自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好!
我Bb 10個月 〜出世前老公買左Disney full set套裝 〜陀住到而家都俾緊bb用!
買果陣有個sales我覺得跟得都算好 〜但只係我開始有d煩惱 〜個女睇冇耐就嫌悶!(但睇班尼可以睇到完全唔理我)我無從入手 〜自已都冇心機播!(問過sales,嗌我唔好擔心 〜總知keep住播, 態度都係好既)
今日同媽咪行過鑽石山廣場 〜見做緊promo 〜咪行去想請教下我應該點做 〜條女人先問我買左邊set. 再彈我個sales跟得唔好 〜佢話佢自已售後服務會隔幾個月就家訪睇睇小朋友去到咩環境!
堅稱自已對落既客既小朋友都好叻好勁 (我同老公唔係怪獸家長 〜只想bb響睇碟當中又慢慢吸收到野,自已英文又唔叻)〜咁我咪想請教下我係咪應該用唔同方法幫助bb? 點知佢即刻落晒閘 〜話我唔會教你 〜你自已搵返個sales! 我同媽咪即刻呆左 〜我話我幾萬蚊買套野返黎 〜我行過問下都唔得?我話我個sales叫我俾耐心試 〜但我想睇下有冇多個方法姐!
佢都係堅決咁講 〜個sales跟得唔好 〜你可以同hotline講 〜但你唔係我個客我唔會教你!!我反問佢,若果我唔講我買左 〜而你想sell我 〜你都要講你會令我點協助bb架啦!唔通你話只要我買左bb就變天才牙?佢都係果句 〜總知我係唔會教我方式俾其他sales既客人!

我真係好驚訝!連我媽咪平時只會叫我唔好同人嘈既佢 〜今日直頭叫我拍片為證!

子爵府

回覆:zoieshiulum 的帖子

對這間公司從來都無好感!

apr2012  same same  發表於 14-5-14 15:52

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:world family既disney!!! 我真係好想投訴

衰到咁,怪唔知得你想投訴。打去hotline投訴佢

禁止訪問

回覆:zoieshiulum 的帖子

禁止訪問

回覆:halflower 的帖子

大宅

引用:大家好!我Bb+10個月+〜出世前老公買左Disn

原帖由 zoieshiulum 於 14-05-03 發表
大家好!
我Bb 10個月 〜出世前老公買左Disney full set套裝 〜陀住到而家都俾緊bb用!
買果陣有個sales我 ...
嘩!咁講野好過份wor,先唔好講你個sale盡責否,但商場果個sale真係好有問題,佢憑乜野可以咁講野,佢係美語世界員工之一,絕對有責任教你,我支持你打去投訴,隨便問下點解決阿囡個問題

大宅

引用:對這間公司從來都無好感!

原帖由 carolpuiyee 於 14-05-03 發表
對這間公司從來都無好感!
X2
唔止Hard selling,見你不斷拒絕時,態度愈來愈差,仲要質問番你轉頭,要你解釋點解唔買

大宅

引用:Quote:原帖由+carolpuiyee+於+14-05-03+發

原帖由 REBE531 於 14-05-03 發表
X2
唔止Hard selling,見你不斷拒絕時,態度愈來愈差,仲要質問番你轉頭,要你解釋點解唔買

...
我都遇過、痴痴地、吾肯俾佢上黎sale...就要我解釋點解、之後又send message 話佢呢d機會只係留俾有心培養小朋友既家長釆佢都傻

chilambb    發表於 14-5-5 11:11
wcpcelia    發表於 14-5-4 09:15

禁止訪問

回覆:world family既disney!!! 我真係好想投訴

大宅

回覆:carolpuiyee 的帖子

咁我又冇太大感覺 〜我當初淨係覺得 〜唔好買啦 〜咁死貴 〜但我老公話想盡下做老豆責任 〜加埋貪佢睇到某程度就考試 〜學校加分 〜最緊要2公婆英文唔係叻 〜平時講都得出文法都唔岩

