母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

3年前有睇呢個節目,今日又睇多次文字版,記憶猶新

大宅

我未睇過, 剛才睇完, 覺得自己堅持餵人奶, 唔理任何痛苦, 真係好光榮...
仲有版主真係好有心機, 好為bb們著想呢! 無私精神!!

別墅

餵母乳的媽咪最偉大....
搶奶粉的人就最.......講唔出嗰個字。
恩祈是上天的"恩"賜,我們的"祈"盼

大宅

thank you 版主!!!

唔好點評我,我睇唔倒呀~
[img=80,50]http://www.anikaos.com/anime_animated_gifs/hamtaro/serie2/hamtaro_

男爵府

我之前無機會睇呢集,好多謝版主既細心同安排

大宅

GOOD ~~

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

感謝大家的鼓勵和支持啊!

記得要多謝自己給寶寶作出的堅持和選擇啊!

我們相互扶持的精神, 讓我們更有信心地給寶寶最好的!

大家一齊努力啊! 加油啊!

那個重溫的連結已取消了. 在網絡上找, 至今仍找不到有"代替的", 但卻找到另一個關於牛奶的製作: 鏗鏘集---牛奶有無益. 大家抽空一看, 再三思考一下吧.

http://www.youtube.com/watch?v=7bt-8ZFDN-c (Part 1/2)

http://www.youtube.com/watch?v=yR9JmmOuLdQ&NR=1 (Part 2/2)
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

大宅

好多謝版主咁辛苦打咗d內容出來,我都不時到網上找這集,一直找不到,唔知係咪港台有某d壓力。近期有多位朋友打算bb出生後餵母乳,另有些正在考慮,所以找不到影片也把版主的文字版傳咗俾佢哋,希望佢哋會睇。
我去過港台個web希望可以借出,可惜要團體才可申請,唔知如果用bk既名義係咪可以借出放係母乳餵哺版播放?另要login才可收看,咁唔會好似放係youtube咁, 其實有好多大學都有條片,又係login先可以睇,咁等正考慮會否餵母乳的媽媽可得到正確的信息。希望版主會考慮睇吓係咪可行!!!!

男爵府

畀面勳章

多謝你 真係好清楚呀 我都係餵母乳既 睇完更加想餵得幾耐就幾耐 HAHAHHA

男爵府

Thanks for sharing...

男爵府

Thanks for sharing...

珍珠宮

回覆 lorrainenfai 的帖子

THanks GLAD, you are so great!

複式洋房

GOOD丫!!!睇晒D字啦...
但睇唔到有D可惜.....

洋房

MANY THANKS

男爵府

好媽媽勳章

大家有機會可能睇返,不過唔知得唔得,因為我仔仔上緊個間PG,咁岩依個星期會有港台D人黎拍野,上個星期我已經叫左個人幫我,可唔可以搵出黎再比大家睇,今個星期佢會話我知搵唔搵到,希望搵到,咁大家就可以再睇番~
奀b仔9月16日出世啦~

大宅

謝謝版主!我都期望成功俾母乳BB吃呀!

男爵府

You are so great.

大宅

回覆:鏗鏘集"最好的配方"~~字幕內容

辛苦嗮!!!

子爵府

感謝Glad! 曾幾何時每日不停蒲這區,現在細仔今年都已經6歳了,沒有蒲這區太久了,很偶然看到呢個post,重溫母乳的奧妙,而且又是您- Glad, 真的十分感動!忍唔住CD rom 咁耐嘅我都要讚一下您喔!👍🏻因為有呢個區嘅奶媽支持,我居然可以做到大仔前三個月半人奶,後期全泵至一歲半,而細仔全人奶至三歲,過程艱苦得不用說(尤其全泵媽時期,仲有長期孭住個鬼咁重嘅冰袋周圍走),喺呢度I'm not alone, 大家也都經歷過呢!我現在當然仍然十分支持人奶,可是你地睇吓其他版,支持母乳嘅人反而要戴頭盔!😢

Glad    發表於 18-6-28 17:11

複式洋房

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