在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Card 已取消4-5個月,現每個月都收late charge and interest. 取消時已paid所有簽用, 還將我的回贈取消, 包括內汽車油回贈, 八達通積分無了. 我每次都清卡數, 因有次佢話我有late, 我不服, 因有時ATM比要2日前,還要限7-8點前,寄chq要5-6日前, 每月payment date 不同, 我不服即時取消card, 及開chq 清我所有已簽的錢寄比偏子銀行citibank, 現在每月2百幾late charge and interest, 現在話我有7百幾未付. 我已打電話理論, 完全不理. 我已將信退回銀行. 都不理會不斷寄statement 及 加late charge and interest. 請問您們有什麼方法處理.????

唔通要登報紙.

初級媽咪  我老公又係取消完又有LATE CHARGE嗰D...根本無收到月結單, 佢話係卡主責任...  發表於 14-1-11 11:37

公爵府

never use shitty

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好彩嗰陣我CUT得快啫!

大宅

回覆 joeymoon 的帖子

佢D 找數期超煩, 根據就無數期, 搵笨, 我一聽到CITIBANK 勁唔LIKE

版住你可以去消費者委員會網上投訢佢. 等佢唔好再寄賬單追你.

大宅

BK Milk勳章

回覆:編子銀行Citibank, 無理.

直接去金融管理局投訴,因為依家有個調查小組,專門應付對銀行嘅投訴,係最直接同有效嘅方法!你唔洗同銀行嘈!金管收到你投訴會直接搵銀行調查,銀行就煩爆,因為佢地要做好多嘢,好怕呢個新成立嘅小組!投訴佢啦!我都俾呢間衰嘢呃唔少錢 你要快去投訴,因為如果間銀行將你欠款紀錄上環聯信貸資料庫度,你有過期欠款的話,就會影響你嘅個人信貸評級!所以你要即刻行動呀!支持你

大宅

佢好得意,比如今日deadline,今晚你還左,佢都收你late charge,打去問,佢話佢地係計唔知夜晚7點定8點呢啲時間,咁得意,嬲嬲地cut 左去

sangria  嘩!離譜!  發表於 14-2-1 22:33
Supersasa  係啊, 我都俾佢因為呢個REASON CHARGE左我幾次LATE CHARGE!!
嬲嬲地我都CUT鬼左佢!!  發表於 14-1-29 17:05

大宅

CITY BANK 找卡數勁麻煩﹐所以我而家剩係用渣打!

大宅

CITY BANK 既信用卡都無乜可觀着數,當初申請佢真係豬油蒙心!

大宅

下,我有3張,但寫未試過有咩問題,用PPS找數超方便,試過忘記找都免我late change

禁止訪問

大宅

回覆 meowei 的帖子

兩星期前fax信去金管局投訴, 第二日已收到信與citibank跟進,一星期後,citibank電話會將所有late charge, finance charge 取消, 不用交.

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

咁衰間銀行,真係唔投訴都唔肯waive.

大宅

佢呢間好百佳架,我之前又係咁中招,我當比佢執薬

首頁

尾頁

跳至