論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 我工人係慳呢? 定係貪呢?

BenBBall 寫道:
咁又冇咁得人驚, 我只係俾舊報紙同我放落去佢個袋嘅先可以賣, 況且, 我耐唔耐會 check 吓個袋嘅, 佢試過一次 sunday 賣, 但時間唔夾, therefore next sunday 冇拎, 但佢夠膽死問我 working hour 拎去得唔得, 我當然拒絕佢啦. 其實, 佢都幾慘, 因我唔使佢買餸, 落街買嘢要 1/2-hr 內返, 屋企又冇 'mud' 嘢做, 又冇得打吓虎頭, 咪俾 d fantasy 佢調劑吓囉,個人冇咁易 ?-(

咁你平時有D咩比佢做呀... 

別墅

好媽媽勳章

以前有一個agent叫我千奇唔好比野工人,因為一來佢會放響屋企,越積越多,二來會引起佢地的貪念,成日"hou"住你的物件。萬一響佢個櫃發現你的衫,佢可以話係你比左佢不過你唔記得,又或者專登將小朋友的靚衫收收埋埋,等佢著黎著去都係果幾件,到小朋友一唔o岩著就可以寄番鄉下。

男爵府

agreed lar...

"萬一響佢個櫃發現你的衫,佢可以話係你比左佢不過你唔記得".... and honestly.. I really would 唔記得....

"將小朋友的靚衫收收埋埋,等佢著黎著去都係果幾件,到小朋友一唔o岩著就可以寄番鄉下" <-- yes lar... sometimes I don't even remembered my baby's clothes lar... if she hide a couple.. I'm sure I won't find it out until later!!

vitasoy 寫道:
以前有一個agent叫我千奇唔好比野工人,因為一來佢會放響屋企,越積越多,二來會引起佢地的貪念,成日"hou"住你的物件。萬一響佢個櫃發現你的衫,佢可以話係你比左佢不過你唔記得,又或者專登將小朋友的靚衫收收埋埋,等佢著黎著去都係果幾件,到小朋友一唔o岩著就可以寄番鄉下。

子爵府

畀面勳章

子爵府

畀面勳章

Maltesers 寫道:

咁你平時有D咩比佢做呀... 

等我諗諗先:
everyday before 8:30am: 我諗佢已經抹完

子爵府

I support autism acceptance!

首頁

尾頁

跳至