自由講場

跳至

首頁
56789...28

尾頁

大宅

醒目開學勳章

回覆:有關網上流傳親子王國中國站出賣香港的回應

我感覺…香港人(BK)設立個平台俾內地人分享點樣攞盡香港嘅資源。

這一刻…對BK 好失望

侯爵府

回覆:我想生三個 的帖子

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6036112&extra=page%3D1

翡翠宮

引用:Quote:幸福小師奶+發表於+12-10-26+03:34+

原帖由 大臣 於 12-10-26 發表
國內同胞是會進步的,只要接受教育,未來可見的日子他們必能有所改變。但中港關係密切,要斷也斷不開。
我 ...
請問要等到幾時?佢地先可以進步到接受既地步~(唔偷唔搶唔周街痾識咩叫衛生咩叫道德有禮貌)

再過幾年全港港b都只可以食人奶

secretrose  大陸人進步與否要我教育嗎..  發表於 12-10-26 09:23
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

複式洋房

Nino 發表於 12-10-26 08:37
如果真係想聽香港人既意見,
開拓其他市場前就已經問左啦...
大陸人/香港人,勢成水火

如果要真心問香港人意見

就駛乜開中國bk

除非個站係宣傳反自由行

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

侯爵府

回覆:sai_sai 的帖子

一睇到d咩:愛孩子就同佢拎香港身份證,各區醫院即既收費,資料,黎香港既方法,好想打爆BK.
為左廣告收入、出賣香港人既福利。

luckybaby2011  真係心都寒埋...  發表於 12-10-26 12:36
OldMum  100%Agree!  發表於 12-10-26 11:30

水晶宮

畀面勳章

錢可通神,錢錢錢錢錢錢.

寶石宮

引用:Quote:原帖由+大臣+於+12-10-26+發表國內同

原帖由 kapomama 於 12-10-26 發表
請問要等到幾時?佢地先可以進步到接受既地步~(唔偷唔搶唔周街痾識咩叫衛生咩叫道德有禮貌)

再過幾年全 ...
過幾年就辛苦你喇

寶石宮

引用:一睇到d咩:愛孩子就同佢拎香港身份證,各

原帖由 mama01 於 12-10-26 發表
一睇到d咩:愛孩子就同佢拎香港身份證,各區醫院即既收費,資料,黎香港既方法,好想打爆BK.
為左廣告收入 ...
眼火爆

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

那我們開個'滾出香港'好不好香港有言論自由,我們都有權開開返個。

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

用戶要求終止服務

畀面勳章 BK Milk勳章

講到尾,根本係自我感覺良好,睇錢大過天,文化差異同言論自由根本唔係咩一回事

望咩呀望

禁止訪問

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+kapomama+於+12-10-26+發表請

原帖由 milktealai 於 12-10-26 發表
過幾年就辛苦你喇
我有時諗諗下真係唔敢生

舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

AGREE! 香港人唔幫香港人,情感上好難接受.
或者要自身都遭受呢d痛苦, 先明白到.

好希望大家可以同心協力唔好鼓勵雙非.

子爵府

大臣 發表於 12-10-26 00:35
各位會員:

回應這個話題前,我先說說一些背景。

我地努力閂蓋
同時卻有人捉隻老鼠入米缸
仲要唔止放一隻入O黎
儘管政府有幾唔O岩
中國版開個咁GE版教佢地鑽空子
同教唆佢地有咩分別!?

BK總公司O係HK,點獨立都好都應該要跟從總公司宗旨吧?
你地而家咁做就真係會將中港矛盾嚴重化囉
話冇利益關係,邊個會信?
係人都知一個靠廣告收入搵食的網站必須要有高點擊率
你地SELL客都要用上呢D DATA吧
開呢D“方便”內地媽媽而殘害HK的版﹣>吸引更多雙非媽瀏覽﹣>點擊率上升﹣>更易SELL客
到最後咪囉!
咁真係賣港求財囉
話佢地會進步
文明方面真係見唔到
進一步蠶食HK就人人見到
HK回歸左15年了
內地人的名聲就每況月下,去到邊個國家人地都係鄙視的
只見到佢地退步囉
言論自由嘛~
唔好學D政棍口脗吧
自由呢2個字都要過到呢個社會的道德同法律標準的

大臣,去到今時今日,唔知有幾多個雙非睇完呢D資料而成功O係HK取利了
你地仲要賣港下去嗎?
做中介的人抵死,提供平台的亦唔見得可全身而退吧
希望大臣你可以尊重一下HK BK的JM們
我們真的痛了,請不要再在我們的傷口上灑鹽

一個小小的BK蟻民上

老細回港~好日子完了

大宅

回覆:sarah_chow 的帖子

翡翠宮

引用:一睇到d咩:愛孩子就同佢拎香港身份證,各

原帖由 mama01 於 12-10-26 發表
為左廣告收入 ...

真係眼火爆
所以好耐無睇

大陸bk板主堅係大陸人~寵容佢d大陸會員同香港媽嘈~同大陸一樣無規矩

琥珀宮

回覆:大臣 的帖子

大臣係呢個post既回應係不停不停咁重申會聽取大家既意見!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

系度咁多位網友,邊個唔鐘意錢?邊個打份工純為興趣抱負?但係搵錢有好多方法啫。唔係話只係無犯法就係正途,仲有好多事要顧及……
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

首頁
56789...28

尾頁

跳至