想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

LMP 12/4, 只係19/4 dodo過,
16/5 用左3支不同牌子的都驗到有, cb 電子顯示 2-3。照計約5w.
其間不時流啡,到20/5一早見紅入左急症,照超聲波咩都見唔到,之後安排入日間病房,照陰超又係咩都見唔到,只見到卵巢有一個水囊,但醫生話唔係胎。懷孕指數87,全日都好似平時m嚟甘。肚有小痛,無之前m甘痛。
22/5 返去覆診,呢2日都好似平時m嚟甘,肚就有時小小痛,有血塊,又係陰照咩都見唔到,原本都有心理準備係化學左,但頭先醫院打嚟話懷孕指數今日係97,個醫生一開頭話應該小產左,到我問會唔會宮外孕時,佢又話有可能,依家等29號再抽血

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

引用:LMP 12/4, 只係19/4 dodo過,16/5 用左3支

原帖由 seangying 於 14-05-22 發表
LMP 12/4, 只係19/4 dodo過,
16/5 用左3支不同牌子的都驗到有, cb 電子顯示 2-3。照計約5w.
其間不時流啡 ...
我情況同你一樣,今日仲流血,前幾日都只係流啡,今日血仲要多左,我都係有照過但咩都無,但未驗血,等等去睇婦科

男爵府

引用:Quote:原帖由 seangying 於 14-05-22 發表L

原帖由 wai0824 於 14-05-23 發表
我情況同你一樣,今日仲流血,前幾日都只係流啡,今日血仲要多左,我都係有照過但咩都無,但未驗血,等等去 ...
我今晚會去睇睇開個私家,希望confirm到唔係宮外啦,其實我都有心理準備bb走左了

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 wai0824 於 14-05-23 發表我

原帖由 seangying 於 14-05-23 發表
我今晚會去睇睇開個私家,希望confirm到唔係宮外啦,其實我都有心理準備bb走左了

...
我睇左都確定唔到,因都係照唔到胎,醫生話如都係流就去急症叫我,我擔心到哭左出嚟,而家唯有去睇急症

男爵府

引用:Quote:原帖由 seangying 於 14-05-23 發表

我睇左都確定唔到,因都係照唔到胎,醫生話如都係流就去急症叫我,我擔心到哭左出嚟,而家唯有去睇急症

...
去急症,話有左,但見紅,就會好快到你睇,唔好太擔心,順其自然,同埋唔好只信晒一個醫生,點都睇多個

男爵府

引用:Quote:原帖由 seangying 於 14-05-23 發表

...
另外你幾多week呀,有可能太細,所以照唔到,同埋一日未confirm, 一日都有希望嫁,好好休息同跟醫生指示做檢查

伯爵府

引用:Quote:原帖由 wai0824 於 14-05-23 發表我

另外你幾多week呀,有可能太細,所以照唔到,同埋一日未confirm, 一日都有希望嫁,好好休息同跟醫生指示做 ...
而家要留院呀,因去到醫院驗都係有左,同今日流血流到好似m咁,醫生都係話照唔到野要等驗血cheak係咪係好早期懷孕作小產定宮外孕

伯爵府

...
我都係去左婦科cheak但睇唔到我係咪宮外

男爵府

而家要留院呀,因去到醫院驗都係有左,同今日流血流到好似m咁,醫生都係話照唔到野要等驗血cheak係咪係好早 ...
你個懷孕指數好高?我得85,所以放我出院

伯爵府

引用:Quote:原帖由 wai0824 於 14-05-23 發表而

你個懷孕指數好高?我得85,所以放我出院
醫生話明天先幫我驗血所以要留院一晚呀

男爵府

醫生話明天先幫我驗血所以要留院一晚呀
甘你留意住有無好肚痛,有要即刻叫人呀!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 wai0824 於 14-05-23 發表醫

甘你留意住有無好肚痛,有要即刻叫人呀!
我怕就只怕係宮外,因我今日流血好似m咁都仲驗到有左,如化學懷孕係咪應驗唔到有架啦?

男爵府

我怕就只怕係宮外,因我今日流血好似m咁都仲驗到有左,如化學懷孕係咪應驗唔到有架啦?

...
我都唔知呀!只知驗血睇指數至準,如比48小時前升1.66倍就正常,升小小就驚宮外,跌就流產,你唔好諗甘多了,今晚好好休息,等明天睇下第一次的指數係幾多先啦!如果想了解多啲,bk呢到search懷孕指數就會好多資料

伯爵府

我都唔知呀!只知驗血睇指數至準,如比48小時前升1.66倍就正常,升小小就驚宮外,跌就流產,你唔好諗甘多了 ...
好呀,多謝你我地大家一齊加油呀

大宅

大家一齊加油!

男爵府

好媽媽勳章

我都唔知呀!只知驗血睇指數至準,如比48小時前升1.66倍就正常,升小小就驚宮外,跌就流產,你唔好諗甘多了 ...
我hcg升得好正常,但確定左宮外孕,當時keep住流啡,hcg指數過2000~3000要子宮睇到胎,如不,宮外孕機會很大,孖胎例外,祝福你們平安

別墅

回覆:宮外孕定自然流產?

咁你哋總有沒有嘔呀!胃脹、胸脹等等⋯

男爵府

引用:咁你哋總有沒有嘔呀!胃脹、胸脹等等⋯

原帖由 WENDYYIM 於 14-05-26 發表
係胃頂頂同肚漲同有小小肚痛,今日應該清晒啲血,希望星期四抽血啲指數下降返啦,私家話睇唔到有宮外孕傾向,但都叫我返政府驗到正常返

伯爵府

引用:咁你哋總有沒有嘔呀!胃脹、胸脹等等⋯

原帖由 WENDYYIM 於 14-05-26 發表
我個胸仲有痛

伯爵府

引用:Quote:原帖由 WENDYYIM 於 14-05-26 發表咁

原帖由 seangying 於 14-05-26 發表
係胃頂頂同肚漲同有小小肚痛,今日應該清晒啲血,希望星期四抽血啲指數下降返啦,私家話睇唔到有 ...
想問你血流左幾日先清得晒呀,我已流第4日啦量都好似第二,三日經期咁,我今朝都剛回醫院抽第二次血驗,而家真係只有等報告,我3/6再入院見醫生睇報告,你呢?

首頁

尾頁

跳至