大宅

回覆:halflower 的帖子

多謝你既提點呀 〜我岩岩都打左俾我sales 〜問佢到底係咪公司咁既規矩 〜只可以問返自已個sales 〜佢話當然唔係 〜仲講佢自已返左早更 〜1聽就知我講邊個 〜仲話條pk成日俾人投訴
跟住都有講返 〜原來睇班尼同睇廣告差唔多 〜畫面轉得太快 〜分散晒習中力!哩樣我sales之前真係冇講既 〜仲話電視都好破壞佢習中力 〜大佬!我返工得2老幫手睇住 〜點叫2老唔開電視呀?我頭都大埋😩

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

大家不要因為自己英文唔好,又或者要贏在起跑缐就用幾皮買e套野

babyhoi  同意,洗腦+本末倒置  發表於 14-5-8 10:27
Tabo222  買左唔同佢一齊睇一樣無用架!  發表於 14-5-8 08:25
kat0318  同意  發表於 14-5-5 13:21

大宅

回覆:Gorlei 的帖子

咁我果個sales都好耐心呀 〜佢好似都係大粒果d 〜但點都好啦 〜我買得 〜當然唔係諗住擺響度個女就變天才 〜但我見個女唔感興趣 〜做媽媽點會好受?個女係得讀卡機同發聲筆仔感興趣 〜咁唔通我全部碟收埋佢牙?😩我而家對住set野都感到無比壓力

supertai888  佢有好多只碟都系bb臺播果D迪士尼來架,我b又成日要睇  發表於 14-5-4 00:20

大宅

回覆:bbpompom 的帖子

我同老公唔係想個女好勁好叻 〜只係希望響睇卡通片之餘學到爸爸媽媽唔叻既英文姐 〜我1直只希望個開心 〜就算只讀到中5我都唔緊要

禁止訪問

引用:我同老公唔係想個女好勁好叻+〜只係希望響

男爵府

引用:多謝你既提點呀 〜我岩岩都打左俾我sales

原帖由 zoieshiulum 於 14-05-03 發表
多謝你既提點呀 〜我岩岩都打左俾我sales 〜問佢到底係咪公司咁既規矩 〜只可以問返自已個sales 〜佢話當然 ...
講真我買咗套野之後真係唔開電視你齋播定陪佢睇先?要互動bb先有興趣。同埋而家應該係唔洗用發聲筆住我亞b每日都叫我播俾佢聽同睇。播play along時要同佢一齊做,播sing along最好一齊唱,另外我平時收到e mail係可以報名去旺角度教家長點用。你不如打去報名上堂學點用,免費嫁,唔好浪費咗套野。我亞b而家成日唱play along既歌,一邊唱一邊做動作。今日同佢喺cwb 既學習中心上完Dwe 既pg 返到屋企仲跟住某D動作自己做

男爵府

我個仔又好鍾意睇喔。不過我買左4年依間嘢個sales可以話係無理過我咖,所以妳唔好expect有人會follow up。之不過如果妳打上hotline都ok,會好有禮貌同helpful的。
我完全無理過個d所謂schedule,當初我買的目的都係等我仔有d細藝。我仔由幾個月大都3歲都好like,但d課程太淺,話可以用到小學,但係我仔3歲已經識晒

珍珠宮

引用:因為以我所以,佢地使用呢套野的策略真係唔

原帖由 halflower 於 14-05-03 發表
因為以我所以,佢地使用呢套野的策略真係唔係3言兩語可以講到,係有好多策略同時間表,重要agent 要隔半年 ...
可能個個sales唔同吧!買了後除了第一次家訪幫我們set up, 之後就無再follow up!幸好仔仔仲感興趣,老公每晚放工會陪佢睇DVD, 平時我都陪佢睇書和讀咭!可能呢套嘢令佢比較喜歡英文吧!

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幾萬蚊買d咁既service

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至