自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

下個月家有小女滿18嵗,想安排一個特別的生日節目令佢留下美好記憶,問過亞囡佢只係要求只要係18嵗先可以做的事就得啦.
以前係想安排佢過大海入賭場,可惜澳門改咗條例要21嵗先入得.
諗過安排佢一個人坐飛機代表佢成長,可惜舊年暑假已經試過自己飛去三亞探舅父
一般的大小生日會食飯都試過又唔可以算係18嵗先做得的事
請教各位BK JM有咩好提議

大宅

回覆:請教個位JM如何安排一個有回憶的18嵗生日......

我18歳已經係自己同朋友過生日。

CW-KK  佢正日係星期六已經預咗同朋友過,只係我自己想安排一個驚喜俾佢  發表於 14-2-19 09:45

水晶宮

引用:下個月家有小女滿18嵗,想安排一個特別的生

原帖由 CW-KK 於 14-02-19 發表
下個月家有小女滿18嵗,想安排一個特別的生日節目令佢留下美好記憶,問過亞囡佢只係要求只要係18嵗先可以做的 ...
18歲仲肯比屋企人攪生日會咁乖?我想當年只係正日生日一定要喺屋企過,同屋企人切生日蛋糕食飯,生日前後daddy媽咪都會比我自己約朋友出街去唱k等

CW-KK  佢同朋友同學已經有安排,只係我自己想安排個特別的節目俾佢驚喜  發表於 14-2-19 09:49

男爵府

回覆:請教個位JM如何安排一個有回憶的18嵗生日......

如果是我的女兒18歲生日,我反而希望同佢一齊去內地貧困嘅山區做義工,令佢明白自己真真正正要對社會負責任,學懂承擔,相信對佢個人成長好有幫助,亦係我希望送俾佢18歲嘅生日禮物,此等人生道理,夠她受用一生一世!

CW-KK  佢已經去過幾次清遠山區做義工教小朋友英文,以後都會俾佢繼續做義工  發表於 14-2-19 10:09

男爵府

考車牌?睇三級片?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

我18歲時媽媽送我人生第一隻閃閃戒指

wcpcelia    發表於 14-2-19 10:26

公爵府

hashtag影視迷勳章

攞成人身份証

CW-KK  黎個指定的一定要做啦  發表於 14-2-19 10:21

公爵府

去渡假村宿營啦, 幾好玩,

出番嚟同佢睇番套"華爾街人狼", 咁OK嗎?

侯爵府

陪月勳章

18歲﹐
你俾佢第一次生日正日同朋友過已經係最Surprise的生日節目。

CW-KK  係....我都覺借埋間屋俾佢任玩都算幾好的禮物  發表於 14-2-19 10:35

侯爵府

天山雪蓮 發表於 14-2-19 09:59
考車牌?睇三級片?

有講過笑帶佢睇三級片佢叫我包場先
車牌亞媽我自己考完都冇揸過所以唔考慮

侯爵府

熱狗媽 發表於 14-2-19 10:08
去渡假村宿營啦, 幾好玩,

出番嚟同佢睇番套"華爾街人狼", 咁OK嗎?
渡假村宿營已經去玩過,我同佢都一般般喜歡.
"華爾街人狼"睇戲都可以

大宅

BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 FRISO飲奶勳章 認識瑞士牛牛第二回

入馬會, 買張六合彩
有哂日子, 夠紀念價值
中左~個紀念價值仲大!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

叫佢自己買張六合彩

CW-KK  Good idea  發表於 14-2-19 10:40

公爵府

生日那天煮餐你吃,使她知道長大了,

侯爵府

Mimmy 發表於 14-2-19 09:59
我18歲時媽媽送我人生第一隻閃閃戒指
亞囡已經打劫咗亞媽人生第一對閃閃耳環

侯爵府

weiwei 發表於 14-2-19 10:30
生日那天煮餐你吃,使她知道長大了,
正有此意

weiwei  excellent  發表於 14-2-19 10:34

侯爵府

iccbb 發表於 14-2-19 10:26
入馬會, 買張六合彩
有哂日子, 夠紀念價值
中左~個紀念價值仲大!!
黎個安排正哦

侯爵府

陪月勳章

回覆 CW-KK 的帖子

係o架!
信我﹐佢一世人流流長一定好記得 + 講親生日話題就會話18歲父母俾佢同朋友過的第一個生日。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

帶佢去飲酒精

侯爵府

入馬場or馬會

唔好點評我

首頁

尾頁

跳至