懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

嗯,好多謝大家。依家諗起bb都會喊,其實真係冇經歷過的係唔會明白。我bb出黎嗰陣,bb有一段時間係貼住我隻腳,嗰刻感覺到佢個身體,暖暖的就咁貼住我,好想嗰刻停耐d。好想摸下佢。
但無論點,都已經過去,依家唯有養好身體,喊到眼都痛埋都於是無補。
各位有經歷嘅媽媽,大家都要努力加油。

公爵府

引用:嗯,好多謝大家。依家諗起bb都會喊,其實真

原帖由 Mickey78 於 14-04-05 發表
嗯,好多謝大家。依家諗起bb都會喊,其實真係冇經歷過的係唔會明白。我bb出黎嗰陣,bb有一段時間係貼住我隻 ...
好替你難過,但你講得啱,要向前望!加油!

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Mickey, are you doing better these days?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

嗯,好多謝大家。依家諗起bb都會喊,其實真係冇經歷過的係唔會明白。我bb出黎嗰陣,bb有一段時間係貼住我隻 ...
Take Care 養好身體再黎過 你已經為佢做左個最好既決定 bb會明白的

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

保重啊樓主..

大宅

我的育兒心得勳章 BK Milk勳章

Mickey,我見到一個好偉大和勇敢的媽媽,你真係好叻好叻,衷心希望你能整理心情,活在當下,享受未來,你的小天使會一直守護你的。

大宅

imconfusing 發表於 14-4-5 12:46
Mickey, are you doing better these days?
還可以~只是需要再一點時間去釋懷

別墅

樓主, 睇到你的POST,忍不住流淚了..因為我都系19WKS, 但前幾日照結構知道阿B有事..呢幾日,日日想起阿B手仔腳仔會動,仲感受到佢在我肚裏動,我就忍不住哭..雖然,仲要等抽羊水,做晶片..但多個權威醫生都同我做了心裏準備..理智上明白,但每次想起阿B就好唔捨得, 心痛到不懂形容.. 我和老公都是很不容易才和阿B走到這一步..真很捨不得..所以也明白你之前的感受..
你的POST 正正講中了我呢刻的心情..很無耐,很捨不得..也很難去決定放棄他..
但當我理智時,我都明白正如其它人所講咁,可能呢刻的唔捨得才是對BB人生最好的決定..因為真心唔想佢出世來受苦..
但..我真很擔心,也不知怎樣去面對要做決定的那刻才是..
每日的時間也不知是怎過的..

你現在還好嗎?

大宅

jbabyj 發表於 14-4-17 17:54
樓主, 睇到你的POST,忍不住流淚了..因為我都系19WKS, 但前幾日照結構知道阿B有事..呢幾日,日日想起阿B手仔 ...
好明白你嘅擔心,但點都好,做左檢查先算。我依家有時諗起都會喊,仲發夢見到bb添。我會比自己傷心一段時間,之後會重新振作,因為仲要養好身體同精神等bb返黎。
你要加油呀!
等待嘅時間係難過,但點都會過架,一日未知結果都唔好放棄。
祝你同bb健康平安。

別墅

回覆:Mickey78 的帖子

你們都加油!
媽媽們真的很偉大
BBs見大家咁努力、勇敢,又愛錫佢地,一定會拿拿林執齊野,趕返嚟媽媽身邊!

別墅

Mickey78 發表於 14-4-19 01:39
好明白你嘅擔心,但點都好,做左檢查先算。我依家有時諗起都會喊,仲發夢見到bb添。我會比自己傷心一段時間 ...

謝謝你..等過埋呢個假,就開始抽羊水,做晶片..
呢幾日在BK遇到位和我情況近似的姐妹..大家傾了段時間後,我已經慢慢去做好最差的心理準備了, 其實見左三個專家,結果都一樣,暗示很大機會,要失去BB..雖然每次聽佢地提起,我都會忍唔住哭..

你也要養好身子,再努力追B..
若你有時間,心情好點的話,大家多點傾下..你可以PM我的..

