自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

珊瑚宮

唔講聲走上黎非常冇禮貌 又唔係老馮你黎一定要招呼你 再有下次咪唔好開門囉!

侯爵府

2024年龍年勳章

Astra00 發表於 24-3-22 06:42
呢個帖入面都勁多正常思維的網友,證明我的反應並非妄想症。或者因為呢類事面剷爆啲毒姑惡行,也不代表我是 ...

人必自侮,然後人侮之

珍珠宮

Piglet豬仔 發表於 24-3-21 17:54
同C6講一係你搞掂自己個家姐,一係舉家搬遠d ,叫佢自己選擇

正確
孟母三遷係必須

大宅

回覆樓主:

機會來了!就趁今次等毒姑知道你唔好蝦,既然你whatsapp group已經事先聲明阿仔考試叫佢哋唔好上嚟,咁就明正言順叫工人除咗指定人物例如補習老師,一律唔開門,最好毒姑自此嬲咗你,更加一了百了,以後唔使招呼呢啲人

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

averymom 發表於 24-3-21 17:48
我老公開緊會,佢話姑媽突登打比佢以為咩事,話有咩放工再講

最後妳老公點講?有無撐妳?

水晶宮

averymom 發表於 24-3-21 17:40
我姑奶住我隔離屋苑,成日唔通知就上來⋯今日佢又帶個女放學走上來。我仔明天考試,補習老師同佢起屋企溫緊 ...

咁你就做多幾次怪獸家長,講度明我係緊張細路功課,佢地就唔會得閒上嚟打擾你的。我係咁早做

男爵府

2024年龍年勳章

trenycebaby 發表於 24-3-21 17:54
我睇法丿係每次考試默書前what一whatsapp 姑奶叫佢吾好上黎住(即你已經當佢一定會上黎),好過你同佢有正 ...

照情況,佢更加會走上去,就係唔想你仔叻過佢,仲有免費補習

水晶宮

貝_貝 發表於 24-3-22 10:22
照情況,佢更加會走上去,就係唔想你仔叻過佢,仲有免費補習

不出奇。倒轉人地又會唔主動話比你知佢小朋友測考日子之類?有心人裝無心人,自己真係要識保護子女。

珍珠宮

有冇其他背景原因,例如層樓係夫家佢上嚟係宣示主權之類?

男爵府

我姑奶住我隔離屋苑,成日唔通知就上來⋯今日佢又帶個女放學走上來。我仔明天考試,補習老師同佢起屋企溫緊 ...

你下次星期六8點上佢屋企坐陣
晚上又去借呢樣借個樣
睇下佢點
你姑9都好過分!

男爵府

2024年龍年勳章

淨係不請自來呢樣已經講唔通, 仲要阻住溫習考試
老公強硬D幫到口就好D, 如果唔得, 都要自己出馬同姑9傾

象牙宮

2024年龍年勳章

你姑奶唔啱.

同工人講, 以後冇通知你上來, 唔好開門

珍珠宮

Astra00 發表於 24-3-22 13:22
不出奇。倒轉人地又會唔主動話比你知佢小朋友測考日子之類?有心人裝無心人,自己真係要識保護子女。
...
事主開完貼消失左

不過正常人, 就算唔知, 上到黎見人補緊習唔會催催再催去玩

你估7仔鐘意幾時黎都得? 事主應該半夜, 突然到訪毒姑家自己人麻

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

非常討厭

水晶宮

回覆樓主:

你同老人家住?

水晶宮

sjnl43 發表於 24-3-22 15:28
事主開完貼消失左

不過正常人, 就算唔知, 上到黎見人補緊習唔會催催再催去玩

我未搬舊屋前,我奶奶有晒我屋鎖匙,我老公仲比埋會所卡比其中一件毒姑(事前完全沒取得我同意!因當日間屋管理費係包埋會所設施任用。)。

試過我經常係,我奶奶自出自入我間屋(間屋是我老公同我一人比一半錢買,完全雙方沒父幹!)。我奶奶都算,我件毒姑當年仲成日未通知我的情況下,擅自帶走我仔出去玩。我往往事後才知,激到我死。

而家反晒面加我哋搬左屋,情況才得以改善。我當年太林善。

翡翠宮

回覆 averymom 的帖子

SAME HERE~~~
星期日想瞓晏D,但佢晨早未夠10點就WS話係樓下食緊早餐,食完上黎同BB玩! 好幾次我都係比佢WS嘈醒,我即刻答佢我未起身面又未洗牙又未刷,佢厚面皮到話唔緊要,冇所謂! 我話我有所謂! 頭一兩次就話係附近行下等我電話先上去,之後幾次我未答就走左上黎!

有幾次我話約左人,問我幾點出門口,佢見仲有D時間死都要上黎! 有一次我話真係唔得閒,要換季執衫,佢講黎講去都話上黎,最後我好直接問佢,其實點解次次都要突然話上,早一晚約定都得啩,佢就冇再答.

但我老公都係個谷度,佢話我成日唔比佢上黎睇BB喎! 我話佢如果真係咁想見點解唔早D約我? 次次都係話上就上,人地一定得閒?!

男爵府

Astra00 發表於 24-3-21 17:55
我係選擇反面,輕鬆好多。但就預左個隊友會有難聽說話,因為佢句句都企係佢姐妹那邊,咩都同你唱反調。我 ...

好多男人覺得自己老婆小題大做
te quiero mucho mi amo

男爵府

回覆樓主:

我個case 有dd 似 親戚想個bb女黎搵我工人姐姐教佢英文 讀圖書 我自己都無要求過姐姐讀書教野俾我自己個仔
te quiero mucho mi amo

珍珠宮

Astra00 發表於 24-3-22 16:04
我未搬舊屋前,我奶奶有晒我屋鎖匙,我老公仲比埋會所卡比其中一件毒姑(事前完全沒取得我同意!因當日間 ...
港女算好, 有次u tube 個台灣女星, 話佢奶奶like將佢屋企當會所
帶朋友上黎, 唔洗通知, 女明星麻, 唔化粧唔見得人

又未必著內衣, 話直致一次, 佢黑面, 佢99進化左, 係門口按下門鐘先
等佢閃入房,著返內衣

首頁
56789...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