自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

引用:我個仔今年9月就讀n班喇!咁一直打算返全日

原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-17 發表
我個仔今年9月就讀n班喇!咁一直打算返全日就我阿媽幫我湊,我出返嚟做野既,咁點知全日就full左,得返半日 ...
全日班真係難搵d,如果而家報,雖然遲咗,但都唔好放棄,仲間打去問睇下邊間仲有位,寫信俾學校講番點解遲咗報,求interview機會。加油

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:Quote:方麗娟 發表於 15-2-17 22:50 記得!

原帖由 pomanlife 於 15-02-18 發表
還好, 有心 你呢

祝你新年快樂, 身體健康, 心想事成
我也祝福你新年快樂,心想事成,一家人齊齊整整,健健康康

侯爵府

引用:Quote:原帖由+澳門媽媽+於+15-02-18+發表其

原帖由 dordorcat 於 15-02-18 發表
哈哈 頭也不回 好好笑呀 佢返學開心其實都是一件好事呀 其實我都希望阿女呢幾年可以有一個愉快的群體生 ...
我誤打誤撞甘入左間吾出名但是超好的學校。老師係冬天都會為每位小朋友搽cream保濕,我估冇乜邊間學校甘細心

公爵府

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-18 發表咁

原帖由 澳門媽媽 於 15-02-18 發表
其實全曰對小朋友好d,獨立d,而且訓練大人都要放手d,我有時發現我自己係情感需要個女多過個女需要我,我 ...
一個在幼稚園做主任的朋友叫我讀半日班好啦,唔明讀全日班

侯爵府

引用:Quote:原帖由+澳門媽媽+於+15-02-18+發表其

原帖由 yl88 於 15-02-18 發表

...
其實全日易病d,可能因為呢個原因先甘同你講。以學術,自理,獨立,半日真是冇乜作用,全日班比較多時間比老師教

侯爵府

原帖由 yl88 於 15-02-18 發表

...
另外吾知你bb有冇午睡習慣,我知道如果午睡比較麻煩的小朋友,老師湊得吃力,可能你朋友太多呢d小朋友

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:Quote:原帖由 pomanlife 於 15-02-18 發表

原帖由 方麗娟 於 15-02-18 發表
我也祝福你新年快樂,心想事成,一家人齊齊整整,健健康康
謝謝

男爵府

引用:Quote:原帖由 dordorcat 於 15-02-18 發表

原帖由 澳門媽媽 於 15-02-18 發表
我誤打誤撞甘入左間吾出名但是超好的學校。老師係冬天都會為每位小朋友搽cream保濕,我估冇乜邊間學校甘細 ...
邊間呀 真係好好呀 不過我見救世軍d 老師都幾慘 前日年29 仲返緊學 好多kg 都已經放緊假了

公爵府

引用:Quote:原帖由 yl88 於 15-02-17 發表不過有

佢搞到我而家好無助,唉,我都仲未知佢湊唔湊,問親都答非所問,一係直頭唔覆,我都係想得個知字啫

...
佢唔答你,就當佢唔湊啦.
唔好成日等佢覆.你要有自己的plan.

侯爵府

引用:Quote:原帖由+澳門媽媽+於+15-02-18+發表我

原帖由 dordorcat 於 15-02-19 發表
邊間呀 真係好好呀 不過我見救世軍d 老師都幾慘 前日年29 仲返緊學 好多kg 都已經放緊假了

...
我地住柴灣架,我女哥間2月14曰開始放年假。

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆:而家先報幼稚園?

n班,無咪自己湊

子爵府

引用:Quote:原帖由+yl88+於+15-02-17+發表不過有

佢搞到我而家好無助,唉,我都仲未知佢湊唔湊,問親都答非所問,一係直頭唔覆,我都係想得個知字啫

...
S

首頁

尾頁

跳至