比廿個佢哋一日都唔夠換啦!仲有點解以前D醫護唔洗飮水?!只係呢個幾月突然咁口渴!成日飲水換口罩?!明顯係故意浪費啦!想幫黑醫護洗白⋯⋯真係好難啦!只有冇腦嘅人先會信!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔係所有公務員唔駛工架喎

大宅

回覆樓主:

有好多還要返工。我朋友是做政府診所文職。社署都要返。
我朋友還要日日返,佢話還多野做。
運輸處同郵局都要返la。

子爵府

littlesister 發表於 20-2-19 15:15
唔係所有公務員唔駛工架喎

市民都要返工喎!除左特別情況就改用布口罩,例如林鄭探婆婆用布口罩得啦!

琥珀宮

畀面勳章

算死草 發表於 20-2-19 16:50
市民都要返工喎!除左特別情況就改用布口罩,例如林鄭探婆婆用布口罩得啦!
...

僱主提供口罩俾職員係天經地義,點解人地有口罩唔俾人用,要人地用布口罩既?市民想要咪叫僱主提供囉

子爵府

littlesister 發表於 20-2-19 16:56
僱主提供口罩俾職員係天經地義,點解人地有口罩唔俾人用,要人地用布口罩既?市民想要咪叫僱主提供囉
...

天經地義?!林鄭話戴左都要佢除返落黎...你唔撐政府係有你道理...

首頁

尾頁

跳至