跳至

首頁
45678...22

尾頁

男爵府

am I too late???-(
有咩睇? 我又睇

米:
no show because my computer is down......and I'm very
busy at work and taking care of little ball in the holiday.:-(

大宅

[quote]原文章由 balltsang 於 07-7-27 11:04 發表
am I too late???-( ops:" />ops:" />
有咩睇? 我又睇ops:" />ops:" />

我士驚左,想睇就要你貓址.
你g唔g芥子一月開畫展?

米:

我撐你.屎朋友唔可以要乜俾乜.幾十蚊都係咁話.油公公油婆婆見粒孫咁恨電話.都話想送俾佢做生日禮物.我一早禁止左.佢成日係我面前表現出好恨好恨既樣,但我已經講明,唔到中學唔會買.:tongue:

我睇完哈利喇.

[ 本文章最後由 Blythemia 於 07-7-27 11:18 編輯 ]

大宅

米米,

九龍都要呀!唔該晒!:-P
還有,請收鴿!

jelly, mia,

愛屎你地兩個
我要好努力學習怎樣可以成為如你們一樣有氣質的母親
mia,你件33好sharp醒:loveliness:
jelly,你騙人,成日話自己fat,我比10lbs你都唔夠我fat:tongue:

大宅

豆:

好易架咋,飲多d有氣蘋果汁,就會好有氣汁.
我件33係杭州買架,萬金油都有一件同款青色妮妮,不過一齊著好似太揚 ,咪得我一個lor.

男爵府

芥子一月開畫展?really??
I don't know wor..anyway, it's a great news ar

btw, ms.candise praise that u're a wonderful mum:)

pls check pm:loveliness:

大宅

原文章由 balltsang 於 07-7-27 12:04 發表
芥子一月開畫展?really??
I don't know wor..anyway, it's a great news ar

btw, ms.candise praise that u're a wonderful mum:)

pls check pm:loveliness:

收左你pm,已傳送

上星期傾開,佢地終於申請到係HKCC一日既期.時間就少d.好過冇.不過好似唔止展覽咁簡單,想搞少少慈善活動,等小朋友有機會幫下人.
你話Can姐姐?我唔知佢叫candice添.

大宅

豆:
你把咀仔咁甜都無用 呃我唔到既 我目前的體態若果再加 10 磅, 應該係行唔郁個隻 :-( :-(

mia 著起年令 tee, 就真係直情成個小女孩咁, 同萬金油似兩姊妹咋, 好 sin mo 啊 <---- 吹口哨 :lol

波太:
做乜咁耐都未整好個腦? 上次同波仔 interview 順利嗎? 你應該搵一間特別注重視覺藝術的學校俾佢, 讀得開心又可以發揮天分啊 :)

大宅

報告進度: 已讀一半 :mrgreen:

餐呀, 你睇完未呀? 我...慢....慢...嗒,...你....等...埋...我, 得...唔...得? :mrgreen:

大宅

原文章由 Jelly 於 07-7-27 16:56 發表
豆:
你把咀仔咁甜都無用 呃我唔到既 我目前的體態若果再加 10 磅, 應該係行唔郁個隻 :-( :-(

mia 著起年令 tee, 就真係直情成個小女孩咁, 同萬金油似兩姊妹咋, 好 sin mo 啊

好彩有特別效果,唔係就俾你地見證哂我d紋紋同斑斑

你同精叻b先至係兩姐妹啦.好快精叻b做你家姐添
如果梨生上埋鏡就更perfect咯,話時話,精叻b係咪都生得幾似佢亞爹?

男爵府

原文章由 Blythemia 於 07-7-27 12:22 發表

....不過好似唔止展覽咁簡單,想搞少少慈善活動,等小朋友有機會幫下人.
你話Can姐姐?我唔知佢叫candice添.

