潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請教各位jm,mikimoto的珠珠係咪真係靚好多?因為我見其他jm分享周大叔d珠珠都不俗,但價錢相差十倍有多,所以想問下有經驗的jm意見,thks !

大宅

回覆:bubupeipei 的帖子

I just buy in Kyoto
好似都幾光澤。我買俾奶奶
我都揀size and colour..

男爵府

引用:I+just+buy+in+Kyoto好似都幾光澤。我買俾

原帖由 QIVYLEUNG 於 14-01-22 發表
I just buy in Kyoto
好似都幾光澤。我買俾奶奶
我都揀size and colour..
有冇相分享下呀?幾點錢和咩size?謝謝

男爵府

Mikimoto d 珠絕對係簡手貨,唔係話出邊買唔到靚野,不過要自己適睇, 珠寶展大把choice.
周xx 果d 唔係完全冇靚貨,不過良秀不齊又多淡水珠, 不過佢都一分錢一分貨gai (price of coz will be higher than jewellery show) 睇你想要乜lor, 想平平地match下衫又費時去/等jewellery show 周xx 都ok.
想make sure 買top quality pearl, 想elegant d 同富貴d有brand name 咪mikimoto lor

good_good  agree  發表於 14-1-23 00:44

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

mikimoto D 珠既光澤同顏色真係好靚, 不過就係貴囉

男爵府

引用:Mikimoto+d+珠絕對係簡手貨,唔係話出邊買

原帖由 Evildada 於 14-01-22 發表
Mikimoto d 珠絕對係簡手貨,唔係話出邊買唔到靚野,不過要自己適睇, 珠寶展大把choice.
周xx 果d 唔係完 ...
謝謝回覆。我本身就係唔識,本來想買Chanel d 珠鍊,但原來幾千蚊都唔係真珠,咁不如俾多dd,買條mikimoto , 起碼自己戴完可以留俾阿囡,但見其他jm分享周xx又超平,所以唔知點揀好

男爵府

引用:mikimoto+D+珠既光澤同顏色真係好靚,+不過

原帖由 小黑咪 於 14-01-22 發表
mikimoto D 珠既光澤同顏色真係好靚, 不過就係貴囉
唔知係咪唔會「人老珠黃」呢?

大宅

回覆:請教珠珠,mikimoto

但幾千蚊向M記只買到一對耳環一條頸鏈閒閒哋要萬幾兩萬,我都好想買對8mm耳環,不過成五千幾蚊仲未捨得買但M記嘅珠色澤同光凙真係寧捨不同嘅,我有條baby pearl bracelet 得3mm, 但粒粒都均勻仲好有光澤但真係出面同size嘅十陪價錢

大宅

My 1st mikimoto baby pearl bracelet

NOPAN  JM, 我鐘意你紅線+鑽石, 請問係邊度買, 或我用咩字眼可以search, 謝.  發表於 14-1-28 17:46

水晶宮

Mikomoto 除左珠珠靚之外,個扣都堅靚。不過成6k 一條我就覺得好貴喇。所以我上次係珠寶展買散珠再搵人穿珠加14k扣,成條約$1200(單行果條)。

bubupeipei  你呢條都好靚!  發表於 14-1-22 10:52
eggcarol  多謝,學識好多野  發表於 14-1-22 09:27
金仔媽媽  好靚啊!又抵!  發表於 14-1-22 08:46

大宅

回覆:bubupeipei 的帖子

Support - go for mikimoto !

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+小黑咪+於+14-01-22+發表miki

原帖由 bubupeipei 於 14-01-22 發表
x2,我都想知。結婚個陣爸爸買左套珠比我,我成日都擔心佢變黃。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我上年暑假去名古屋,在鳥羽mikimoto pearl island買左呢套,好平,夾埋3千幾蚊咋。

子爵府

牛年勳章

水晶宮

引用:Quote:原帖由+bubupeipei+於+14-01-22+發表

原帖由 mrschocolate 於 14-01-22 發表
x2,我都想知。結婚個陣爸爸買左套珠比我,我成日都擔心佢變黃。
上次有JM分享過佢長輩買定比佢套珍珠放左好多年變黃,所以我都唔捨得買咁貴

男爵府

引用:My+1st+mikimoto+baby+pearl+bracelet+ +

原帖由 hungc9 於 14-01-22 發表
My 1st mikimoto baby pearl bracelet
Very nice !

男爵府

引用:我上年暑假去名古屋,在鳥羽mikimoto+pearl

我上年暑假去名古屋,在鳥羽mikimoto pearl island買左呢套,好平,夾埋3千幾蚊咋。
嘩!平靚正

男爵府

引用:Quote:原帖由+小黑咪+於+14-01-22+發表miki

原帖由 bubupeipei 於 14-01-22 發表
真珠一定會人老珠黃,係邊道都一樣

男爵府

引用:Quote:原帖由+bubupeipei+於+14-01-22+發表

原帖由 mrschocolate 於 14-01-22 發表
一定會,少d接觸chemical (perfume, cream etc) 會好d keep 得耐d lor

男爵府

引用:我上年暑假去名古屋,在鳥羽mikimoto+pearl

呢set好fashion

首頁

尾頁

跳至