自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

電負離子一勞永逸 (約半年), 洗完頭吾使再吹, 但會脫吾少頭髮.

直髮夾每次洗完頭要用夾, 但好似無電負離子咁傷. 朋友每朝用7分鐘夾好個頭. 佢會晚上洗頭, 自然風乾, 第二朝瞓醒至夾.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

子爵府

日日夾都好傷
如果出去整整得好既話其實唔係好傷架咋
至少你話甩頭髮,咁睇下你點甩啦,我閒閒地一日都甩幾廿條,係正常既

禁止訪問

回覆:負離子電直好, 抑或用直髮夾好

別墅

睇你喜歡咩效果, 我本身鍾意自然直,
起身洗完頭吹直+風乾就會冇咁死硬!

出面有啲唔係用金屬板燙直, 會冇咁傷~

我自己唔係幾鍾意整負離, 頭髮粗硬, 雖然唔係天生曲,
但幾次都keep得唔耐, 仲要直得嚟似假髮片...

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

真係要睇你想乜效果。我個人經驗係負離子都唔係一勞永逸,因為實在太直,一兩個月後頭頂新生既頭髮就明顯同下面唔同,結果係無可能半年至再整。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

伯爵府

ninjarabbit 發表於 14-2-19 15:37
真係要睇你想乜效果。我個人經驗係負離子都唔係一勞永逸,因為實在太直,一兩個月後頭頂新生既頭髮就明顯同 ...

心有同感!
我本身頭髮卷卷地, 又幼又軟, 吾吹好烏wear.
初初電起會太直, 吾自然.
一兩個月後頭生出來會自然D, 無咁偏.
但係幾個月之後頭髮不斷生長, 頭頂開始蓮鬆就似黃臉婆.
所以諗下淨係用直髮夾, 夾好頭頂D頭髮.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

禁止訪問

引用:Quote:ninjarabbit+發表於+14-2-19+15:37+

侯爵府

引用:出去整好d+wo++我整左成年都仲好直+(我本身

原帖由 little1025 於 14-02-19 發表
出去整好d wo 我整左成年都仲好直 (我本身你曲髮底)
我都係半年。

子爵府

bee918 發表於 14-2-19 17:53
心有同感!
我本身頭髮卷卷地, 又幼又軟, 吾吹好烏wear.
初初電起會太直, 吾自然.

而家好多都整得好好,可以做到唔死直
其實咩叫唔com
我每次整完直到要剪佢都直架喎,新生出黎果d當然唔計數啦

禁止訪問

回覆:gillygulu 的帖子

伯爵府

回覆:負離子電直好, 抑或用直髮夾好?

明白!我係頭頂新生出來D頭髮又曲又吾服,睇落個形吾多靚,吹直左第朝瞓醒又鬆曬,其他都直。
所以諗下用直髮㚒下個頂,吾使成個頭電。

首頁

尾頁

跳至