自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我張枱只有紙巾盒,日問可能會放左水杯、零食,但夜晚一定要歸位先至瞓。阿仔日間玩玩具搞到成屋到係我尢得佢,但睡前唔放返入玩具箱我就掉左D玩具,試過幾次之後,阿仔都會收拾好先去瞓。

要養成收拾既習慣係要堅持

象牙宮

cindy618 發表於 19-1-4 12:47
咩方法可以清空,飯枱都唔係飯枱,信呀,零食都放上去

參考下: 桌上, 桌下之收納。

桌上收納。

桌下收納柜

桌下收納帶有輪的, 方便推拉。***

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

cindy618 發表於 19-1-4 12:47
咩方法可以清空,飯枱都唔係飯枱,信呀,零食都放上去

利用窗框挂个藍仔。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

回覆樓主:

一樣

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

我屋企係張梳化

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

333s 發表於 19-3-2 10:37
利用窗框挂个藍仔。

翡翠宮

yattepick 發表於 19-3-2 02:05
接受唔到

我每日都會執枱,0雜物

x 2,唔會放野

首頁

尾頁

跳至