親子旅遊

跳至

首頁
12345...36

尾頁

公爵府

我會住三晚legoland呀, 又係暑假去, 好驚到時曬到暉.

珍珠宮

brbaby2007 發表於 14-3-7 08:26
因為新開既legoland酒店, 成就左今次既5日4夜之旅~~~
坐jetstar
去左SG ZOO, GARDEN BY THE BAY,

我計劃緊下兩個月去.

請問
1) 如中午在星加坡落機, 即日去legoland (plan緊住1 or 2 晚好) , 1話第2朝早出發好d呢?
2) 如book legoland hotel 是否自已上官網訂就ok? 因我HK 買package (SG hotel + air ticket), 但我見官網有2 days combo幾抵!
3) legoland water park / theme park 那個要預多d時玩? 我估計預theme 1 day, water 半day.
4) 新山附近仲有冇其他景點?

感激指教!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我+7月都係去星馬,+又係搭捷星,+住+carlton

原帖由 技安 於 14-03-07 發表
我 7月都係去星馬, 又係搭捷星, 住 carlton city & legoland

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆+brbaby2007+的帖子請問你係邊度唱錢底

原帖由 cacanov06 於 14-03-07 發表
回覆 brbaby2007 的帖子

請問你係邊度唱錢底啲? 我4月去希望legoland唔會太多人! 4月至去, 個心已經飛左 ...
我喺香港百年唱,無對比過係好定唔好,朋友話牛車水唱都ok!可以一次過唱波紙同馬紙嘛!

其實唱幾千蚊,唔會差太遠就真!

珍珠宮

引用:我會住三晚legoland呀,+又係暑假去,+好驚到

原帖由 GraceLui 於 14-03-07 發表
我會住三晚legoland呀, 又係暑假去, 好驚到時曬到暉.
記得準備防曬!
我同老公都燒焦左先反來!

珍珠宮

引用:回覆+brbaby2007+的帖子請問legoland一晚幾

原帖由 LILY媽咪 於 14-03-07 發表

請問legoland一晚幾錢, 2day combo幾錢,可玩什麼?
酒店幾錢可上官网望,
2-day combo ticket , 2大1小,係490myr.

Legoland and Waterpark 2日自由出入。

珍珠宮

引用:我都係會住兩晚legoland,+請問夜晚你去左邊

原帖由 Tigerpooh 於 14-03-07 發表
我都係會住兩晚legoland, 請問夜晚你去左邊度食dinner呀? 有無推介

另外想問下water park係咪唔多野玩呀? ...
我地2晚都食KFC, haha!
原因之後喺blog 有分享的。

Waterpark 其實大半日都夠,但小朋友愛水,來來回回玩同一樣嘢都唔厭咁解。。。漂流河連玩左5次都仲要玩。。。+_+

珍珠宮

引用:+本帖最後由+catcatcat549+於+14-3-7+17:13

原帖由 catcatcat549 於 14-03-07 發表
1). 我地係第三同四日先去,因本身計畫每個park 玩一日,時間鬆動啲,所以就住左2晚,慢慢玩。

2). 我全部都自己訂,機票還機票,酒店還酒店,官网620一晚可買2-day combo 已經好平,我覺得可以接受所以無再格價。因為2-day combo 只限訂左酒店先可買嘛。

3) 可參考我之後分享,有人話勁悶一日玩2個地方都有時間淨,我hea住玩玩2日時間就剛剛好。

4) 無出新山其他地方,一來車費太貴,二來擔心治安,三來喺legoland hea下hea下已經無太多時間,無謂再嘥錢落Town ~~~

大宅

回覆:brbaby2007 的帖子

I want the link of the blog also. Thx!

男爵府

請問你搭JETSTAR, 可以帶食物上機食嗎?

Thanks

珍珠宮

引用:回覆+brbaby2007+的帖子請問你搭JETSTAR,+

原帖由 NAMNAM媽媽 於 14-03-08 發表

請問你搭JETSTAR, 可以帶食物上機食嗎?
其實過到安檢就得,不過我地無帶嘅。

大宅

樓主想請問你去legoland 食海鮮是否租車去?幾$ Thanks

大宅

回覆:brbaby2007 的帖子

想要link

男爵府

我都想要blog link呀, thanks

男爵府

我都想要blog link呀, thanks

別墅

請問你去waterpark是帶自己毛巾還是酒店毛巾? 玩完水行去洒店近嗎?
漂流小朋友店地嗎?
謝謝!

男爵府

我都要blog link唔該晒!

男爵府

我都想要blog link呀!thx

珍珠宮

clokwai 發表於 14-3-8 12:00
樓主想請問你去legoland 食海鮮是否租車去?幾$ Thanks

最後無食到, 車費太貴, 唔係太划算
(單程的士預計係RM50)

珍珠宮

snoopychan13 發表於 14-3-8 15:35

請問你去waterpark是帶自己毛巾還是酒店毛巾? 玩完水行去洒店近嗎?

THEME PARK 同WATER PARK 離酒店只係30-45秒距離!
我地本身有帶自己毛巾所以去到都係用自己毛巾抹抹小朋友就回酒店了!
水上樂園內唔覺可借毛巾的

snoopychan13  Thx so much! 你個blog和相都很漂亮 美好的回忆  發表於 14-3-9 20:36

首頁
12345...36

尾頁

跳至