Yes..Can姐姐:mrgreen:

男爵府

tsanghk
原文章由 Jelly 於 07-7-27 16:56 發表
波太:
做乜咁耐都未整好個腦? 上次同波仔 interview 順利嗎? 你應該搵一間特別注重視覺藝術的學校俾佢, 讀得開心又可以發揮天分啊

My computer have virus...need to buy a new one :evil:
I can' t type Chinese here as my brother's computer has
no Chinese typing. :tongue:

Daddy perform well in the interview,but Little Ball said that he's not good in the english part
There were 5xx applicants for the seat in the 1st round,
but only 48 child will be choosen ...I don't think Little Ball is the lucky one.

一間特別注重視覺藝術的學校俾佢, 讀得開心又可以發揮天分>>>有冇好介紹?!

[ 本文章最後由 balltsang 於 07-7-28 10:57 編輯 ]

大宅

hi all 仁,
我從卧龍回來了 . 開心日子的前與後, 是要付出沉重代價...... 現在還在公司留堂!:cry: 我好眼瞓 . 悶悶地上來報個喜.........:mrgreen: 唔好誤會, 係我留條貓毛咋. :lol: :lol:

各仁好乖, 留好多字 , 我未有時間詳閱, bk 又多新分唇, 要慢慢適應.

今次是與小廷子一起去卧龍, 藉詞是送給她的一個畢業旅行, 實際是一嘗己慾..... d 祟貓毛吉吉架:mrgreen: , 條利利係滑滑架 . 佢地真貓係幾惡, but, 對她們的熱情愛慕仍然不減. 實在非非非非常可愛.

廷子還向我作出一個要求...... 想要畢業禮物 ..... 佢見同學仔有一樣叫"畢業禮物', 佢又想要.... 於是, 佢向親愛的父親大人作了一個請求: 想要一個....... 柸麵.:loveliness: :loveliness: :loveliness: .

大宅

welcome貓,你去左好耐下喎.

我重以為廷子想要個細佬妹做禮物添.

[ 本文章最後由 Blythemia 於 07-7-28 23:40 編輯 ]

大宅

mauee,

好sinmo呀!!!!!
點解你知panda條脷脷係滑滑ga?
佢lam過你呀?:-P sinmo c
會唔會feee人ga?:lol
有冇整到窩窩頭呀?
我又想知,佢地d指甲係點ga? 洗唔洗剪ga? 用咩剪?
我要睇相呀)))))))))))))))))))))))))))))))

男爵府

原文章由 Jelly 於 07-7-26 17:01 發表
mia:
呢幾日我都坐唔定, 只睇左 1/3, 我開始單鮮 Snape 了 我又有少少特登拖慢, 唔駛咁快完結嘛. 而且今集好似 recall 得特別多以前的人物/法寶/線索, 我又好多都唔記得哂, 睇到 kick 住 kick 住咁 ...

jelly,

你講晒我的心聲呀!
我同個女昨晚因為爭書睇吵架(係真的吵!) 結果我贏了,她在房裡梨花帶雨咁,我係出面睇到入晒神,唔知隻女係房喊左成粒鐘。

你放心,我等埋你 ,應該係你等埋我,剛睇完佢地番去故鄉個chapter,2xx頁,我都想慢慢享受下!

mia,

你可唔可以都e-mail比我?我結果都唔記得去買報紙
我都諗住睇完由第一集再睇過呀! 可能會執番好多人物關係都唔定。

[ 本文章最後由 Ms.ChanChan 於 07-7-31 09:55 編輯 ]

大宅

餐:

冇問題,你pm個貓址過我就得.

我同萬金油既oncflict同你地掉轉,係佢想知發生咩事而我唔肯講佢聽.我而迫佢睇緊英文版第一集.

