跳至

首頁

尾頁

大宅

我個b一摟抱,如果唔抱佢,就會愈喊愈大聲,可以喊到好似尖叫咁...尋日,我同老公決定由得佢喊,唔抱...雖然佢喊到攰就會訓,但個過程真係慘不忍睹,我就好心軟,老公就唔會...見到佢喊到把聲沙晒,真係好可憐...今朝6點亞b食完奶又摟抱+喊,我真係好想抱佢,但老公話如果抱佢尋日所做既野就會前功盡棄...唉...見到佢把聲已經沙左,仲係度喊,我都眼濕濕....仲唔開心既就係我99同我老公講如果佢湊,亞b一定唔會咁摟計,亞b摟計唔通係我既錯咩?!!!!!:-( :-( :-( :-(

男爵府

原文章由 hoss 於 07-8-13 13:27 發表
:-( 我個b依家唔知無安全感定摟抱~~晚晚唔係食奶換片就係喊
要成4點先有得訓~~~一抱就收曬聲
睇書又話bb喊要抱佢,比番d安全感佢,而有d就叫唔好抱,由得佢喊
我跟邊方法做好ar~~~?? 見到佢喊仲高聲叫埋...真係 ...

hoss
哈囉!!記得我嘛??
用被包實佢喇!!!我個b就一個月喇,都係要咁先得喇!!!你b出世幾重呀???????

大宅

bb冇安全感係真, 但係唔一定要抱, 同佢講吓嘢, 放隻手喺佢心口等佢聞到你陣味, 都可以俾安全感佢o架.
講真, 抱抱係所有媽咪自己本身都好鍾意o既感覺, bb當然都好想有人成日抱住, 出院後豬bb一日瞓覺瞓到黑, 我淨係得餵奶時可以抱, 我媽咪見佢食完奶就瞓著已經即刻叫我放低佢唔俾我抱, 嗰時我都好唔捨得要放低佢. 之後佢開始摟計, 我同老公都係趁佢就嚟瞓著就放佢番落床仔自己瞓, 慢慢佢就習慣自己瞓覺, 不過呢d都係佢出院之後o既事.

或者大家試吓以下呢張搖搖椅, 我豬bb勁鍾意, 因為有振動功能, 唔使我抱住佢又搖又振. 係上面瞓著可以一瞓就3個鐘!
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=product&pid=38824

toy'r'us有得賣, 但係$600+, 唔係us$45!
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

大宅

原文章由 pomuimui 於 07-8-13 14:05 發表

hoss
哈囉!!記得我嘛??
用被包實佢喇!!!我個b就一個月喇,都係要咁先得喇!!!你b出世幾重呀???????

蝦仔出院打後嗰幾日已經唔鍾意我包實佢啦~~甚至只係come被都唔鍾意, 一定起勢咁踢走張被~~

Welcome to my blog蝦仔媽媽

子爵府

我個女一出世既時候都成日要人抱,每次都係12點開始至到5.6點 , 一放低就哭 , 我有一次真係頂唔順啦 , 比佢自己哭 ,大約哭15-20分鐘之後佢自己訓左 , 自始之後佢就無點要人抱啦!(仲要你唔好係佢附近,如果佢知你係到,佢唔會停!)

如果佢踢被 ,你可以試下買for B B既睡袋 ,又唔須要包住佢,佢又唔會踢到被 ! 你可以試下呀 !

[ 本文章最後由 潑婦 於 07-9-7 02:42 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至