時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

岩岩報紙講,護士工會會長話伊利沙伯俾人偷左700盒口罩。成3萬5千個呀,只係冰山一角。

民房

回覆 itsvera 的帖子

係呀!我覺得而家捐口罩好過捐錢,畢竟而家有錢都買唔到口罩.

我本身都o係啟勝做,自己買唔到口罩,好彩仲公司每日都派口罩比我地員工,我就係靠嗰個口罩渡日.....點知昨日公司又再額外派多5個口罩比我地(仲要係KF94),簡直係驚喜.

所以話如果其他公司好似啟勝咁,真係照顧吓我地哩啲做前線,要成日面對客既員工,咁已經好好

大宅

大宅

Minirice 發表於 20-2-12 14:01
回覆 itsvera 的帖子

係呀!我覺得而家捐口罩好過捐錢,畢竟而家有錢都買唔到口罩.
嘩咁大手筆?KF94成2,30蚊個

伯爵府

2018復活節勳章

itsvera 發表於 20-2-12 12:01
你點知呀?有去排呀?

u didnt read the news?

禁止訪問

伯爵府

2018復活節勳章

bobomia 發表於 20-2-12 12:26
唔放上facebook需要嘅人點知道有得攞呀?

無條件係指唔需要受眾叫d咩口號咁解

haha, 叫口號,大家心甘情願
fb上的,是做show 的pix

伯爵府

2018復活節勳章

baby7 發表於 20-2-12 12:46

無條件比人拎口罩呀,關post上facebook乜事?九唔搭八

50個,你可以自己打去問下其辦事處

伯爵府

2018復活節勳章

Small_Panda 發表於 20-2-12 13:07
吓,派咗好多次喇喎,你唔係唔知吖

what s the quality of the mask that they delivered ? clever panda

珍珠宮

Minirice 發表於 20-2-12 12:24
回覆 esmehouse 的帖子

係而家哩個時勢,買口罩真係唔容易新鴻基同啟勝佢地買到口罩都會送比啲 ...

del

大宅

大肉兒 發表於 20-2-12 14:49
u didnt read the news?
有news就貼出黎啦,你都唔係第一次老作完就面懵懵閃左去架啦。

伯爵府

2018復活節勳章

Small_Panda 發表於 20-2-12 13:07
吓,派咗好多次喇喎,你唔係唔知吖

btw, below is forward msg from FB

何君堯去左邊?
光頭華記去左邊?
大波man呢?玻璃朱?空姐牛肉飯?美心太子女?荷蘭叻呢?校長呢?

Sorry, 肥媽我差點漏左你!
成日鬧年青人既你地,你地平時成日like 果啲友仔?有冇派口罩救你?全部笠晒水。
連屯門公園三公主都識派二手口罩俾班happy伯的時侯,佢地幫到你啲乜野?

伯爵府

2018復活節勳章

itsvera 發表於 20-2-12 14:57
有news就貼出黎啦,你都唔係第一次老作完就面懵懵閃左去架啦。

u r so silly.
who u are?why I need to waste time to cap the news to proof what I said?

u can choose not to believe, no one force u. I m just saying what I know
un?

珍珠宮

2024年龍年勳章

大肉兒 發表於 20-2-12 14:50
haha, 叫口號,大家心甘情願
fb上的,是做show 的pix

叫口號係條件,叫就有唔叫就無,呢d叫心甘情願?

洋房

回覆 prswinki 的帖子

唔該你睇下護士總工會出嘅信先啦,大量口罩被浪費同盜取呀!害群之馬你話無?咁罷工嗰班攞病人性命做籌碼嘅人係咩呀?

洋房

回覆 yaumuimui 的帖子

老人家多覆診,佢哋去醫院,係高危地方嚟㗎。工你唔返手停口停無錢開飯,診唔去覆,都會死人㗎。我認為大部分老人家有口罩都唔會隨便浪費,唔會無嘢做都日日出街囉。最早話要洗口罩,一個口罩用幾日嘅,就係班老人家。新聞影到為買唔到口罩喊嘅,都係班老人家。

子爵府

sonokosy 發表於 20-2-12 15:33
回覆 yaumuimui 的帖子

老人家多覆診,佢哋去醫院,係高危地方嚟㗎。工你唔返手停口停無錢開飯,診唔去覆 ...

醫院高危人所共知,但覆診的需要口罩,但難道在醫院工作一天的醫護有金鐘罩百毒不侵不用帶口罩?不是手停口停問題,醫護工作是一個救奶多個病人,他們有足夠裝備才可以健康去救更多的病人。 所以我認為有口罩醫護最優先是正常不過的觀念。

伯爵府

2018復活節勳章

bobomia 發表於 20-2-12 15:06
叫口號係條件,叫就有唔叫就無,呢d叫心甘情願?

哈,無人用槍指住你ga wor

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

新鴻基及其下機構之前已經派過口罩比員工,依家買到再派多次,仲捐埋比醫管局。
反而打政府工d朋友話佢全個department 嘅口罩都要拎出嚟上繳,高層冇病徴唔準帶口罩!

男爵府

大肉兒 發表於 20-2-12 14:51
what s the quality of the mask that they delivered ? clever panda

You make me laugh so hard, don’t do stupid thing like cockroach “Crazy Wong”

Your pervious message said that the blue side never help and give masks to the citizens, however at this message you said “what quality of the mask they give”(bear in mind, not only delivery), that mean you already known that they have give it to the citizens!

The main point is, the blue side do it low profile and humble, never request people to shout out the stupid slogans, never ask people what political party you support, never refuse the citizen who need help in this critical situations

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首頁

尾頁

跳至