懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

BK Milk勳章

係自己懶定咩呢?
我真係覺得無乜心機返工做野..有時好似寧願坐係到發呆..
唔知係咪因為公司空氣環境都唔好..所以令我好唔想返公司範圍..我公司係元朗偏遠郊區..
周圍都好大塵..連去廁所都好驚突然有蛇蟲鼠蟻出現..(公廁仲好過佢)

男爵府

回覆:自中左後..我覺得自己返工無乜心機做野

你幾多wk丫…係咪初期bb影響你既情緒,如情況許何咪抖吓囉。始終啱啱有,好多嘢要適應

侯爵府

回覆:自中左後..我覺得自己返工無乜心機做野

係咪唔夠血個人比較累??

大宅

BK Milk勳章

redboo 發表於 14-5-8 10:55
係自己懶定咩呢?
我真係覺得無乜心機返工做野..有時好似寧願坐係到發呆..
唔知係咪因為公司空氣環境都唔好. ...

好正常, 我都係咁, 因為所有心神都去晒BB度嘛, 放心

別墅

BK Milk勳章

我八周多d..我都唔知究竟係咩原因?係自己懶??無心機??定係純環境令人唔鍾意?

只係覺得每朝一起身諗起要返呢到就不自覺有好想六點既感覺..(未返工已想放工)
其實我覺得最主要係個環境令我好唔舒服..
好似我今朝返到黎想去廁所..但入到去真係好多蚊..我真係頂唔到..唯有放底蚊香就走返出黎..過左成個鐘再入去..都仲係好多蚊..真係無辦法去廁所..
唯有連水都唔敢飲..

公司7月先會搬..呢段時間都唔知點頂???

別墅

BK Milk勳章

李太104 發表於 14-5-8 11:07
好正常, 我都係咁, 因為所有心神都去晒BB度嘛, 放心
唔知幾時先可以正常返呢??

我係屋企又唔會話懶左係到乜都唔做喎..都會自己行黎行去做運動..做家務之類..但就係總之係公司就好唔舒服

大宅

BK Milk勳章

redboo 發表於 14-5-8 11:17
唔知幾時先可以正常返呢??

我係屋企又唔會話懶左係到乜都唔做喎..都會自己行黎行去做運動..做家務之類..但 ...

我唔知幾時會正常番, 我預產期今個月尾, 到宜家我每日返到公司都無乜心機做嘢, 所有心神去晒BB度, 我都係懶人嚟架

對公司交到功課我就算, 我唔個太在意影响BB同自己

別墅

BK Milk勳章

李太104 發表於 14-5-8 11:26
我唔知幾時會正常番, 我預產期今個月尾, 到宜家我每日返到公司都無乜心機做嘢, 所有心神去晒BB度, 我都係 ...
^^今朝唯有睇到你個回覆我先笑得出^^

大宅

BK Milk勳章

redboo 發表於 14-5-8 11:30
^^今朝唯有睇到你個回覆我先笑得出^^

得閑笑多啲, 遲啲你情緒唔穏定, 有排你喊, 有得笑好笑嘞

之前我喊到, 我以為自己痴咗線

你要好好咁享受呢段皇后生活

別墅

BK Milk勳章

李太104 發表於 14-5-8 11:43
得閑笑多啲, 遲啲你情緒唔穏定, 有排你喊, 有得笑好笑嘞

之前我喊到, 我以為自己痴咗線
我八周多d咋..都已經因為bb事情喊左兩次..
之前因為見肥左..又連續幾日去唔到廁所(大大)..但又肚餓..感覺好唔平衡同好驚唔知會肥到點失控..所以喊左出黎..
琴日因為將來邊個湊同住既問題..又攪到喊左出黎..

下..乜之後會仲失控架..死啦..我真係有d驚

大宅

頭12W又攰又累又食得麻麻係咁, 冇心機返工.
我而加後期了, 32W, 又開始冇心機返工, 哈哈! 我本身都懶人一個, 但起屋企乜都做好積極, 就係唔想返工........

別墅

BK Milk勳章

文家媳婦 發表於 14-5-8 12:47
我而加後期了, 32W, 又開始冇心機返工, 哈哈! 我本身都懶人一個 ...
係喎..總之唔係公司..我個人就好積極..^^

大宅

回覆 redboo 的帖子

多D上BK^^ 我日日都起度.....

別墅

BK Milk勳章

文家媳婦 發表於 14-5-8 12:54

多D上BK^^ 我日日都起度.....
多謝你呀..呢段時間真係好需要你地陪我傾計..^^
我係公司..就算可以上網..LUNCH可以睇劇..但都會無心機..

大宅

E段時間好快就過, 去到第16W起, 個人生猛番晒, 食得又訓得就可以MEET下朋友~~再過一排照埋結構又開始物色BB用品, 買衫買到窮.
現在我32W, 又乜都唔想做, BB好活躍.
你可以多D同BB傾計, PLAN下BB出世前後有咩要做, 時間好快過:momday:

伯爵府

即使未中, 我都巳經無心機返工, 因為成日諗自己幾時會中囉~

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

正常,返工來回車程已經好累,返5,6days 後仲攰.加上要小心翼翼,又驚被人撞親。好自然個心在BB到。

redboo  而家根本就乜都諗緊bb..  發表於 14-5-8 14:55

大宅

BK Milk勳章

redboo 發表於 14-5-8 11:56
我八周多d咋..都已經因為bb事情喊左兩次..
之前因為見肥左..又連續幾日去唔到廁所(大大)..但又肚餓..感覺好 ...

唔洗驚, 我上2星期至爆喊完, 喊到收唔到聲, 喊飽咗, 收聲之後, 我都唔明自己點解喊, 有時係要發洩下至得, 喊完就無事

情緒失控係必經嘅, 喊完就無事, 唔好屈住就得, 屈住就變產前抑鬱症架LA

大宅

BK Milk勳章

文家媳婦 發表於 14-5-8 12:47
我而加後期了, 32W, 又開始冇心機返工, 哈哈! 我本身都懶人一個 ...

我都係 haha

大宅

我都想快些到放產假,之後快D見到BB, 所以每天都覺得好難先一天(當然放假除外), 現在用倒數法, 仲有兩個月左右就可見到BB了

首頁

尾頁

跳至