懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

太太要打薄血針,好擔心

公爵府

叻叻勳章

醫生點講..點解咁既...

複式洋房

回覆:有冇媽媽要打薄血針???

佢話驚我太太血管閉塞,所以要打簿血針,我太太有蛋白尿,仲要係4個+,其實有冇其他媽媽有咁既情況?

大宅

引用:佢話驚我太太血管閉塞,所以要打簿血針,我

原帖由 好熒 於 14-04-03 發表
佢話驚我太太血管閉塞,所以要打簿血針,我太太有蛋白尿,仲要係4個+,其實有冇其他媽媽有咁既情況?

...
佢有血壓高?我之前大肚血壓高時有食aspirin 來薄血

水晶宮

自己就未試過打~~
咁一定要好主意先得~~

公爵府

我未打過,唔知道效果點樣既

大宅

我打緊,好多lVFcase 都要打,我問醫生,佢話我內膜厚,比較容易流X,薄血針要打到10周,幫助血液循環,aspirin 係今子宮血管coil 幫助着床,我2樣都做緊,L醫生話D針藥入5到胎襄內,放心

複式洋房

我太太要打針打到bb出生,而家隻腳好腫,醫生話可能係腎出現問題,明天去c+醫生再問清楚啲

複式洋房

我太太要打針打到bb出生,而家隻腳好腫,醫生話可能係腎出現問題,明天去c+醫生再問清楚啲

男爵府

引用:我打緊,好多lVFcase+都要打,我問醫生,佢

原帖由 sms1982 於 14-04-06 發表
我打緊,好多lVFcase 都要打,我問醫生,佢話我內膜厚,比較容易流X,薄血針要打到10周,幫助血液循環,asp ...
我都打緊薄血針同食baby aspirin. E生話至少打到十二周,好怕!而家個肚淤晒。黃體就塞到八周,正常嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+sms1982+於+14-04-06+發表我

原帖由 jlin123 於 14-05-13 發表
我都打緊薄血針同食baby aspirin. E生話至少打到十二周,好怕!而家個肚淤晒。黃體就塞到八周,正常嗎?

...
Normal ga , I reach 12 weeks , all injection n inset stops . I had all medi injection insert til week 12 , good luck , n it\'s normal to hv alot of bruises for blood thinner injection

男爵府

引用:Quote:原帖由+jlin123+於+14-05-13+發表我

原帖由 sms1982 於 14-05-13 發表
Normal ga , I reach 12 weeks , all injection n inset stops . I had all medi injection insert til wee ...
謝謝你的安慰,咁你黃體都係塞到十二周?

大宅

引用:Quote:原帖由+sms1982+於+14-05-13+發表Nor

原帖由 jlin123 於 14-05-13 發表
謝謝你的安慰,咁你黃體都係塞到十二周?
Yes , twice a day til wk 10, from wk 10-12 , once daily at night , stop at wk 12

大宅

點解要塞黄體???

男爵府

引用:點解要塞黄體???

原帖由 hfr 於 14-05-14 發表
點解要塞黄體???
Normally ivf patients all have to.

男爵府

引用:Quote:原帖由+jlin123+於+14-05-13+發表謝

Yes , twice a day til wk 10, from wk 10-12 , once daily at night , stop at wk 12
Do you have watery 分泌 on panty? Is that due to the supplement or normal pregnancy discharge?

大宅

引用:Quote:原帖由 好熒 於 14-04-03 發表佢話驚

原帖由 paulineleng 於 14-04-03 發表
佢有血壓高?我之前大肚血壓高時有食aspirin 來薄血
我醫生都叫我食baby aspirin 因上胎size 超細, 但我血壓冇問題。 要食到廿幾週。

我都心大心細食唔食,因怕有幅作用?

大宅

引用:Quote:原帖由+jlin123+於+14-05-13+發表我

Normal ga , I reach 12 weeks , all injection n inset stops . I had all medi injection insert til wee ...
我上次小產過一次,今次醫生都有開asprin 到12週,但我擔心停後會有事,都唔知繼續食好定食到12週停

大宅

引用:Quote:原帖由 sms1982 於 14-05-13 發表Nor

原帖由 pizzafat 於 14-05-14 發表
我上次小產過一次,今次醫生都有開asprin 到12週,但我擔心停後會有事,都唔知繼續食好定食到12週停

...
咁你開始吃了未?

我原本4 wks 時吃了一星期, 但之後流啡, 我停咗。 醫生叫我停啡後可開始食, 但我都未開始。

大宅

引用:Quote:原帖由+pizzafat+於+14-05-14+發表我

原帖由 mister 於 14-05-14 發表
咁你開始吃了未?

我原本4 wks 時吃了一星期, 但之後流啡, 我停咗。 醫生叫我停啡後可開始食, 但我都未 ...
我6week 開始食到依家10week, 唔知聽醫生講12week停好,定食到生為止安全d

首頁

尾頁

跳至