自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我係公務員,二月初最嚴峻時,我哋要take turn返工,口罩自備。而家其實已全面復工兩星期有多。今個星期開始,每人每星期有3個CSI口罩。
新聞講嘅工會係邊個工會呢!

大宅

畀面勳章

siu-mai 發表於 20-3-4 05:31
幫妳post埋原文,等大家睇清楚,係咪真係「公務員要求繼續wfh」?
https://hd.stheadline.com/news/daily/ ...

孤漏寡聞,我唔認識文中嘅工會,政府具代表性嘅工會主要係華員會,同埋各職系自己所屬嘅工會。

goldpiglet    發表於 20-3-4 23:28

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

迷你人 發表於 20-3-4 13:34
你講到佢咁好,點解你又唔舉報佢,唔好寫完就算,得個講字

點解要舉報佢?
你見朋友弊“藝”就會好心涼?
心地咁差既你!

男爵府

selinako^^ 發表於 20-3-4 21:03

點解要舉報佢?

咁你又講? 好似所有都係你講出黎,而家係你篤佢出黎喎
做你朋友真係慘,被你響度唱佢
夠你心地差

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

啲申請全部停哂係度
根本係屋企處理唔到有個人資料嘅文件,即係無做過,日日落哂街吃喝玩樂
想認識多啲屯門友

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

迷你人 發表於 20-3-4 21:48
咁你又講? 好似所有都係你講出黎,而家係你篤佢出黎喎
做你朋友真係慘,被你響度唱佢
夠你心地差:unknown ...

唔講得架咩?呢度唔係叫自由講場咩? 好心你啦!自己心地差 想人弊“藝”就叫人篤灰,好彩我有自己思想
朋友唔係要黎出賣架

男爵府

selinako^^ 發表於 20-3-4 22:42
唔講得架咩?呢度唔係叫自由講場咩? 好心你啦!自己心地差 想人弊“藝”就叫人篤灰,好彩我有自己思想:un ...

梗講得,邊夠你黎自吹自擂,篤人背脊唱人地無野做,真係好心你,你的老友真係多得你個是非精響背後唱佢地

侯爵府

8000 發表於 20-3-2 22:14
香港公務員真幸福,放左成個月仲可以嘈話冇囗罩唔應該復工,可憐我日日迫巴士MTR,自己自備口罩都一樣要死返 ...

公務員條命最矜貴,樣樣都唔洗開,圖書館又唔開,我哋私人公司就日日要返工嘅

翡翠宮

迷你人 發表於 20-3-4 22:49
梗講得,邊夠你黎自吹自擂,篤人背脊唱人地無野做,真係好心你,你的老友真係多得你個是非精響背後唱佢地: ...

我吹乜野擂乜野?呢度好多jm 都會講下呢樣果樣啦!你第一日係度呀?
我講既係事實,點都好過你心地差…心腸惡毒呀!叫人篤灰想人冇左份工

男爵府

selinako^^ 發表於 20-3-4 23:19
我吹乜野擂乜野?呢度好多jm 都會講下呢樣果樣啦!你第一日係度呀?
我講既係事實,點都好過你心地差…心 ...

心地夠你差?係你響度篤你老友蛇王woo,應該係你想佢無左份工woo, 睇住人折墮囉

男爵府

lunajune 發表於 20-3-4 10:19
回覆 8000 的帖子

人工就識加,懶就繼續偷,......

加人工係for 舊年㗎~~

翡翠宮

迷你人 發表於 20-3-4 23:29
心地夠你差?係你響度篤你老友蛇王woo,應該係你想佢無左份工woo, 睇住人折墮囉
...

咁你知邊個咩?乜野部門呀?講中我朋友邊個部門當你贏!
唔夠人講就消失啦

珍珠宮

2024年龍年勳章

食屎啦!多多藉口,咪鬼做啦!
Minniemouse:-P

男爵府

selinako^^ 發表於 20-3-5 00:14
咁你知邊個咩?乜野部門呀?講中我朋友邊個部門當你贏!
唔夠人講就消失啦 :unknown ...

你朋友咩部門我就無興趣知,只知你個人格就相當有問題囉,上網唱話你朋友偷懶,問幾問又退,而且你咁酸咁唔抵得咪自己努力D囉,響度眼紅人無用格

翡翠宮

迷你人 發表於 20-3-5 08:57

你朋友咩部門我就無興趣知,只知你個人格就相當有問 ...

你冇唱過你朋友?仲一唱唱幾個添!咁你人格真係超級有問題啦!
最好係你啦!唔係講工人是非就講朋友是非!宜家掉返轉話人地人格有問題
乜野問幾問又退?個個都講公務員乜乜乜,你係都要追住我黎咬!有病去睇醫生啦!我要酸乜野?佢地打工……我有自己生意仲有員工,要眼紅乜野?

大宅

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

唔講著數唔著數先
如果政府唔做頭話wfh, 有冇咁多私人工可以wfh?
不過政府wfh前都應該要做好準備,安排好公共服務,而唔係林鄭講完,全世界就停晒,影響到市民。

男爵府

selinako^^ 發表於 20-3-5 09:19
你冇唱過你朋友?仲一唱唱幾個添!咁你人格真係超級有問題啦!
最好係你啦!唔係講工人是非就 ...

你識得話人地公務員偷懶,所以咪話叫你舉報佢囉,你又知幾多野,顧掂你自己先啦,思覺失調

翡翠宮

迷你人 發表於 20-3-5 09:30
你識得話人地公務員偷懶,所以咪話叫你舉報佢囉,你又知幾多野,顧掂你自己先啦,思覺失調
...

思覺失調 <----

唔好咁話自己啦, 你自己知就算啦.
我會幫你守呢個公開左既秘密

首頁

尾頁

跳至