自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

哈比族 發表於 23-10-16 00:04
其實佢哋兩公婆,都應該好錫隻老狗,否則都唔會比錢買服務,搵狗酒店照顧,而唔係搵工人或朋友幫手照顧!
...

其實搵貓狗酒店反而係最方便嘅方法,搵工人/朋友做基本照顧反而隻狗可以留喺熟悉地方。

珍珠宮

cara.mak 發表於 23-10-15 19:56
如果無熟人呢?你幸福啫

狗可以留喺屋企,搵寵物媬姆,驚人偷野可以全鎖房門,留番廳及廚廁空間俾狗。全角度裝cam,而家用mobile apps可以調教cam角度兼隨時發聲叫吓自己貓狗。
呢d服務都只係每小時$3xx up,每日上門基本上用一小時足夠。
搵狗酒店只見一個最大好處,係「最方便主人」嘅方法。出發前車佢去,回港第二日接番就搞掂。

珍珠宮

fupigpig 發表於 23-10-16 10:40
狗可以留喺屋企,搵寵物媬姆,驚人偷野可以全鎖房門,留番廳及廚廁空間俾狗。全角度裝cam,而家用mobile a ...

請問有冇這服務網址? 係咪最好日後換鎖,謝謝

珍珠宮

cara.mak 發表於 23-10-16 11:40
請問有冇這服務網址? 係咪最好日後換鎖,謝謝

我都用左5、6年,網上應該唔少寵物媬姆㗎,有d有埋評價可以參考,我唔想被人當我打手!

換唔換鎖自己取捨,我地用電子鎖,慣左鐘點、寵物媬姆嚟嘅時候係另一個PW。btw我地都有預先知會有cam,除左洗手間外,其他位置都有機會入cam兼錄影。

我屋企養貓狗廿幾年,廿年前冇乜選擇,我地要離港會去做托管嘅相熟狗場,出發前都會帶狗去過2次,留d印象俾佢,而且係幾歲狗,唔係十幾歲老狗。

所以阿Patrick Sir嘅責任感有幾大、有幾錫狗,真係見人見智⋯⋯⋯

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