自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

紅磡有間叫普眾善舍, 地政署話果土地用途係無限制, 可以放心買, 我都有睇過, 佢地有雙人前後位都係 3-4 萬

大宅

無限土地用途唔代表合法,該寺廟或善舍要先入紙去城規會申請準許設置骨灰位(更改土地用途),城規會會根据土地用途,交通,設施..............等等,去決定批不批更改土地用途,如果批淮,再由地政署批準出memo.
請各位資詢清楚才買,因本人有需要買,所以有致电了觧.
大家可查看16-4-10由消委會出的合法擺放地点之名單.

原帖由 小百科 於 10-4-15 15:14 發表
紅磡有間叫普眾善舍, 地政署話果土地用途係無限制, 可以放心買, 我都有睇過, 佢地有雙人前後位都係 3-4 萬

[img align=left]_455.gif[/img]

民房

政府又唔起又唔發牌比佢地, 咁我地可以點呀, 係咪可以唔駛死呀???

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

合法骨灰龕場名稱及地點表

http://www.the-sun.on.cc/cnt/news/20100416/00407_001.html

大宅

www.bmcpc.org.hk
click入去睇下啦..
原帖由 tungwai 於 09-11-5 12:35 發表
TW

唔好意思呀, 有些野想請教你呀, 請問在那個網站 DOWNLOAD 表格, 同麻在那個網站可看到那處有骨灰位呀申請呀
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-02-15/oscar_fung.html

大宅

回復 105# beautyma12 的帖子

2009年11月28日 【明報專訊】 3間骨灰龕包括屯門青松觀、紅磡普眾善舍及九龍塘感恩堂,獲地政總署確認無違規。

男爵府

畀面勳章

我早幾個月,係太和買左2個位比奶奶,叫般若精舍,我朋友介紹比我,我奶奶佢都好鐘意

子爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

very useful info..thank you!

首頁

尾頁

跳至