親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

去年買左AirAsia 7月布吉, 酒店已訂,現在開始編行程,發覺yahoo blog 無左後比較難找資料, 有經驗或將會起程的朋友仔可以一齊傾傾嗎?

男爵府

回覆:暑假布吉齊齊講

都係上年買AA,先布吉后曼谷,酒店仲有曼谷未訂,8月頭去10日9夜,布吉行程大致巳訂,曼谷淨行街,

男爵府

- 1日包車10小時, 白教堂,布吉市,日落崖,Rawai海鲜
- 1日蛋島
- 2日hea沙灘,傍晚行街

男爵府

我一家三口都係7月布吉,請問喺邊度book車及報出島?

男爵府

030608 發表於 14-3-3 14:37
- 1日包車10小時, 白教堂,布吉市,日落崖,Rawai海鲜
- 1日蛋島
- 2日hea沙灘,傍晚行街
包車是Man 哥嗎?10小時幾錢?

出島要join local tour嗎? 有無得自己出?

海鮮係邊度食?芭東有無?
打算2日水上樂園,2日hea酒店,有3日住芭東未plan 行程

男爵府

出島: 預訂可以man gor, 師太, 偉林, 當地就芭東市大把,預早一日新都得
book車:
机埸來回: man gor做AA晚上十時后到達嘅機有200bahts附加費, 香港航空半夜單唔接,無需預付
偉林就任何時段都做,冇附加費,但要上淘寶預訂付款
師太如淨book車不報團,傳聞不接單

男爵府

引用:Quote:030608+發表於+14-3-3+14:37+-++1日

原帖由 amon28 於 14-03-03 發表

參考用:

租車連司機報價
私家車  6hrs/1000b起  10hrs/1500b  (1-4位) 超時補150b/hr
VAN車5hrs/1500b  10hrs/2200b   (11座位) 超時補200b/hr
VAN車5hrs/1800b  10hrs/2500b   (14座位)  超時補250b/hr
*****租車時間內需要接機或送機或轉酒店等需另加收費 200b起, 屬偏遠酒店需附加200b/車費起
接機後先到酒店Chack In再租車出去.需計2程收費接機+租車
接機後直接去玩至最後先返酒店接機費用計50%
送機前租車計送機費用50% 
中途折返酒店每程200b/400b
要求路線暢順                     
大佛需附加300b車費                                                                                 
零晨後需附加200b/hr車費
如租車同曰需前往Rawai/日落崖加 Laguna區(Lemon Grass / Lotus rest)需附加200b車費
出車前先跟司機商量好當天行程或可叫司機至電給我,以便司機可以安排更暢順之路線

租車  10hrs/2200b+200b+400b=2800bVAN車
租車同曰需前往Rawai/日落崖加 Laguna區 需附加200b車費接機不同區2間酒店需附加400b車費
..........................................................................
如需要確認booking請附上英文全名(全部成員---我們需向保險公司申報)/航班編號 /入住酒店/
Day Tour日期及時間...方可確認,費用等你地到達布吉見面或到時直接交給司機或工作人員
無需按金-費用每日清算   預定酒店除外(如需更改/增加或取消,需提前1日18:00pm前電話通知

大宅

我2大1小8月頭去,1日出蛋島or 皇帝島,1日包車,半日騎大象…未book hotel,因為有選擇難難症

男爵府

引用:我2大1小8月頭去,1日出蛋島or+皇帝島,1日

原帖由 birdbird522 於 14-03-03 發表
我2大1小8月頭去,1日出蛋島or 皇帝島,1日包車,半日騎大象…未book hotel,因為有選擇難難症

...
8月大浪,你小朋友幾大,皇帝島船程幾耐?

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-03+發

原帖由 030608 於 14-03-03 發表
我上網睇去皇帝島要30分鐘,蛋島15~20分鐘,去到睇情況,如果太大浪就去蛋島…蛋島我05年去過,當時冇咩大陸人,淺水位已有好多魚可喂,但聽講而家超多大陸人…

大宅

引用:Quote:原帖由+birdbird522+於+14-03-03+發

原帖由 030608 於 14-03-03 發表
我仔仔7歲…佢唔驚坐快艇,因為我地係香港年年夏天都去遊船河,出魚排玩,佢由細到大都好鍾意水,又大膽,去迪士尼玩灰熊谷都唔驚,玩完一次仲要要玩…反而我…

禁止訪問

好媽媽勳章

引用:Quote:030608+發表於+14-3-3+14:37+-++1日

男爵府

引用:Quote:原帖由+030608+於+14-03-03+發表8月

原帖由 birdbird522 於 14-03-03 發表
我仔仔7歲…佢唔驚坐快艇,因為我地係香港年年夏天都去遊船河,出魚排玩,佢由細到大都好鍾意水,又大膽, ...
叻!

男爵府

原帖由 amon28 於 14-03-03 發表

芭東市有個market有海鮮食,樓下買樓上煮

民房

請問大家訂好票,酒店未?剛開始plan,想參考多些。如零晨機,安排住那間酒店?我們想三至市區,一天villa,pool access,另外二天去住較遠酒店。如回程又零晨機,check out後去邊好?

大宅

引用:請問大家訂好票,酒店未?剛開始plan,想參

原帖由 phoebemik 於 14-03-04 發表
請問大家訂好票,酒店未?剛開始plan,想參考多些。如零晨機,安排住那間酒店?我們想三至市區,一天villa,p ...
凌晨去同返,我會訂多兩晚hotel,因為有小朋友,費事周圍去,而且暑假係淡季,有d hotel 有promo ,3送1,2送1,就算book 多兩晚都都好低…我見有d jm 去回程會book 一晚近airport hotel ,or 回程check out 後去做spa,做完就直接去機場~

男爵府

引用:Quote:原帖由+phoebemik+於+14-03-04+發表

原帖由 birdbird522 於 14-03-04 發表
凌晨去同返,我會訂多兩晚hotel,因為有小朋友,費事周圍去,而且暑假係淡季,有d hotel 有promo ,3送1,2 ...
仲有一個選擇,last day check out 后 book車玩十個鐘,尾程送出機場剛好

子爵府

HELLO~我又係買左1/7 AA平票去呀~~我好想去PP島或蛋島,想問住在那位置的酒店比較方便,我想搵pool access的~~

民房

回覆:birdbird522 的帖子

謝謝!那訂多兩晚酒店較坐TG化算一些嗎?如價錢差很小,費事攪到半夜三更。

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:030608 的帖子

咁樣小朋友好攰,無小朋友就用呢個方法一流

首頁
12345...7

尾頁

跳至