潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:請教各位jm,mikimoto的珠珠係咪真係靚好多

原帖由 bubupeipei 於 14-01-21 發表
請教各位jm,mikimoto的珠珠係咪真係靚好多?因為我見其他jm分享周大叔d珠珠都不俗,但價錢相差十倍有多, ...
係堅靚,我6月都忍唔住買左呢set, bracelet個扣非常靚, earring 襯jacket 好清雅 (我覺得),值得擁有。
我好想買埋頸鍊但堅貴

男爵府

mikimoto, tasaki 都靚, 不過tasaki 在香港好似冇得賣.

大宅

引用:mikimoto,+tasaki+都靚,+不過tasaki+在香

原帖由 sariabb 於 14-01-22 發表
mikimoto, tasaki 都靚, 不過tasaki 在香港好似冇得賣.
Tasaki 連卡佛有,勁fashion n young 但唔齊款!

sariabb  thanks for information!  發表於 14-1-22 17:15

大宅

回覆:請教珠珠,mikimoto

簡單的送給奶奶!

大宅

想問下jm, 係日本買大约平過香港幾成?thanks

伯爵府

舊年日本買

子爵府

好媽媽勳章

珍珠,mikimoto絕對係頂級,別無他選,上面既JM唔好介意,的真,給果要買,我係唔會考慮tasaki,因為我認為係一個天一個地,當年剛剛出來做野,只夠錢買一粒的耳給媽媽和未來奶奶,當然都買左套比自己,不過細粒啲。

如果鐘意珠既,可以考慮South sea pearl,都可以搵到超靚既,唔平架。

另外,mikmoto都有鑽石呀紅籃綠寶,都你超靚

請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

瑪瑙宮

畀面勳章

我淨係知好貴

大宅

引用:珍珠,mikimoto絕對係頂級,別無他選,上面

原帖由 NOPAN 於 14-01-26 發表
珍珠,mikimoto絕對係頂級,別無他選,上面既JM唔好介意,的真,給果要買,我係唔會考慮tasaki,因為我認為 ...
請問南洋珠係咪都喺Mikimoto買呀?

今日去過M記睇,佢哋做緊semi-round pearls necklace promotion. SA 話啲珠唔係最圓嗰隻,但價錢平好多,同size嘅珠16吋鏈$14萬幾變8萬㡬,細粒啲嘅由2萬幾至4萬幾都有,心大心細唔知好唔好買嚟玩吓,定係應該買條靚啲...

NOPAN  嘩, 幾萬蚊, 我唔捨得買呀, 仔女都細呀.  發表於 14-1-28 09:55

子爵府

好媽媽勳章

3貓媽媽 發表於 14-1-28 00:34
請問南洋珠係咪都喺Mikimoto買呀?

今日去過M記睇,佢哋做緊semi-round pearls necklace promotion. SA ...
sorry, 咩叫做semi-round pearls, 係咪唔圓架(不好意思, i am out, 實在太多年無留意fine jewelry了)......mikimoto最正既係珠夠圓色夠粉紅, 仲揀到粒粒差唔多先穿鍊, 如果semi-round係唔圓既, 我未必考慮. 我個人好衰, 如果真係想買貴野, 總係想買最好既, 希望有用得黎又可以保值, 如果粗戴既, 我會買再平啲. 但係咁, semi-round佢唔圓得黎有幾唔圓先, 呢個要諗同要考慮囉.
打個比喻, opal, 要靚既好鬼貴, 因為本身全球有產量既地方都唔多, 而且會越產越少, 咁靚既會升值, 又因為無乜產量, 公司又要賣貨, 咁就攞番以前cut opal啲頭頭尾尾黎整啲野出黎賣喇, 咪有啲咩doublic(一層"膠"一層opal片)呀triplic既opal賣囉.

點都好, 買咩都係睇能力, 心態, 用途, 目的, 自己衡量過ok咪得囉.
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

男爵府

引用:Quote:3貓媽媽+發表於+14-1-28+00:34+請問

原帖由 NOPAN 於 14-01-28 發表
sorry, 咩叫做semi-round pearls, 係咪唔圓架(不好意思, i am out, 實在太多年無留意fine jewelry了)...... ...
Mikimoto d semi round 係達唔到佢perfect round standard 但係都好round ga la, 一般周xx 果d round 咁lor (我覺得jar from my observation) 一般無睇開gai 人好難睇得出,我自己覺得都係唔錯gai choice 反正珠都唔保值又會變黃(10年8年gai 事)

大宅

引用:Quote:原帖由+NOPAN+於+14-01-28+發表sorry

原帖由 Evildada 於 14-01-28 發表
Mikimoto d semi round 係達唔到佢perfect round standard 但係都好round ga la, 一般周xx 果d round 咁lor ...
我都係咁唸,好多謝兩位jm嘅意見!

今日去Tasaki睇,平好多,長頸鏈3萬有找,不過又真係好似Mikimoto啲靚啲。

南洋珠仲有冇邊間可以睇呢?

男爵府

3貓媽媽 發表於 14-1-28 15:05
我都係咁唸,好多謝兩位jm嘅意見!

今日去Tasaki睇,平好多,長頸鏈3萬有找,不過又真係好似Mikimoto啲靚 ...
唔趕用珠寶展睇lor, of coz 自己做定research la

子爵府

好媽媽勳章

3貓媽媽 發表於 14-1-28 15:05
南洋珠仲有冇邊間可以睇呢?

對對, 南洋珠就真係要去撞下, 因為完全兩個FIELD既野來.

大宅

引用:Quote:3貓媽媽+發表於+14-1-28+15:05+南洋

原帖由 NOPAN 於 14-01-28 發表
對對, 南洋珠就真係要去撞下, 因為完全兩個FIELD既野來.
嗰日喺Mikimoto見到條南洋珠頸鏈約$47500灰綠色好靚,但唔知價想喺出面睇睇先

公爵府

我本身對珠寶首飾無研究,唔識去講佢啲珠有咩唔同,但總之串埋一串就覺得好靚! 我未婚夫送左一套俾我著wedding gown 時戴。一試已經唔想除低!

男爵府

3貓媽媽 發表於 14-1-28 18:35
嗰日喺Mikimoto見到條南洋珠頸鏈約$47500灰綠色好靚,但唔知價想喺出面睇睇先

...
Mikimoto 南洋珠鏈4萬幾落到樓??

大宅

引用:Quote:3貓媽媽+發表於+14-1-28+18:35+嗰日

原帖由 Evildada 於 14-01-28 發表
Mikimoto 南洋珠鏈4萬幾落到樓??
係呀!16吋的

男爵府

小黑咪 發表於 14-1-22 09:44
我上年暑假去名古屋,在鳥羽mikimoto pearl island買左呢套,好平,夾埋3千幾蚊咋。
你呢條手鏈好靚呀, 請問幾錢?

別墅

引用:我上年暑假去名古屋,在鳥羽mikimoto+pearl

原帖由 小黑咪 於 14-01-22 發表
我上年暑假去名古屋,在鳥羽mikimoto pearl island買左呢套,好平,夾埋3千幾蚊咋。
好靚

首頁

尾頁

跳至