網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:請問有無茶葉枕推介?

原帖由 aminafy 於 16-01-19 發表
請問有無茶葉枕推介?
發熱頸枕我買過,同發熱水袋差不多

大宅

請問一下各位JM, 枕頭用得怎麼樣? 用了一段時間尚好嗎?
我在這兩家之間猶疑中...

吉柏圣 酒店枕头枕芯 全棉面料一对拍2 羽丝绒高低护颈椎软枕头芯
https://detail.tmall.com/item.ht ... 85d7&abbucket=5

本身比較鍾意單邊, 睇中下面既單邊高枕, 2個唔同價錢, 一個第2件1蚊,
問CS 枕頭係咪冇分別, 佢好似唔係好識答,
又話枕落去高度唔一樣 (兩幅圖明明就一樣)
我Cap 埋圖一模一樣俾佢睇, 佢仲叫我自己點入去對比一下...
激鬼死, 最後答我一个有活动,一个没有活动,第二件一元
好似玩緊2幅圖小學生捉錯處咁... 無言呀...
(我夠知價錢唔一樣, 問非所答, 我係問緊枕頭係咪一樣 )

凯茂 酒店枕头枕芯 全棉面料特价一对拍2羽丝绒成人护颈椎枕头芯
https://detail.tmall.com/item.ht ... skuId=3119526998192

https://detail.tmall.com/item.ht ... skuId=3127805200222

大宅

anmibee 發表於 16-3-24 15:15
請問一下各位JM, 枕頭用得怎麼樣? 用了一段時間尚好嗎?
我在這兩家之間猶疑中...
之前我同你都有同樣問題,所以我都係咁問過佢客服

以我理解,都係同一間廠,所以我問佢係咪同一樣物料,佢答係,而我亦覺得應該係咁。

不過其實你要比較唔好淨係睇佢幅圖,你都明白淘寶嘢有圖都未為真相!最好你睇返佢每幅圖上面寫嘅重量,其實佢嘅單邊高枕得1kg, 比佢嘅雙邊中枕1150g其實仲輕。咁當佢¥46有2件單高=共2kg,而另一隻 雙邊中枕買2件的話係¥70=2.3kg。睇落就單高個款抵啲囉!

如果唔係咁識揀高度,揀個大少少嘅,返嚟覺得太高咪打開個拉鏈抽咁啲棉花出嚟囉,好過唔夠高無得改!

吉柏圣我無買過,我係買凯茂, 所以呢隻好唔好我唔評論

大宅

superb8868 發表於 16-3-24 21:05
之前我同你都有同樣問題,所以我都係咁問過佢客服

以我理解,都係同一間廠,所以我問佢係咪同一樣物料,佢 ...

多謝你既建議
我睇第2件1蚊個到d 評語好似冇咁好,
我就覺得奇怪難道因為平左所以入面既料係唔同.

你買左單邊定雙邊? 如果係雙邊套落枕頭套會唔會好怪?
訓左一段時間覺得如何? 有冇變曬形? 唔該曬你呀

大宅

anmibee 發表於 16-3-24 21:43
多謝你既建議
我睇第2件1蚊個到d 評語好似冇咁好,
我就覺得奇怪難道因為平左所以入面既料係唔同.
我係買雙邊,我諗雙邊其實係會用多啲棉,因為入面嘅位大啲。而你亦可以想像下個枕頭就算瞓到側邊都唔會薄咗咁囉。
我買高枕, 因為一向用開比較高嘅乳膠枕頭,甚至要用多個好薄嘅疊埋,即係瞓兩個先至夠。依家呢個訓左一個月時間,可能較厚,都係脹卜卜,瞓完無變形。小朋友用低枕,不過都係太厚,所以我抽走咗大概10%嘅棉芯。雖然鬆咗但係都冇覺得瞓醒啲棉走晒位或者扁晒,拍一拍揚一揚就還回原狀。

其實都唔駛諗太多,我買3個枕頭連運費都唔使百3人仔,香港係咁咦買一個似樣嘅最平都要一舊水啦!

anmibee    發表於 16-3-25 11:22

大宅

回覆 揚莉煒媽咪 的帖子

開唔到條link,可幫忙嗎?

大宅

指家品果條link開唔到

男爵府

留毛.....

大宅

揚莉煒媽咪 發表於 15-12-29 18:28
我自己試過問呢度好多人用既私集,都好貴下運費,我覺得用到淘寶直送係最抵,其次用中通既官集(即係淘寶集 ...

Hi,見你淘左兩款沈頭,想問你依家邊隻好呀(emoji)(emoji)

男爵府

留毛先

首頁

尾頁

跳至