婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你唔識奏bb, ok! 我都係第一次做人媽媽, 樣樣都去學番黎, 阿囡有濕疹, 搵左好多耐, 終於搵到一隻夾到囡囡既cream, 星期六日我自己奏, 幚囡囡茶好左塊面, 叫你幚囡囡茶密d塊面都唔茶, 自己聽人講買左隻不知名藥膏, 每晚番去接囡囡回家, 塊面都係紅色一達達, 衣家仲要對腳都有埋濕疹,好鞋又一達達!
奶樽咀要3個月換一次, 買埋比你, 都唔換, 阿奶奶, 你咁樣想點呀!!!我衣家唔係教你點你做野, 係想你個孫好咋, 係咪要我唔做野, 要我同老公食風呀!, 有能力我洗屁比你奏咩!!!!!

公爵府

您99講明唔識湊, 您又無能力咁真係只可以忍. 您可以去學但無得要求個99去學既, 您湊大您老公已經完成了責任.

肯幫您望兩眼您都應該要感激.

奶樽咀您既然買了就順手換埋去啦.

男爵府

你奶奶吾識揍都幫你,好好WOR~~

珍珠宮

回覆:99既無理

你真係博俾人圍插

唔好嬲啦…湊bb又真係幾辛苦嘅…老公可唔可以幫手呀?99老啦…有時可能會力不從心,唔好旨意佢啦!

侯爵府

我明白有幾激氣,雖然唔識湊黎幫手湊已經好好,但點解唔可以聽吓人講,唉,我遲d都擔心會係咁,我都要99幫手湊

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

複式洋房

我當然好感謝99幚我奏, 但可唔可以聽下我地講, 唔好聽外人講, 唔通外人先聽得入?

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

老人家湊有佢地自己一套, 比得99湊真係要睇開D, 可以就請工人湊, 99肯拍心口幫你湊已好好, 湊小朋友好困身, 唔易
主 賜 平 安

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:你唔識奏bb,+ok!+我都係第一次做人媽媽,+樣

原帖由 moonmoon1726 於 14-03-19 發表
你唔識奏bb, ok! 我都係第一次做人媽媽, 樣樣都去學番黎, 阿囡有濕疹, 搵左好多耐, 終於搵到一隻夾到囡囡既 ...
無能力,你都幾悪, 有錢請工人都未必咩都聴你啦,何況是99?如果要跟足你,唯一自己湊,再食阿公,就可又親子,又吾食風。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

點解你講到你生個bb係為左你99咁ge?

翡翠宮

咁一係你晚晚過去睇左個女揸埋面先走囉

子爵府

無能力就咪生啦,累人累物!

大宅

無能力就唔應該生.

別墅

引用:我當然好感謝99幚我奏,+但可唔可以聽下我地

原帖由 moonmoon1726 於 14-03-19 發表
我當然好感謝99幚我奏, 但可唔可以聽下我地講, 唔好聽外人講, 唔通外人先聽得入? ...
我家99都鐘意聽人講唔聽自己親人好似厄佢甘

大宅

樓主, 無能力, 將小朋友交俾99湊唔係一個借口去話99唔聽你講。老人家有佢地自己一套, 你唔BUY唯一可行o既就係自己湊。even你請個工人,佢都唔一定跟你o個套。

水晶宮

由你C6出聲同99講得唔得?

marthakarenchau  講咩?佢自己懶過咩咁!
99不過工人呀!
佢放工吾做???  發表於 14-3-19 19:11

別墅

換奶樽你都要奶奶做埋,佢唔識你自己動手做law!

如果你用駛工人心態去對奶奶都幾大獲,越多嘢你會睇唔順眼嫁!佢可能以前揍大d仔女一瓶走天涯

但佢唔聽你講搽薬又幾谷氣既,佢聽邊個講其實都係為個孫好啫!我會搵老公做醜人同奶奶講返

複式洋房

其實大家又唔駛鬧樓主。我都明白佢既感受,因為我都要返工比99湊。有d老人家真係唔化架!我出去做野都係想幫輕頭家,大家分工合作。點解99唔可以聽下我既建議(例如搽cream) 要走去做自己一套?(又做得唔好)
難道我請你幫手湊,就一句都冇得出聲?!要順哂你意?!
我日頭返工已經大壓力,晚上仲要見到你搞到亞B一達達。仲要逆來順受⋯
唔通我作為人亞媽會好受?!邊個唔想又有工人又住大屋大把錢駛日日陪B玩?

marthakarenchau  99本身可以好relax, 你地冇能力咪搞D老人家啦  發表於 14-3-19 19:13

水晶宮

bbshappy 發表於 14-3-19 18:40
其實大家又唔駛鬧樓主。我都明白佢既感受,因為我都要返工比99湊。有d老人家真係唔化架!我出去做野都係想 ...

我都好明大家.
雖然我無咁既遭遇,但身邊有朋友係咁.
最初傾好99或婆婆幫手湊,點知個老人家會咁樣湊法?
我朋友同99關係本來好好地,
自從由99湊佢BB開始,就越來越差,
後來,我朋友抑鬱要食藥,
而99亦都好唔開心,最後仲話唔幫手湊.
攪到倒瀉籮蟹咁.

樓主,老人家要氹架.
硬碰硬,受害既係你BB乍.

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:其實大家又唔駛鬧樓主。我都明白佢既感受,

原帖由 bbshappy 於 14-03-19 發表
其實大家又唔駛鬧樓主。我都明白佢既感受,因為我都要返工比99湊。有d老人家真係唔化架!我出去做野都係想 ...
只可以説/每人也有自己性格,你不滿意可不比我做,特別老人家,要他改變很難,無錯,你覺得好,應該跟你,但是否日日嘈就會改變?改變別人很難,一係接受,一系自己接番手,窮幾年辛苦d為個B,等入學再算。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至