自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

HongV 發表於 20-9-28 18:13
什麼是流霞煞?
流霞煞也即是血光,例如手術、開刀、生腫瘤、發生意外。
如流年、大運出現這神煞,要萬事小心或看看有什麼可化解。

大宅

見大家講開命理,想請問識命理既sis,以下三個網準唔準?
https://fate.windada.com/cgi-bin/fate

https://www.amoney.net/Index.htm

http://freehoro.net/FreeHoro/

珍珠宮

回覆樓主:

請問各位姊妹,除咗一個人8字命格以外,姓名是否都影響運程呢?

伯爵府

BK Milk勳章

ARS_fans 發表於 20-9-28 15:31
Jm想請教下你學左八字咁耐,你覺得人生係一切皆是命,還是命只是一個框架,一個決定可以扭轉一切或一子錯 ...

兩者皆有。

其實一個人一生既大方向,基本上八字已經有提示既,只係行好既大運時你會無咁易做錯決定,當流年或大運逢沖迎剋時,做錯決定既機會特別多。

之但係,有啲嘢又好奇怪既,有時你雖然黑仔,但係可能受身邊既人所影響,可以係好,可以係壞。咁八字上又有機會見到。你如深入研究八字,你會知大概咩人係你貴人,咩人你應該遠之。咁點樣可以識到貴人呢?

呢樣又關系於自己福報夠唔喇。
所以心存善念,做錯決定既機會都會小啲。

男爵府

回覆 yanyanmm 的帖子

請問你可以看看我的親人(女)嗎?

大宅

lovelycats1 發表於 20-9-29 14:31
兩者皆有。

其實一個人一生既大方向,基本上八字已經有提示既,只係行好既大運時你會無咁易做錯決定,當 ...

你講得好好,我每次遇到阻滯,大禍臨頭,總以為實死冇生時,但到最後又會逢兇化吉,會有人出手相助,又或俾我過到關。

大宅

lovelycats1 發表於 20-9-29 14:31
兩者皆有。

其實一個人一生既大方向,基本上八字已經有提示既,只係行好既大運時你會無咁易做錯決定,當 ...

謝謝分享

男爵府

861014 發表於 20-9-29 17:14

她的出生時辰準確嗎?八字命局和大運都吾錯呀,只係上年同今年差小小喔

男爵府

可愛教主2 發表於 20-9-28 22:15
請問各位姊妹,除咗一個人8字命格以外,姓名是否都影響運程呢?

都要睇佢八字命局本身如何,本身好就影響輕微,但如果命局同大運都差,又起個吾啱既名,甘就雪上加霜啦

男爵府

yanyanmm 發表於 20-9-30 17:51
她的出生時辰準確嗎?八字命局和大運都吾錯呀,只係上年同今年差小小喔
...

出生時辰準確

以前偷聽到大人講話咩「六親無靠」(後來我查到即是與父母、兄弟姐妹、丈夫、子女通通都無緣分,沒有人會幫她咁解)
聽大人講她20出頭會有一生唯一一次的結婚機會,但我見她從大學到現在3字頭,姻緣方面都係0,我估沒有丈夫子女,自然就不能依靠丈夫子女,應驗了六親無靠?
我見她自小的確同家人不親近,從二十幾歲就開始唔太開心的樣子,事業方面依然做緊junior.現在她年紀不小了,如果沒有姻緣,就更要為自己打算,如果事業方面一直沒有起色,我很擔心她的將來

可以麻煩你看看她到底是不是六親無靠的命格嗎?我偷聽左甘耐都唔敢問人,好希望當年聽到的隻字片語其實是形容緊另外一個人,不是談論她
希望你可以指點一下她的姻緣、事業、健康

男爵府

861014 發表於 20-9-30 18:39
出生時辰準確

以前偷聽到大人講話咩「六親無靠」(後來我查到即是與父母、兄弟姐妹、丈夫、子女通通都無 ...

如果佢時辰無錯,佢係屬於特別既命格,呢種人性格係比較特別,吾容易同他人親近,六親來講,尤其係媽媽同兄弟姐妹既關係較疏離,但同老公,仔女既關係應該係吾錯架
佢20至29歲個大運應該有人追,不過可能佢自己要求高,或者吾敏感,而家已經行緊姻緣大運啦,應該容易搵到呀,但都要佢自己做d 野,多d出去識人,打扮下先得呀,佢個老公同將來既仔女係幾好,吾使甘擔心
今年其實都會有d桃花,佢自己可能多野諗,吾太想,但明年就真係好旺姻緣呀,千萬不要錯過呀 ,出去搵下agent介紹都要呀,因為過左明年又會弱返

男爵府

多謝你,當年聽見她六親無靠覺得好不安,現在總算知道尚有兩親可以依靠一下,不至於晚景淒涼

雖然她同媽媽兄弟姐妹唔太親,但其實她同爸爸最唔親近
你說得對,她不太同人親近,連朋友都很少
她樣貌不是靚,20-29真係無人追,又或者真係自己唔敏感掛
明年是從2021年農曆新年開始計起嗎?如果疫情又爆發,好難出去識人
萬一明年依然無着落,係咪就永遠錯過啦?

請問事業方面可以指點她嗎?

珍珠宮

861014 發表於 20-9-29 17:14

請問你這個結果,是從哪個website查出來的?

男爵府

可愛教主2 發表於 20-10-1 13:13
請問你這個結果,是從哪個website查出來的?
https://www.dearmoney.com.tw/eightwords

大宅

回覆 lovelycats1 的帖子

可以幫我睇下嗎? 謝

首頁

尾頁

跳至