時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

peaceful~ 發表於 19-8-10 12:47
嗰2百萬都唔知有冇2百萬,根據外國統計機構計數,只有20萬,我地唔係要跟外國標凖咩?但又要面子問題煲大 ...
警方話3x萬,原來都比多左佢

王國長老

王國長老

回覆樓主:

英文係香港法定語言,講一句what a shame 有咩問題?
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

想知叫人唔好講英文個記者係邊間報館電台?九唔搭八,炒得。

伯爵府

little_woman 發表於 19-8-10 11:06
200萬人出黎係反對條條例,大部分係和平既!吾係代表果200萬人全部支持無限放大暴力衝擊破壞毁滅香港!請不 ...

開口埋口200萬係你哋班示威及暴動人士 我哋不嬲都唔信有200萬人,係你哋日講夜講,日提夜提

大宅

好媽媽勳章

edea 發表於 19-8-10 13:58
英文係香港法定語言,講一句what a shame 有咩問題?
問題係,個記者唔識英文

子爵府

yanwingt 發表於 19-8-10 13:49
我唔明你想講咩?但而家行出街發表言論都要睇有咩人免得比人影比人起底,上網又係,唔同政府話你全家,痴 ...

想表達既係,黃屍一路劫持的200 萬人,都係吹出黎,有外國機構統計過,其實可能只得20萬,不過黃屍唔想相信事實

大宅

weiwai 發表於 19-8-10 13:58
警方話3x萬,原來都比多左佢

有乜咁好笑呢?無知的人最可笑,有圖有真相,有埋航拍,當日遊行的人佈滿咁多條港島街道,新界九龍周圍都係等過海的人,在維園等出發,塞滿地鐡站等出發的人,全部有圖有片,我都未見過身邊有咁多朋友鄰居出去行,一比撑政府警察的集會,仲要係本身係警察,警察家人,民健聯動員的中老年人,收(emoji)的自由行旅客,根本一望個對比就知,不過算啦,活在自我世界的人,點解釋都冇用!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

nms 發表於 19-8-10 08:27
個記者叫佢講中文,佢一句話香港係multi language,嘩,反應快,無中記者圏套,:good ...

呢句堅勁!佢反應真係好快!

公爵府

weiwai 發表於 19-8-10 00:57
https://www.facebook.com/775416222580183/posts/2168179413303850/

為你鼓掌

香港妓者真係超衰!訪問你就訪問啦,人地講佢自己嘅睇法,成班人喺度駁斥,人地一把聲佢地幾十把聲,人地未講完成班人又插嘴,而家係咪唔比人言論自由吖?!既然係咁已失訪問原意,仲做咩訪問吖?

水晶宮

weiwai 發表於 19-8-10 00:57
https://www.facebook.com/775416222580183/posts/2168179413303850/

為你鼓掌

邊隻男黑記講:……接受訪問丫,唉呀!
同埋主角剛完話報咗警,隔離個女黑記即問:咁你會唔會報警
香港黑記之光

公爵府

whywhite22 發表於 19-8-10 11:32
IT男唔單止頭腦靈活,仲頭腦清晰,唔中記者圈套,簡直大快人心。
...

我覺得個男人好勇敢,比成班記者圍住仲敢講自己真實睇法,大家有眼睇啦,個男人未講完就比成班記者圍插,記者把聲仲大聲過個男人,班所謂記者係人呀?!

水晶宮

20020116 發表於 19-8-10 15:06
香港妓者真係超衰!訪問你就訪問啦,人地講佢自己嘅睇法,成班人喺度駁斥,人地一把聲佢地幾十把聲,人地 ...

仲有,大家留意下,啲訪問係唔會出示威者嘅樣,就算雙方討論緊,都只影一方。

男爵府

20020116 發表於 19-8-10 15:06
香港妓者真係超衰!訪問你就訪問啦,人地講佢自己嘅睇法,成班人喺度駁斥,人地一把聲佢地幾十把聲,人地 ...
原來尼班人係反言論自由!縂有乜值得人尊重?!
上街就為著要人聼巨個套,吾同意巨就打人,暴力對市民,警察!
香港政府吾係arm嗮,但尼班人絕對係錯嗮!

大宅

好媽媽勳章

bbloo 發表於 19-8-10 14:46
有乜咁好笑呢?無知的人最可笑,有圖有真相,有埋航拍,當日遊行的人佈滿咁多條港島街道,新界九龍周圍都 ...
冇錯,無知的人最可笑

大宅

好媽媽勳章

peaceful~ 發表於 19-8-10 14:26
想表達既係,黃屍一路劫持的200 萬人,都係吹出黎,有外國機構統計過,其實可能只得20萬,不過黃屍唔想相 ...
原來幻想多了個0

首頁

尾頁

跳至