論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

62個印印無端端話7月要返印尼結婚,返一個月,之前又無聽佢講有男朋友,印尼咁盲婚啞嫁咩?

另一方面又驚佢走佬一去不返。。。

事源:我現時係FTM, 諗住出番黎做野,已經申請多一個印放埋係62度,咁即係會2個印對一老一b。但新印要7月至8月先到,舊印就突然話結婚。

大宅

引用:62個印印無端端話7月要返印尼結婚,返一個

原帖由 6siuwa 於 14-05-07 發表
62個印印無端端話7月要返印尼結婚,返一個月,之前又無聽佢講有男朋友,印尼咁盲婚啞嫁咩?

另一方面又驚 ...
我嗰個又係咁,無啦啦話返去結婚,好在佢肯等我哋請咗新嘅嚟咗後先走。。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

係, 回教盲婚啞嫁嘅, 父親同佢揀嘅. 女人係男人附屬品, 只係用來生細路. 但而家開明咗, 因個女唔like個男人可以唔嫁. 但父親話到明唔養個女.

大宅

回覆 lily-of-valley 的帖子

其實印尼人大部份都是女養男人

珍珠宮

回覆:工人突然話要返印尼結婚

印尼女人而家好巴閉,結婚離婚話晒事,不過亦非常蠢易哄,印尼男人都愛娶印傭,你姐姐想新年返鄉多啲,如果真係結婚傾下遲多2個月先得唔得?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

decmama 發表於 14-5-8 11:41

係呀, 以前偷野印siti, 佢老公在印尼, 有個仔, 食緊佢拖鞋飯.
而介紹siti比我個Ann, 2000-2008, 8年, 好勤力, 隻牛咁, 做咗8年, 賺夠啦, 返印尼娶個佬, 比埋拖鞋飯佢食.

但如傳统, 有男人話事嘅, 咁D女人就賤過地底泥.

大宅

引用:回覆+lily-of-valley+的帖子其實印尼人大部

原帖由 decmama 於 14-05-08 發表

同菲律賓一樣。。。佢地啲男人個個游手好閒

大宅

引用:印尼女人而家好巴閉,結婚離婚話晒事,不過

原帖由 小紅梅 於 14-05-08 發表
印尼女人而家好巴閉,結婚離婚話晒事,不過亦非常蠢易哄,印尼男人都愛娶印傭,你姐姐想新年返鄉多啲,如果 ...
上年新年佢已經放返咗去,而家又話要嫁。佢可能諗住新姐姐7,8月度到,咁佢就可以返去

珍珠宮

引用:Quote:decmama 發表於 14-5-8 11:41 回覆 l

原帖由 lily-of-valley 於 14-05-08 發表
係呀, 以前偷野印siti, 佢老公在印尼, 有個仔, 食緊佢拖鞋飯.
而介紹siti比我個Ann, 2000-2008, 8年, 好 ...
好有錢嗰啲男人就可以話事,娶4個老婆。有時覺得啲印姐心理唔平衡,同埋佢地覺得離婚好平常。

象牙宮

小紅梅 發表於 14-5-8 13:26
好有錢嗰啲男人就可以話事,娶4個老婆。有時覺得啲印姐心理唔平衡,同埋佢地覺得離婚好平常。

...
D回教, 我地HK女人, 睇唔慣. 女人咁無地位. 但我以前在酒店做, 有個馬來西亞女人, 因成家都在HK大, 少有咁惡, 佢信回教, 淨係唔食豬肉only, 其他同HK 8婆一樣, 諸事8卦, 打麻雀, 講是非. 佢老公要跟埋佢唔食豬肉, 但家婆拜神嘅, 逢佢家婆拜神, 佢就數個家婆, 因有豬.
如佢老公揾2奶, 佢話斬死個佬, 然後自殺

happyelvis  你好鬼抵死  發表於 14-5-8 16:54

洋房

回覆 6siuwa 的帖子

是不是真的要回去結婚呀? 我的朋友的工人都話回去結婚,其時早就早到新工作跳槽了,以前我的印傭都是返鄉結婚一個月,回來就懷孕了,好彩她自己不要了,沒過多久就離婚了,真是不可思議,拿婚姻當兒戲。

大宅

引用:回覆+6siuwa+的帖子是不是真的要回去結婚呀

原帖由 katkang 於 14-05-08 發表

是不是真的要回去結婚呀? 我的朋友的工人都話回去結婚,其時早就早到新工作跳槽了, ...
跳槽唔會卦⋯⋯佢而家淨係照我62一個,行動自如的老人,又得閒

大宅

你唔驚佢返嚟有饀就同佢傾啦!

我會:
一、合約期間唔比結婚。
二、結,即係唔做,咁就由得佢拜拜!

其實他們放大假係要相方同意,即係話喺合約期間唔可以話返就返去結婚,要結?唔該完約先結,我唔bother。當然,同佢傾都要承受佢唔做嘅風險。但比佢返又要承受1)七月返無工人;2)有饀返來嘅風險。
與其人情同道理都喺你度,就堅持唔好比佢返!

大宅

引用:你唔驚佢返嚟有饀就同佢傾啦!我會:一、合

原帖由 happyelvis 於 14-05-08 發表

我會:
要佢打咗避孕針先返可唔可行?

大宅

一定要姐姐自願才可以的

男爵府

畀面勳章

大宅

我會:
一、合約期間唔比結婚。
二、結,即係唔做,咁就由得佢拜拜!

其實他們放大假係要相方同意,即係話喺合約期間唔可以話返就返去結婚,要結?唔該完約先結,我唔bother。當然,同佢傾都要承受佢唔做嘅風險。但比佢返又要承受1)七月返無工人;2)有饀返來嘅風險。
與其人情同道理都喺你度,就堅持唔好比佢返!

首頁

尾頁

跳至