婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

前兩日阿b滿月,我應承左99滿月後湊阿b反男家住一個月,之後先俾自己阿媽湊,當初諗住最多自己辛苦d,無左阿媽幫手自己都應該湊得掂。
點知滿月果晚食完滿月飯,反到屋企我果個縮骨62,走入我房睇bb,又問我阿b夜晚訓得好唔好,我咪答我驚阿b今日生保床訓唔好,佢話唔會掛,跟住無啦啦一手抱起阿b,最恐怖係唔托頸,我同99都即刻出聲叫佢小心d,佢仲要話99你識咩呀!阿b鍾意咁抱!我果刻都忍左,繼續執房,但我其實係房聽到佢講野,但聽唔清楚,只聽到99不停叫佢咁好咁樣,我打開房門見到62將阿b放係大脾不停搖,把口就不停講,爽呀!爽呀!等你爸爸媽媽今晚唔洗訓,真係聽到火都黎,我咪走過去搶b啦!話佢你咁樣抱我唔俾你抱啦!99就一手接左阿b,我無睇佢咩樣呀!唔夠十分鐘佢就走左落街啦!
琴日99同C6都放假,所以都叫做可以休息下,我亦無理62,但我feel到佢嬲我,只見佢食飯時間都未反,琴日同62同枱食飯,99同佢講我餵人奶,d餸無落味精,佢答你當我傻仔呀!之后我問佢要唔要裝飯,佢又專登黑面唔應我,餐飯食左一半我已經無食入房喊,我心諗我點解要咁委屈睇你面色,我又無做錯。
其實係阿媽度坐月已經控制唔到自己,不停諗起反到男家點對住62,攪到自己食唔落野,阿媽問我做乜食咁少,我都無講,依家反到男家仲衰,琴晚餐飯我食左幾啖就想嘔啦!
其實阿媽呢兩日都有打電話問我湊唔湊得掂,同有無食野,其實我一聽到佢把聲已經流眼淚,對佢阿b又流,依家反黎四日咋,雖然老公話如果我真係咁辛苦就帶我地反女家,99會體諒架啦,我係咪應該帶阿b走反女家,定為左老公同99可以對耐d阿b而留低呢?

yanny_mil  返女家啦!! 比62咁攪法,個B冇事就奇啦!  發表於 14-4-28 01:38
kit-kwok  快d翻媽咪度,成日甘喊點得,要保重自己身體  發表於 14-4-25 18:15
偷懶喵星人  返女家  發表於 14-4-21 11:27

男爵府

回覆:我懷疑自己有產後抑鬱

返女家,並同奶奶道歉

男爵府

返媽咪到喇,唔好辛苦自己。

伯爵府

返亞媽到,保護bb 要緊!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁樣屈落去仲嚴重,返女家啦!
有媽媽照顧會安心d....

寶寶就快出生了

侯爵府

引用:前兩日阿b滿月,我應承左99滿月後湊阿b反男

原帖由 Nancy00111 於 14-04-21 發表
前兩日阿b滿月,我應承左99滿月後湊阿b反男家住一個月,之後先俾自己阿媽湊,當初諗住最多自己辛苦d,無左 ...
難得99 c6 明白你,不如你返女家先啦
生完情況比較唔穩定,而家你又唔開心好易諗埋一邊

侯爵府

引用:返女家,並同奶奶道歉

原帖由 羊太太 於 14-04-21 發表
返女家,並同奶奶道歉
佢99明白佢,點解要同99道歉,係咪打錯咗

fifihon  yes, why need to say sorry to 99??  發表於 14-4-22 16:55

子爵府

畀面勳章

既然c6明白你,就返女家啦,屈埋屈埋我怕你會做儍事

6299有心要睇孫,可以去女家睇

樓主第時邊個幫你湊b?

男爵府

回覆:Nancy00111 的帖子

雖然奶奶明白體諒,但講聲唔好意思要奶奶冇得陪bb, 得體d ! 呢句道歉,樓主應該講得唔會太有壓力既!

大宅

返亞媽度住先啦,應該會好d。

大宅

不如等阿b大d再翻去住一個月啦,咁細個你62好似覺得佢腰骨硬曬咁亂黎,好似我叫62抱下仔仔,62都唔咁抱岩出世嘅孫,宜家就成日同佢玩得好開心~以後可以彌補翻嘅,唔洗咁唔開心

禁止訪問

男爵府

回覆 Nancy00111 的帖子

梗係返女家啦,難得你c6同99都體諒你,你62又咁痴線,最多之後多d同呀b約99食野

大宅

引用:既然c6明白你,就返女家啦,屈埋屈埋我怕你

原帖由 mmki 於 14-04-21 發表
既然c6明白你,就返女家啦,屈埋屈埋我怕你會做儍事

6299有心要睇孫,可以去女家睇
我媽咪。
如果有睇我之前post,其實62想湊,但我相信我連俾佢單獨睇一陣我都唔會,我連阿b有少少似62我都唔想

大宅

引用:Quote:原帖由+Nancy00111+於+14-04-21+發表

原帖由 mingjan 於 14-04-21 發表
難得99 c6 明白你,不如你返女家先啦
生完情況比較唔穩定,而家你又唔開心好易諗埋一邊
真系好多野諗,我琴晚同C6傾完都訓唔著,自己望住阿b,不停流眼淚,個肚又肚餓,但根本唔想食野,到依家先訓左兩個鐘,好辛苦

禁止訪問

回覆:Nancy00111 的帖子

侯爵府

引用:Quote:原帖由 mingjan 於 14-04-21 發表難

真系好多野諗,我琴晚同C6傾完都訓唔著,自己望住阿b,不停流眼淚,個肚又肚餓,但根本唔想食野,到依家先 ...
不如去健康院同姑娘傾下

男爵府

引用:Quote:原帖由+mingjan+於+14-04-21+發表難

真系好多野諗,我琴晚同C6傾完都訓唔著,自己望住阿b,不停流眼淚,個肚又肚餓,但根本唔想食野,到依家先 ...
你唔好咁傻,為左個痴線既唔食野為乜。先唔講唔食野會肚餓,你唔食野邊夠奶水比bb。為左自己,為左bb番娘家啦

大宅

引用:Quote:原帖由+Nancy00111+於+14-04-21+發表

原帖由 oooCeciooo 於 14-04-21 發表
你唔好咁傻,為左個痴線既唔食野為乜。先唔講唔食野會肚餓,你唔食野邊夠奶水比bb。為左自己,為左bb番娘家 ...
你講得啱呀!四日咋,本來我日日谷奶,沖涼都流奶架!依家連谷既反應都無,阿b食完一邊平時都會飽,依家根本唔加奶粉,阿b同無食過野一樣

大宅

引用:不如等阿b大d再翻去住一個月啦,咁細個你62

原帖由 mamacolly 於 14-04-21 發表
不如等阿b大d再翻去住一個月啦,咁細個你62好似覺得佢腰骨硬曬咁亂黎,好似我叫62抱下仔仔,62都唔咁抱岩出 ...
我諗無機會再有一個月架啦!依家放產假就話有兩個月抖姐,之后無架啦!我走反外家最對唔住就係99,佢對我好好架,但叫我成日係屋企對住62,我真係好想走!

首頁

尾頁

跳至