2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我b燒左幾日都未退燒,但都好精靈,只係胃口差左,唔點食野,身體又冇其他唔妥 我懷疑係玫瑰疹,有冇人bb試過呀?

回覆 SamanthaMAMA 的帖子

您好SamanthaMAMA ,如果係因為病毒感染而高燒,退燒後身上出現紅疹就係玫瑰疹,唔痕唔痛,慢慢就會退,呢幾日記得幫BB飲多D水,湯、果汁都好,如果BB 吾太食野都吾好迫佢,遲D胃口就會自自然然返返黎。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

我bb之前出玫瑰疹, 又係持續燒幾日(唔算高燒), 但就無胃口。 退燒後就出疹, 醫生開左藥水比bb沖涼, 沖左幾日就退哂疹啦。

複式洋房

回覆:SamanthaMAMA 的帖子

我bb早幾日出完玫瑰疹,你試下用芫茜水同bb沖涼,好work,快退好多架。

不是商店- 日本直送
http://www.bu-shit.com
出售卡通浴鹽,成人兒童口罩,兒童抽獎板,卡通精品

大宅

回覆:tohko 的帖子

Thanks

大宅

回覆:有冇7月bb生玫瑰疹呀?

我仔仔上個月發左兩日高燒41度,之後身體有啲紅色疹。應該係出左啦。但上星期又再次發燒,38.5度左右。維持左一兩日,之後退左燒又係個身到出紅疹。我本來以為佢出緊第五隻牙,所以先發燒。
唔知會唔會出兩次玫瑰疹呢?

禁止訪問

引用:我仔仔上個月發左兩日高燒41度,之後身體有

大宅

回覆:有冇7月bb生玫瑰疹呀?

我囡囡都係發燒兩日之後生玫瑰診

大宅

回覆:michi930 的帖子

係唔會出兩次架,我囡總共燒左5日,3到第3日係有d紅疹,以為完,點知再燒2日,紅疹就佈滿全身,好紅好紅架,5日後先退晒

男爵府

我bb上星期一及二發燒, 時高時低持續燒左2日,我懷疑bb出玫瑰疹 去睇醫生話感冒, 食左2日藥就退燒,到星期五晚個身就出現紅色一撻撻, 再去睇醫生, 醫生話可能上一次開個d藥藥物敏感,再開藥比bb, 但我無比bb食, 到星期日, 身上d疹都退得七七八八啦。

首頁

尾頁

跳至