男爵府

網上世界過一日,原來,真的不知人間何世。
出去巡視自由個班房--我愈來愈認同咩呀曾說過:當大家不是站在同一水平去看思維,真的很難去說明。

部落界被發現有人盜用別人文章,沒有作任何引述說明,厚顏得拿著別人的所思所感文字被出版成書。

更有「硬膠」BT事件,引發cyber bulling事件,嘩,睇得我目眩心惑……我想Jelly 都略有所聞:mrgreen:

如此狗養的正苦, 又在進行延伸殖民地主義強權欺凌事件,維園阿伯原來真正無處不在:mrgreen:
當天,我都有去睇下好打得o既林太點走入民眾,我身邊的維園阿伯左一句漢奸,右一句讀屎片,在不斷吐痰式攻擊那班熱血青年,我發覺, 你再跟「維園阿伯」講:

皇后碼頭的象徵意義 + 政府根本有辦法去改變規劃 + 大會堂、天星碼頭、皇后碼頭、愛丁堡廣場是屬於英國60年代協調又和諧的建築群+保育地方歷史=尊重自己地方的歷史才是真正的愛國教育……

基本上是我心本將向明月, 奈何明月照溝渠

你只會感到, 自己每年上繳幾多稅款,去了多少一家九口的綜援戶身上,以及去了一個狗養思維的正苦身上, 硬生生剝奪我的公共空間去益地產商, 本質根本沒兩樣

還是那句, 人不是我選的, 票又不在我手, 用文字打幾多條狗養的保皇黨文棍也不能暢快。

一個城市養著怎樣素質的人民, 就是用這個層面去理解。

瑣你, 我真係有感而發:mrgreen:

[ 本文章最後由 小米米 於 07-8-1 13:27 編輯 ]

男爵府

再說幾句:mrgreen:

米生今早問:如果我們的子女將來積極投入社會運動, 你如何?

為娘的,他們絕食抗爭, 痛在娘心,我都會好像當年張韻琪父母一樣,不希望子女用極端手法去引起社會關心自己重視的議題。

他們將來不用賺最多的錢,我希望他們擁有更寬闊的視野,社會良知,公義的心, 他們將來不用同意為娘觀點,但懂得帶給母親不一樣的眼光

你說子女跟你說股票開心些,還是他們告訴你外國有傳媒用那個角度說皇后碼頭開心些?

我私下有想法ops:" />ops:" />

[ 本文章最後由 小米米 於 07-8-1 13:54 編輯 ]

男爵府

原文章由 小米米 於 07-8-1 13:47 發表
再說幾句:mrgreen:

米生今早問:如果我們的子女將來積極投入社會運動, 你如何?

為娘的,他們絕食抗爭, 痛在娘心,我都會好像當年張韻琪父母一樣,不希望子女用極端手法去引起社會關心自己重視的議題。

他 ...

米,

對不起,對我娘親來說,當然是跟她講講股票她會開心些!
這個世界有好多人,並非人人似你般咁有抱負,對我來說,女兒將來肯陪我吃餐便飯,談談風月,我已經很滿足。

維園阿伯係咪就概括所有不反對拆皇后碼頭的人無見識無文化?我不敢苟同! 我唔會話政府是x養思維的,因為我係人,我都有份納稅,我無理由話自己係狗,雖然交的稅只係你交的零頭。:mrgreen:

都係果句,君子和而不同。

別墅

粒粒杏仁, 我返來喇 :mrgreen:

搞左好耐先返到黎, 以前bookmark左個link又睇唔到, 唔知點搞, D頁數又唔係好arm咁既, 我一向少接觸高科技, 唔適應

jelly呀, 恭喜恭喜 jlb叻叻+乖乖, 妳好幸福啊:loveliness: sinmo屎我

波仔好明顯藝術細胞滿瀉, 我想欣賞下幅作品啊
祝波記波仔面試成功, 入到理想學校

餐啊, 係米真係大D就無咁駁嘴駁舌架, 小角而加我講一句就駁三句, 句句到肉 就黎激C我

豆妹, 隻狗狗好可愛, 個樣好嗲啊

mia, 貓貓&愛米

之前post唔到, 希望今次得:-x

首頁
45678...22

尾頁

跳至