複式洋房

我情況一樣。
我現在14wk,上周抽絨毛知道是唐氏。本來馬上引產,但因入院後情緒激動,醫生說可以等15.5wk再抽羊水之後再決定引產。其實我知抽絨毛已經非常准,是多2周接受事實才引產。我曾2次7周小產,已經痛到想跳樓,真的怕身體及心理也受不了引產。我已經超級高齡,第三次IVF,第一次能過10周但结果是唐氏,覺得未来能够有小朋友機會很少了。

男爵府

回覆:抽羊水確診為唐氏,明天要引產,心情好差

Bb會再返泥!!好好養好身子!我朋友個啊叔唔係唐氏,係以前細個燒壞腦,智商停留喺十歲,最近佢啊媽過左身,冇親人願意照顧佢,最後送左佢去保良局。。咁既結果仲可憐 所以引產未嘗係一件壞事!調理好身體再努力!

複式洋房

一想到引产過程已經想哭,在一起政府醫院引產老公只能入產房才可陪,即用藥后整天痛的時候只有自己一個。

複式洋房

保重!要好好振作,
養好身子再努力過,
一切都會好的!!

子爵府

引用:我情況一樣。我現在14wk,上周抽絨毛知道是

原帖由 Audreyht 於 14-12-09 發表
我情況一樣。
我現在14wk,上周抽絨毛知道是唐氏。本來馬上引產,但因入院後情緒激動,醫生說可以等15.5wk再 ...
我上月經歷左引產,是已經\'26周的孖B,其中一個已停止生長.另一個雖然結構本來是pass 的\'但因為小B的走而受影響,如堅持下去\'即使能出世,日後都有好多問題,不想小朋友受苦.選擇自己承受
好難過但始終要過,今日坐完月了,希望仍有机會再做媽咪!

你想找人傾可pm 我.唔好自己啃哂呀,支持你!
希望一切順利!

妳們將永遠活在我的心中.

別墅

為你難過,但無論你的決定係點,都係正確的。

我朋友兩個細妹都係唐寶寶,佢話佢媽咪一直都好辛苦,因為一直到死都要照顧兩個小朋友,永遠都唔識自立。我支持你!

大宅

Audreyht 發表於 14-12-9 01:51
我情況一樣。
我現在14wk,上周抽絨毛知道是唐氏。本來馬上引產,但因入院後情緒激動,醫生說可以等15.5wk再 ...
好明白你心情,普通人要懷孕都唔易,更何況我地做ivf 會更難。但難唔代表冇機會,因為我地仲有得揀。所以唔好灰心呀!我都做左兩次,一次唐氏一次化學,黎緊會做第三次,明白到要b真係講緣份,若有就要照顧多一個人,辛苦d,若冇,兩公婆逍遙自在,生活唔會因為有冇bb而過唔到。係咪?無論點都好,唔係得你一個,呢度有好多jm都有相同經驗,大家都好願意分享。有咩事你可以pm我,揾人傾下會好d。

男爵府

ET8379 發表於 14-12-9 07:50
我上月經歷左引產,是已經\'26周的孖B,其中一個已停止生長.另一個雖然結構本來是pass 的\'但因為小B的走而 ...

ET8379 ,

明白你的感受 , 我自己都連續小產左三次 , 雖然都係 10 周前的早期 , 未必明白你後期失去 bb 的另一種痛 , 但都可以想像得到. 我應該同你預產期相約的 , 宜家 30 周. 衷心祝福你 , 捱過低谷期 , 身心盡快復原 , 我都有 3 個小天使在天家睇住我 , 你的寶貝都一樣 , 在天堂守望住你 , 加油媽媽 ~!

子爵府

引用:Quote:ET8379 發表於 14-12-9 07:50 我上月

原帖由 小Sin子 於 14-12-09 發表
ET8379 ,

明白你的感受 , 我自己都連續小產左三次 , 雖然都係 10 周前的早期 , 未必明白你後期失去 bb 的 ...
多謝你!我唔會咁易放棄,希望坐完月,休息過後,醫生話可以時能夠再試!你要加油跑完全程呀!

妳們將永遠活在我的心中.

首頁

尾頁

跳至