婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係甘架wo...自己個女係特別錫(我99將 最重手鐲 俾左自己個女)
果時我結婚 我家姐多 一人一對 金。。睇到99d 三姑六婆 眼瓊瓊。
雖然我媽咪講過 「我地並不是有錢人,但係嫁女一定要好好睇睇」

大宅

回覆:可能係我小氣,不過我真係好想呻下

琴晚去奶奶屋企食飯,最後我地買咗條手鍊$3xxx,姑仔同老公都好識做有斟茶俾我地飲,真係咁耐以來第一次聽佢叫我阿嫂,條氣都順d啦
返到屋企我同老公講,今次真係俾面佢,知道佢咁多年同屋企都有d誤會,搞到佢好似缺乏母愛咁,既然佢之前兩個妹結婚都錯過咗(當時我地未結婚架),今次都係最後一個妹結婚,咁我就唔計較啦,我老公都應承我以後有咩事都會尊重我,同埋琴日佢都送咗一條仲貴嘅手鍊俾我,咁我都無咁嬲啦

大宅

回覆:ravian 的帖子

咁你咪可以大條道理唔出錢唔出席,同埋佢話冇過大禮c6就2唔使帶孝,咁6299第時過身你都唔好帶孝囉,呢d唔係小唔小氣既問題,係我實會爆c6囉

男爵府

算你c6識做

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:琴晚去奶奶屋企食飯,最後我地買咗條手鍊$3

原帖由 ravian 於 14-08-31 發表
琴晚去奶奶屋企食飯,最後我地買咗條手鍊$3xxx,姑仔同老公都好識做有斟茶俾我地飲,真係咁耐以來第一次聽 ...
算你老公識做,

男爵府

應該送金鋪仔賣果d 輕飄飄既鍍金野俾佢
做得出既就送袋金幣朱古力俾佢

大宅

回覆 ravian 的帖子

5好勞氣, 5好嬲 , 同姑仔唔係咁fd就未得送, 最多好似你講咁 , 用公家算

子爵府

我係樓主我會買,但要老公私己出錢送返雙倍俾我
佢怕寒酸,咁當初你嫁佢咪嫁得仲寒酸?

大宅

都算happy ending

希望你c6以後識做啦

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 fifihon 於 14-08-28 發表咁

原帖由 ravian 於 14-08-28 發表
我當時都有咁同我老公講架,我老公話我奶奶講嘢直喎,叫我唔好咁小氣
咁你應該「好直」又好「大方」咁問你奶奶:因為我結婚時無收過你男家任何金器或禮,其實要送咩禮先適合呢?

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

男爵府

唉…總算和好收場,希望你c6日後真係會尊重你同顧你感受

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:琴晚去奶奶屋企食飯,最後我地買咗條手鍊$3

原帖由 ravian 於 14-08-31 發表
琴晚去奶奶屋企食飯,最後我地買咗條手鍊$3xxx,姑仔同老公都好識做有斟茶俾我地飲,真係咁耐以來第一次聽 ...
咁咪好囉

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

ravian 發表於 14-8-28 16:33
送呢d金薄到咩咁,就算我想買,我老公都唔制呀,男人死要面
咁你問下老公,你哋結婚,佢自己媽媽放飛機,佢屋企人全無表示,佢唔覺得無面咩?

大宅

引用:Quote:原帖由 ravian 於 14-08-28 發表我當

原帖由 See 於 14-09-03 發表
咁你應該「好直」又好「大方」咁問你奶奶:因為我結婚時無收過你男家任何金器或禮,其實要送咩禮先適合呢? ...
我同奶奶真係無計傾架,更加無機會“問”到偃啦,不過而家件事已經完結咗,我老公都好明白我感受,所以我都唔放喺心度啦

大宅

引用:Quote:ravian 發表於 14-8-28 16:33 送呢d

原帖由 sin_cinderella 於 14-09-03 發表
咁你問下老公,你哋結婚,佢自己媽媽放飛機,佢屋企人全無表示,佢唔覺得無面咩? ...
我一提起呢件事,我老公就好唔開心,話晒佢自己阿媽都放飛機,我唔想再hurt我老公啦

男爵府

ravian 發表於 14-8-28 18:51
我為咗呢個問題都同我老公爭議過好多次,我老公覺得我應該唔好咁計較囉

...

唔係計較 係尊重問題 佢地一家都唔尊重你 真係諗唔到咩原因 要你當佢地神咁看待
唔尊重人嘅人 學咩人叫人尊重佢 大嘅唔好教壞細

首頁

尾頁

跳至