2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+BibiT+於+13-09-08+發表我自

原帖由 cherry車厘 於 13-09-08 發表
我今日痾左3次
我今胎都屙啊,上胎2x周屙到要入急症

大宅

引用:Quote:原帖由+cherry車厘+於+13-09-08+發表

原帖由 fanny1st 於 13-09-08 發表
係呀!我只有肚痛無流啡!因我係iui b , 而且之前小x 過,今次都好緊張又擔心!明天會回醫生到照,希望會見 ...
感恩冇肚痛,啡情況唔算多。。。一陣去see see中醫,睇下有冇咩安胎藥食下啦

祝大家齊齊好孕,順利

複式洋房

回覆:有無2014 5月馬B報到

頭幾個week係咪唔好飲魚湯住?

別墅

引用:大家好!我第一胎,+EDD+13+may今日係4w5dKee

原帖由 Rivertang 於 13-09-08 發表
大家好!我第一胎, EDD 13 may
今日係4w5d
Keep住扯痛,好似谷m, 胸脹,頭暈,渴睡&成日肚餓!
我有煲桑寄生糖水,d人話有安胎作用,甜甜地,幾好飲

別墅

個個今日都好乖,係屋企無周圍去喎,大家加油努力,快d 過左頭三個月步入安全期

大宅

引用:個個今日都好乖,係屋企無周圍去喎,大家加

原帖由 fanny1st 於 13-09-08 發表
個個今日都好乖,係屋企無周圍去喎,大家加油努力,快d 過左頭三個月步入安全期

...
原本打算全日在家休息,但好肚餓要出去搵野食

大宅

唔知點解,成日feel到下面好似有水分泌流咁,但去廁所底底又無濕,感覺好唔知點咁

別墅

回覆:venus1834 的帖子

我都報到.
前几日有流啡,好擔心.due day去check hcg,指數96,next day再check就145.
依家無再流啡,但個人無咩懷孕感覺,無嘔心無轉胃口無小腹聚住感覺,我又有d擔心.
各位jm,你地開始有懷孕既不適感覺嗎?
p.s.我今日係due day後既第4日.

大宅

引用:我都報到.前几日有流啡,好擔心.due+day去ch

原帖由 helen_wheel 於 13-09-08 發表
我都報到.
前几日有流啡,好擔心.due day去check hcg,指數96,next day再check就145.
依家無再流啡,但個人無 ...
我昨日都有流啡情況,今日無。。

見好多bingo jm未必有害喜情況出現,唔好擔心。。 我目前都無乜,只係今早食包有啲反胃而已咋

大宅

引用:唔知點解,成日feel到下面好似有水分泌流咁

原帖由 cherry車厘 於 13-09-08 發表
唔知點解,成日feel到下面好似有水分泌流咁,但去廁所底底又無濕,感覺好唔知點咁

...
我又係喎

別墅

回覆:cherry車厘 的帖子

我睇中医,佢轉左d药粉俾我飲去止血,我一開始流既時候係鮮紅色血,之後就轉啡,一日之後就停左.我住外國,去睇gp佢乜野都無俾我,有同我驗血check hcg ok.同叫我如流好多血就去er.
你要多bedrest呀,我中医係叫我盡可能就bedrest.
希望你一切ok.

大宅

Rivertang 發表於 13-9-8 14:03
大家好!我第一胎, EDD 13 may
今日係4w5d
Keep住扯痛,好似谷m, 胸脹,頭暈,渴睡&成日肚餓!
冇飲特別野,只keep住食葉酸

複式洋房

回覆:fanny1st 的帖子

桑寄生都得? 又話唔得嘅?

複式洋房

引用:Quote:Rivertang+發表於+13-9-8+14:03+大家

原帖由 venus1834 於 13-09-08 發表
冇飲特別野,只keep住食葉酸
我都買咗葉酸,有85 折

大宅

引用:桑寄生都得?+又話唔得嘅?

原帖由 tineee 於 13-09-08 發表
桑寄生都得? 又話唔得嘅?
桑寄生不是有安胎作用嗎??我早幾日都飲完嚟

大宅

剛看中醫,醫師話因為感冒內熱,所以會有流啡出現,並非作小產,都係建議休息,訓多啲,開兩劑清熱去感安胎藥比我!!

同時問左桑寄生蓮子蛋茶可作安胎飲用呀

大宅

tineee 發表於 13-9-8 14:13
頭幾個week係咪唔好飲魚湯住?
未聽過喎,但魚應該食得

子爵府

畀面勳章

cherry車厘 發表於 13-9-8 15:03
我昨日都有流啡情況,今日無。。

見好多bingo jm未必有害喜情況出現,唔好擔心。。 我目前都無乜,只係今 ...

無好過有啦, 生不如死, 我大仔果時嘔到四個半月, 第二胎嘔到缺水入院發現無o左心跳. 今次5weeks 已經無胃口, 只希望唔好嘔得咁甘!

BTW我大仔果時嘔到癲所以無戒口, 總之食得落想食就食, 唔食佢同我都唔掂, so far個仔差不多7歲touch wood好少病痛總算快高長大, 所以大家不需要太擔心, 係你o既就係你o既... 加油

大宅

回覆:Michelle_Hung 的帖子

我都尋晚自己驗到,但我只係遲左3日,cycle 28,今日去toilet發現有一滴血,紙巾抹到超級淡粉紅,我仲未睇醫生confirm,依家應該點做?我好緊張啦!

大宅

Sweet_baby_CS 發表於 13-9-8 18:09
我都尋晚自己驗到,但我只係遲左3日,cycle 28,今日去toilet發現有一滴血,紙巾抹到超級淡粉紅,我仲未睇 ...
休息唔好粗魯,星期一book 婦產e生產檢

首頁

尾頁

跳至