自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

其實鍾意男定女又點
做父母其實都係想兒子
可以搵到個伴姐
就算真係唔接受
其實都無必要逼佢地

翡翠宮

牛年勳章

我自己都係天傳教傳統女校出身,真係讀書時唔少les,入咗大學咪又跟男仔拍拖,但男仔頭好man果type係真les,到而家都係。

反而男仔頭既父母比較容易接受,極力反對既係「女仔」果邊,我有對同班同學,講緊畢咗業都廿年,仲係埋一齊,當時係唔覺佢地係一pair架,覺得佢地仲keep到好厲害!

子爵府

回覆樓主:

RIP

大宅

回覆樓主:

惨!咁細個,仲未識念,一時睇唔開!

伯爵府

回覆 shop_baby 的帖子

真係,曾經有個朋友,她單身後跟兒子,相依為命,每次見到都好乖停低打招呼,次次都拖住佢阿媽,好似男女朋友咁,報紙報道某日照常返學啦,跟著學校打嚟話無返學,跟著無幾耐,佢係自己住個大廈跳樓,救唔返,(動新聞睇到)個朋友好似癲咗咁大叫大喊咁叫阿仔呀,阿仔呀)真係睇到都一齊喊。小朋友真係父母既心頭肉,不論好與壞,父母都會無限付出咁愛錫自己既小朋友,希望兩位同學既父母,好好保重身體,慢慢振作起嚟
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

green1apple 發表於 22-5-19 22:12

真係,曾經有個朋友,她單身後跟兒子,相依為命,每次見到都好乖停低打招呼,次次 ...

比著我癲咗都似,你朋友好慘呀

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

太慘

珍珠宮

畀面勳章

circle119 發表於 22-5-19 13:23
對!有時侯
仲要這個新時代、5G時代

超同意啊 其實而家呢個世代有乜事比健康同埋生命最重要

鍾意同性本身就冇對或者錯 rip

男爵府

真係,曾經有個朋友,她單身後跟兒子,相依為命,每次見到都好乖停低打招呼,次次 ...

但係朋友知唔知佢仔咩原因?我覺得唔知原因係好難受,唔知親人臨終前諗緊咩,好令人傷心,更何況係自尋短見

家父當日入院後,就咩都表唔到走左,我成日意佢走時心情係點,驚唔驚,有無記得我地,有無遺言,我有一段日子都久久不能息懷

男爵府

MMVV 發表於 22-5-19 14:09
每個家庭事有不同事情發生,但家長能做的事係多點陪伴小孩。那怕兩日一夜staycation ,在大人眼中錢晒時間 ...

看到你的回覆,很有感動。so true

大宅

回覆樓主:

我親戚個女讀呢間,佢被個女同學追,個女同學話好鐘意佢,係都要黐住佢,又約佢食早餐,又一齊午飯,又寫d好似情信嘅字條俾我親戚個女。我親戚個女好乖好純,話當個同學係好姊妹,可能佢哋都唔識分別。但親戚就有d擔心。

公爵府

只睇文字都覺得心痛,希望小朋友真係要珍惜生命,任何事情都有解決方法,最緊要同家人商量
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

水晶宮

C.Humphrey 發表於 22-5-19 19:15
我自己都係天傳教傳統女校出身,真係讀書時唔少les,入咗大學咪又跟男仔拍拖,但男仔頭好man果type係真les ...

我呢方面比較洋化,我覺得仔女如有另一半係同性,我都沒所謂。佢哋不好犯法或影響到其他人便可以。

我真心希望仔女係開心。

翡翠宮

牛年勳章

Astra00 發表於 22-5-20 06:34
我呢方面比較洋化,我覺得仔女如有另一半係同性,我都沒所謂。佢哋不好犯法或影響到其他人便可以。

我真 ...

我都係,只要開心又唔影響到人,我會接納

子爵府

c6t6m6 發表於 22-5-19 14:36
我囡都係咁講、仲話D社工勁癈,握飯食

我女都係咁講,請返嚟唔知為乜,完全幫唔到 手。有時仲會篤背脊,咁點様得到學生信任,將心事講佢哋聽?

公爵府

回覆樓主:

我認識一個已退休嘅男士,佢自己知道本身係鐘意男人,由細到大鐘意化妝做女人,想被男人保護。
可惜以前社會父母係接受唔到同性戀,所以佢好後生就揾左個女人結婚生小朋友。
到而家同太太感情如陌路人,對仔女無關愛,成個人好抑鬱,見到佢好唔開心。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

家長通常反應大!

男爵府

Charlotte_mom 發表於 22-5-19 14:07
我講錯嘅意思,正正係父母以為自己做對了,但其實求助有機會為孩子帶來壓力
我仔係Sen仔,我識好多Sen家長 ...

做父母真係兩難,青春期有些事真係要小心處理

首頁

尾頁

跳至