單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

你一定無事的,你一定會和你仔仔活得比以前好,所以呀點親都是個仔親拉,老公個边的人真的不是人叫佢等死拉.廢柴.
努力養大個仔呀?

民房

你一定無事的,你一定會和你仔仔活得比以前好,所以呀點親都是個仔親拉,老公個边的人真的不是人叫佢等死拉.廢柴

民房

你一定無事的,你一定會和你仔仔活得比以前好,所以呀點親都是個仔親拉,老公個边的人真的不是人叫佢等死拉.廢柴

民房

回覆 #1 sino 的文章

禁止發言

綜緩去邊度申請??

大宅

去社署申請就得喇
不過虛報資料係犯法架.......
唔係點會想生多一個呢?
如果淨係"想"...做咩要計溫度呀?

真係要想清楚至好!

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... age=100#pid28617641

洋房

原文章由 麥冭冭 於 08-2-5 19:45 發表
你地好啊!
我本身系香港人。。但系97年果时爸爸就翻左广州做野。。就将我带埋翻广州读书。。我离开香港都有成10年啦。。翻去既原因都系办事或者办证件先翻去。。
系呢10年入面。。我认识左我男朋友。。距系广州人。。 ...

緍都沒有結,就生小朋友,你有沒有諗清楚啊?

大宅

你地好!有D問題希望大家可以幫我解答下。如果女方唔系香港人,未有身份證,但區想同個老公離婚,家事系咪唔會幫到區,一定要自己穩律師?區個BB系香港出世,如果個BB判俾女方,可唔可以申請綜援?單親家庭會遇到乜問題,每個月開支大概幾錢倒?thx
愛你!永遠都不夠~~迪迪仔噶媽咪!

禁止訪問

大宅

原帖由 tina_ng18 於 08-3-12 10:36 發表
hi : wingmonly

我同老公2006年結婚,2007年生了個女,因我要工作,所以個女給我媽媽湊,變了我搬了同媽媽同個女住,老公就同佢媽媽住,當初佢因為經濟問題,我幫佢向銀行借錢供樓,一次又一次這樣,我都算,半年前他去澳門賭又欠3萬回 ...

破產唔會影響個女,另外有一個自願計劃,你可以上網揾吓,(破產管理署).家庭巳經夠煩,再要為錇煩好辛苦,留番啲精神比自己個女重好啦.

別墅

申請公屋!!!!大家比d竟見我!!!!

我個7個月大的BB仔,係拎完出世紙後,佢爸爸走左唔要我地(我地冇註冊),我入息得10K,個仔係托見兒所(全數資助),我同我媽媽、細佬一齊住, 媽媽有申請傷殘綜緩有$1K ,細佬有入息$10K(佢自己都要還學費!)

我之前幫個衰人借左好多$(約欠20萬),現每月都要還$5000, 其餘d錢都用比BB同屋企d開支,根本無錢淨!

公屋收到信,但未見、未收到卡, 唔知要等幾耐? 我都好想申請綜緩!

大家比d竟見我!!!!

男爵府

唔該有冇媽咪可以解答我D問題

我同我老公結佐婚4年半有個剛3歲小朋友!!我老公在結婚前就自己供緊物業!依加我同老公同B仔三個人住在我老公間屋到!![現在己經供佐5年多D.系我老公俾錢供.我冇名.我已經4年冇做嘢系屋企帶小朋友 我現在只有幾千蚊私己我都唔知點:-(] 我想問問如果我要離婚我仲可唔可以在我現在的屋住!如唔可以住!我唔知可以分得間屋幾成!會唔會一D都冇! 我會唔會乜都冇:-( 我番佐鄉下二日我老公偷偷地帶佐個女人番屋企仲幫個女人影佐2. 3張相 佢唔記得佐删俾我見到[張相見唔到我老公. 只見到個女人着住件背心的胸同細半邊臉]我有這些相對我有幫助嗎??我真系好唔開心:-(可能講得唔好明或寫到一舊舊.希望媽咪們可以睇得明同可以幫我解答!!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至