自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

hippoo 發表於 22-10-17 08:38
係吖....我絕對無誇張。但佢出街又無野架喎

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

hihihigi 發表於 22-4-26 18:29
我老公都類似係咁,因為唔想掂污糟野所以搞到間屋好污糟。
但係佢自己平日又狂洗手(疫情前已經係),洗到 ...

呢種係乾淨自己only

朋友開門佢ex攝入去,因為唔想掂到度門……太多乾淨自己嘅自私行為,所以飛咗佢。

大宅

回覆樓主:

我朋友有嚴重潔癖,嚴重到去睇醫生,食咗藥半年之後好返曬

珍珠宮

回覆樓主:

家中長輩,真係我見過,最乾淨嘅老人家!
一日要拖幾次地,做乜之前都要洗手,著完一次嘅衫要即日洗,去佢屋企用完D乜,可以即洗就一定即洗,講唔晒,不過雖然好似有D誇張,但其實我都幾中意!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

elsiechan 發表於 22-4-26 17:07
我響潔癖朋友身邊,自己就變得好似好污糟
如:我到他家作客,響自己屋企都戴口罩
外出坐交通工具, ...

你朋友有潔癖都俾你入屋其實已經係當你好好朋友了。
我自己輕微清癖,基本上唔招乎外人包括男女家親戚,如果有外人如整寛頻、送貨、整電器,盡量叫佢哋換拖鞋,之後全屋清潔

男爵府

好媽媽勳章

花生油子 發表於 22-4-26 17:26
以前有個舊同事,,,佢話甚少招呼人去佢屋企,,,因為就算逗留5分鐘,10分鐘,,佢都要反轉間屋嚟清潔平時 ...

哈哈!你好似講我。

大宅

回覆樓主:

我識人好誇張,去廁所,用腳開門,之後唔閉門,話門鎖d人未洗手摸過。。呢d野真係潔癖人士先唸到。。所有你冇唸過既間接野,佢都可以想像到去唔清潔。。。你同佢唔一樣,佢仲可以話你份人唔清潔,好似係你錯甘。。。真心煩。

首頁

尾頁

跳至