論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我家姐姐表現不過不失, 如無意外, 我想和她續約。
她的約會到今年八月滿, 請教應何時問她續唔續呢? 問她時有無嘢需要留意 ?

333s  刮下料先.. 打探完約? 回鄉.結婚.生仔.去其它國.做少99?  發表於 14-1-19 16:17

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你預最少3-4個月前就要問工人續唔續約, 萬一佢唔續, 你都有時間請過一個新工人....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

男爵府

引用:你預最少3-4個月前就要問工人續唔續約,+萬

原帖由 2heiBBmama 於 14-01-18 發表
你預最少3-4個月前就要問工人續唔續約, 萬一佢唔續, 你都有時間請過一個新工人.... ...
其實係咪如果佢有心續佢自己都會問口先?

僱主問佢先嘅話佢會唔會乘機開條件?

333s  agreed. 智慧者!  發表於 14-1-19 16:19

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 Handsomewoman 的帖子

你想等工人開口先唔係問題, 但你有無時間等囉, 你都要預時間比自己, 萬人工人唔續, 或開條件而不歡而散, 你都要比3-4個月自己請過個新工人.....

工人因續約而開條件唔過份既我會接受, 好似我上個工人, 佢續但開條件只係放假日遲半小時返, 我覺得無問題囉.....但都要睇工人本性既, 我朋友個工人做咗十幾年, 咁多年續約都無開過條件......講到尾都係睇你好唔好彩囉....

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

男爵府

引用:回覆+Handsomewoman+的帖子你想等工人開口

原帖由 2heiBBmama 於 14-01-19 發表
回覆 Handsomewoman 的帖子

你想等工人開口先唔係問題, 但你有無時間等囉, 你都要預時間比自己, 萬人工人 ...
睇彩數。。。都係嘅。

首頁

尾頁

跳至