自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

NoName 發表於 18-12-4 22:46
咁點解你自己係阿媽,又介意個仔睇住,晤帶埋佢入去同你沖涼?

點解你覺得樓主介意個仔入去睇佢沖涼?
而唔係沖涼放埋個仔入去會整濕埋個仔?

男爵府

魚兒小寶貝 發表於 18-12-4 23:53
唔知你有冇睇過一個post 係講兩公婆同bb搭巴士,bb係咁喊,爸爸抱佢行出企位,司機 ...

咁又唔同喎,如果真係嘈到個司機行錯線好大鑊bo,成車人性命,又唔可以話司機冷酷lo..

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

3歲9個月 一個單親媽媽放佢係門口坐bb車玩玩具,其實已經算不錯既做法

個阿嬸係咁介意自己身體比人睇就入左更衣室換衫啦

個到無門咩?係要迫人睇你全相?
仲怪個k1小朋友望佢?
而家體育館個沖涼房真係大到可以放埋bb車入去?
仲話要幫小朋友帶眼罩。而家佢有錯咩,做乜迫佢帶眼罩?k1無啦啦要佢帶住眼罩你覺得佢接受同唔驚咩?

點會諗到個唔住衫周圍行既女人會介意個3歲小朋友係更衣室。仲要發癲 ,報警都唔會理你啦

瑪瑙宮

lemonlemoncc 發表於 18-12-5 01:09
其實, 如果禁既情況下可唔可以去朋友家沖涼或沖小一日得唔得? 比著我係40+ 我唔會介意, 始終只係小朋友 ...

係危險架
但我相信如果樓主有得揀
都唔會去體育館沖

瑪瑙宮

小鳯 發表於 18-12-5 00:29
你出口傷人都唔係好人啦!

三歲9個月又點?大曬?

3歲9個月有咩點?
更衣室門口無寫唔入得囉

水晶宮

LedTV 發表於 18-12-5 04:18
3歲9個月 一個單親媽媽放佢係門口坐bb車玩玩具,其實已經算不錯既做法

個阿嬸係咁介意自己身體比人睇就入 ...

好明顯,鬧樓主的一係自己無仔無女,一係有女無仔

水晶宮

Nicole-hui88 發表於 18-12-5 00:50
真係唔明點解bk多咗咁多刻薄既人

bk 咩人都有,話叫親子網,但已經唔係淨係得媽媽睇。無兒無女或者單身的係特別口響,有好幾個都係保持一貫作風啫

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

沖一個涼起碼5分鐘,我唔會夠膽獨留個仔喺門外咁耐

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我自己唔介意有個4歲小朋友響浴室度等人, 始終由得一個咁細既小朋友響度等係有一定危險性.

但果個女人唔鍾意又可以理解...

樓主你當自己唔好彩...

如果我個熱水爐壞左又要睇住個細路, 我諗我會煲滾水沖涼或抺身就算.

伯爵府

回覆樓主:

成個Post 樓主除左話人老姑婆之外、我睇唔到有咩做錯。

樓主有需要用更衣室沖涼、放個小朋友在車仔停沖身格外外、比玩具佢玩坐在車仔啡好周圍走已經係唔錯的做法。

老實我自己就唔放心小朋友在沖身格外面、通常康文署沖身格一入去有位掛衫同坐位、行入d先係沖身、我會叫小朋友坐果度、因睇唔到真係比人拐左都唔知。

不過如果只係冇熱水、我會情願在家用凍水快手沖或煲水淋下身、都係一日半日。

別墅

回覆樓主:

三歲我唔會放心畀佢自己喺更衣室出面...冇熱水我寧願喺屋企沖凍水,或者唔沖.....太危險,我個仔都係三歲,周圍走, 識係bb車度逃走

侯爵府

可能那40+ 之前睇左呢度另一個post講有個家長帶左個仔入女更衣室沖凉仲罵清潔阿e

翡翠宮

畀面勳章

seaheart88 發表於 18-12-4 22:29
自己都覺尷尬。。。

咪係囉,睇自己呀媽尷尬,睇別人唔尷尬嗎?
呢個case如果呀媽帶埋個仔入沖涼隔,我唔會出聲,但留個仔係外面睇人換衫,點講都唔通。
日日是好日

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

sunnygirl 發表於 18-12-5 04:36
沖一個涼起碼5分鐘,我唔會夠膽獨留個仔喺門外咁耐

我都係咁唸,4歲都係好細個,留佢一個係外邊,我沖都沖得唔安樂,擔心佢四圍走。
而且花灑壞,我要沖,佢都要沖啫,一齊沖囉。

不過以我知,泳池8歲以下都比入。其實我自己覺得太大了,4-6歲還可既。

珍珠宮

09daisydaisy 發表於 18-12-4 22:17
我系咪遇到老姑婆?
真心問:你會介意3+男童在女更衣室?

一)你把兒子放在外面,即係你都介意兒子看見。那推理及人,別人介意好正常。

二)女更衣室格數有限,你說的是沖涼間吧?把衣服放在外格免濕,好正常行出嚟穿衣,人家怎知你帶個男孩入嚟?

三)我成日話兩性教育係要從小敎,香港3+返幼稚園應該已敎男女仔都不應去“裝”人地身體(我仔十多年前讀街坊幼兒園都有教),你若平日教開,你仔會唔會裝,你應心裡有數。

公爵府

OforOsaka 發表於 18-12-5 05:36

樓主有需要用更衣室沖涼、放個小朋友在車仔停沖身 ...

同意

大宅

阿仔細個時都有呢 d 麻煩事, 佢又未夠大一個去男更衣室, 我同佢一齊沖, 到出去換衫時用毛巾遮住佢對眼叫佢唔好睇其他人咁冇禮貌直到離開更衣室, 當然冇問題, 反而 d c9/朋友睇阿仔多 d, 咁又唔知點計..

侯爵府

3歲9個月,我會帶埋入去,不會獨留在外邊。
我個4歲幾了,出街跟住我,去商場洗手間一樣帶埋佢入廁格,一定要在我視線範圍內。
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

OforOsaka 發表於 18-12-5 05:36

樓主有需要用更衣室沖涼、放個小朋友在車仔停沖身 ...

係囉,三歲幾其實都細
你叫佢自己一個喺外面,真係唔放心
更何況都係坐車仔玩玩具
又唔係走來走去,我覺得冇咩問題
利申,我自己冇仔架

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至