懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我住喺外國,35w時回港待產。(我同老公都係香港人) 我喺呢邊有midwife做產檢,返到香港都會搵私家check up, 準備喺威院生BB。

咁請問我應該直接去威院登記定係健康院就OK? 我只係想佢有定我d資料到時入院唔使搞咁耐。Thanks!

水晶宮

引用:我住喺外國,35w時回港待產。(我同老公都係

原帖由 mabelyy 於 14-03-23 發表
我住喺外國,35w時回港待產。(我同老公都係香港人) 我喺呢邊有midwife做產檢,返到香港都會搵私家check up, ...
喺威院生,要自己去健康院登記,除非你諗住唔係健康院做產來,咁就只需去威院登記

伯爵府

記得拎埋外國既REPORT 返香港比醫院用...

35 週去母嬰院排, 唔知你第一次產檢個陣, 生左未.....

別墅

回覆:請問35w應去威院定健康院登記?

其實我唔需要產檢,但想先登記有個record。。 我記得上一胎健康院登記當日係見埋醫生,但係威院係去第一次登記只係等幾個鐘攞張紙比個期你下次返去, 我唸個期分分鐘我已經生左。。哈哈。。所以唸緊淨係去健康院係咪已經OK。。

伯爵府

引用:其實我唔需要產檢,但想先登記有個record。

其實我唔需要產檢,但想先登記有個record。。 我記得上一胎健康院登記當日係見埋醫生,但係威院係去第一次 ...
吾洗產檢,咁有無report比返醫院?如果無,同雙單非沖醫院無分別。

複式洋房

回覆:請問35w應去威院定健康院登記

健康院會叫你去威院登記左先。
你直接帶齊所有report去威院登記啦

大宅

引用:我住喺外國,35w時回港待產。(我同老公都係

我住喺外國,35w時回港待產。(我同老公都係香港人) 我喺呢邊有midwife做產檢,返到香港都會搵私家check up, ...
都已經35w直接去威記啦!

別墅

回覆:請問35w應去威院定健康院登記?

OK,收到! Thank you!

首頁

尾頁

跳至